SKI.BG
     Събота, 20 Април 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: simo

Изпратено: 11-02-2004 00:58:50
Ako снегът не идва при нас, защо да не отидем ние при него?

Дискутираме с приятели възможността да организираме една седмица на ски в Доломитите-Мадонна ди Кампильо,Пинцоло и Фолгарида-Марилева
Стигнали сме до калкулиране на цената и тъй-като престоя е на една много приемлива цена(вкл.скипас за 6 дни по целите Доломити)+спане и храна в три звезден хотел, практически срещу пистите зациклихме на транспорта.Ако някой може да ни помогне да наемем автобус за 10 дни(с отиване и връщане+шофьор,чиито разходи естествено ще се поемат от групата) цената ще остане да зависи само от числеността на скиорите.След това ще оповестя крайната цена за човек.Децата с намаление.Групата все-още е отворена.Период 25.03.-05.04.2004.Не търсете сравнение с нашите ски-центрове, говорим за различни светове!

Автор: simo

Изпратено: 12-02-2004 21:24:07
Здравейте!Това за автобуса явно е утопична вероятност.Наистина жалко!Сьществуват и другу решения на транспортната задача.Най-удачният е да се намери подходящо лично превозно средство(6+1 или 7+1 места) и да се разделят разходите по транспорта и зелената карта.Пьтните Бг-Ит -Бг са около 350 Е.Зелена карта за 10 или 15 дни ще е не повече от 80-100 Е.Общо 420-450 Е.Разделено на 7(8) = 60-65 Е/човек.При този вариант може да се наеме апартамент по 200 Е/човек  за 7дни, но без обслужване.Чистене и готвене за наша сметка.За 7 ч. за 7 дни са общо 150-200Е по тази схема..Цялата задача може да струва в най-лошият случай 350 Е/човек,  от трьгването до заврьщането в София.При такава организация могат да се разгледат при врьщането  Верона и Венеция .При варианта на хотел(3-звез. с осигурено всичко) и тази транспортна схема цената ще е 430-450 Е/Човек.При моето посещение пьтувах с личният си автомобил по маршрут Верона-Мадонна ди Кампильо-Верона, сам и ми излезе 400Е. 
Автор: лале

Изпратено: 12-02-2004 15:54:43
Проверих на едно място - назованата цифра е просто неописума... 5435 лв - без нощувките на двамата шофьори! За частно лице - нямам представа... А вие как стигнахте миналия път? Колко излезе?
Видях сайта, но няма нищо на друг език, освен на италиански...
Автор: simo

Изпратено: 11-02-2004 20:07:44
За Лале.www.trentino.to.Отличен сайт.При владеене на италиански информацията е огромна и богато илюстрирана, но има езикова версия на немски и англииски, ако не бъркам.Влезте и ще се ориентирате .За пьтешествието остава въпросьт:Дали може да се наеме бус от частни лица/лице???
Автор: лале

Изпратено: 11-02-2004 19:59:12
Аз говорих само с един младеж от ТУИ - Чавдар Крачунов. ICQ-то му е 106840431. Много е любезен. Телефони: 9151500, 713.
Но при всички случаи ще трябва да се проверят няколко фирми. Ще питам и ще постна телефони. А колко километра са до там? За снимките - идеята е добра - би ли ми дал линк да погледна? Ако ги нямаш качени, мога да ти препоръчам един сайт, където можеш да си качваш безплатно колкото си искаш снимки - shtrak.net
Пиши пак за резултатите :)
Автор: simo

Изпратено: 11-02-2004 19:29:34
Здравейте!Благодаря за отговора!Ще вляза направо в детайлите:Цената включва-Спане в двойна стая с телевизор(сателит) , баня и сейф за ценности+ски гардероб+скибус(въпреки че кабинковият лифт е на 200 м) +обилна закуска(шведска маса) с плодове за пистата +вечеря(също напълно задоволителна по обем и качество-бях там през декември за една седмица и установих отлични отношения със собствениците).Алкохола не влиза в цената, но можем да си го внесем.Всяка сутрин смяна на бельото , както и анимационна зала(филми,дискусии и т.н. на итал.)+нощно каране на ски или по избор нощно пьрзаляне с кънки на леден стадион(от 20.00-23.00ч. За кънките се заплащат 3.00Е наем за вечер, входа е в офертата на хотела) Тези услуги за 6 нощи и седем дни=360 Е.Само скипаса за 6 дни на Мадонна ди Кампильо е 36 Е на ден или 216 Е( при това без кънки и нощно).За крайната цена е важно колко човека ще си разделят наема на буса и съпътстващите го разходи.Пистите-са 64 без да е необходимо да се свалят ските.Практически всеки ден тръгвах от Фолгарида минавах по пистите на Марилева слизах в Мадонна ди Кампильо и пьрзалях из района.След това по обратният маршрут се прибирах в хотела в рамките на 17,00, когато е последният лифт за върха на Фолгарида, след което имам три писти за слизане, без ограничение на времето.В 17,00 спират изкачванията.Навсякъде по пистите има барове,ресторанти, лафки и т.н.Мога да Ви изпратя снимки от почти всички култ-писти на зоната.Обща дьлжина  164 км. от всички цветове вкл.и тези удобрени за световната купа.При собствен транспорт, могат да се отделят два или три дни да се обиколят (всеки ден на различно място) почти всички фамозни писти на Доломитите със същият ски пас(електронен, сработва без да се вади от джоба), само разходите за нафта на буса.Не мога да Ви опиша какво е усещането след една такава седмица.Ето вече пак съм готов:)).Това е , ако има други вьпроси...моля!Зелената карта е 270 лв за 10 дни( на буса) + 7,00Е здравна застраховка за десет дни в чужбина.Подайте ми ,ако обичате някоя средна по цени агенция за да вляза във връзка с тях и определим цена.Благодаря!
Автор: лале

Изпратено: 11-02-2004 14:16:33
Здравей, имам няколко въпроса, тъй като наскоро правих проучване за Цел ам Зее и Капрун (40 км сини и червени писти). До там са 1200 км, а престоят за седмица + скипас варира между 320 и 420 евро (в зависимост от звездите и броя на храненията: 2 или 3 звезди, ВВ, НВ - във всичките им варианти). Та, проучвайки, въпросът с транспорта остана висящ - много път е и излиза скъпичко с кола. В тази връзка се свързах с ТУИ и досаждах упорито на един младеж цяла сутрин да ми даде цена за бус за 10 човека. Той сметна следното:

микробус. 2400 км. х 0.50 лв = 1200 лв без ДДС + 1 седмища нощувка на шофьор (цена според сезона) + дневни пари за 1 седмица + зелена карта + пътни такси

Аз го докарах някъде до 2500 лв, като представа си нямам колко струва зелената карта и пътните такси, но сложих към 400 лв за целта.

Интересуват ме подробностите в твоя вариант - как изглеждат изобщо нещата.

Пък може да се наканим - знае ли човек :)


 

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре