SKI.BG
     Четвъртък, 25 Април 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: mimikostova

Изпратено: 25-02-2008 15:52:07
Как е на Витоша?

Някой ходил ли е на ски на Витоша този уикенд? Има ли достатъчно сняг ? Имам предвид долния участък на Романски - между междинната и долната станция на Романски. А също и Лалето в долната си част как е?

Автор: emo_inc

Изпратено: 29-02-2008 14:53:39
Пичове , не спорете повече а карайте че не остана :)  кво му е на Витоша ,аз примерно много обичам да карам там .Кво като не е равно като на Банско , то така даже е по яко а и хората са по-малко .Ако беше сичко перфектно штеше да е още по голяма навалицата.Мойто мнение е че ще се оправят нещата малко по малко а до тогава лъзгайте яко.
Автор: BBB

Изпратено: 27-02-2008 09:29:29
Вижте сега, аз не критикувам за да обиждам някого, просто ми е болно когато гледам че имаме природен ресурс, който по нищо не отстъпва на нито една европейска страна. Има и много пари с които може да се направи всичко необходимо за да стане БГ една прекрасна ски дестинация. Обаче, ние трябва да им покажем от какво не сме доволни, какво не ни харесва, какво ни дразни и изобщо с поведението си да им подскажем че желаем позитивна промяна!!!!
Старопланинската верига е дълга близо 500км, там не е направено нищо, а може и то много. Проблемът на Пампорово е сходен с този на Боровец, а именно  замисълът на този етап е не да се инвестира в ски комплекс а да се прибират колкото се може повече пари от сегашната материална база. Справка е първа копка на Суперборовец, беше доста отдавна а за това какво ще се прави се носят само легенди и митове а реално този проект ще се препродава многократно докато някой накрая започне реално да прави нещо. Това кога ще бъде незнам, дано да доживеем та да го видиме. Друго нещо за което съм негативно настроен е че с този бизнес ще се захванат хора които и хабер си нямат от ски спорта и изграждането на ски резорти. Справка Бг черноморието. Аз съм отраснал на ски на Боровец, и това кето беше на времето беше добре тогава но сега!!!! Миналата седмица говорих с хора които са навътре в нещата по отношение на  въпроса за развитието на комплекса, обаче получих отговор че на този етап място за оптимизъм няма. Същото важи и за Пампорово!!!! На Банско трябва да се подобри инфраструктората, логистиката. За да бъде там спокойно трябва ски пистите и съоражения да бъдат удвоени за да поемат трафика. Иначе само там  засега се работи в правилна посока. Няма начин, да ловиме с трици маймуни и най важното е ако не дадем 5лв кой ще ни повярва за да ни даде още 5, сиреч това ще покаже дали амбициите ни за Олимпиада  са реални или са плод на празни приказки и ялова политика. За сега толкоз от мен, ако видя че нещо позитивно се прави ще напиша нещо по въпроса но до тогава само можем да си пожелаем, дано е скоро за да го доживвем и да му се порадваме!!
Автор: parapiteka

Изпратено: 27-02-2008 07:59:51
Да.. това е нещо позитивно!!
Ето и от мен.
Извън провежданите състезания Лалето завършва късо без равен участък долу; ..паркинга го е изял...  и ако си с голяма скорост можеш да се забиеш в някоя кола.
Следва... десет метрово бутане към седалката нагоре!?Това трябва да се реши има начини.
Автор: HEAD

Изпратено: 26-02-2008 22:10:25
Пак се почна семейният скандал  :-)))

        Към думите на vorwards искам да добавя:
              Задължителна подоготвка на всички ски писти /които са под всякаква критика/през топлите месеци ,а също и обезопасяването им !
                Мисля,че на Спас има добри условия да се кара на бабуни и с една добра подготовка ще стане страхотно /всеки знае ква мания и удоволствие е/!И мен страшно ме боли като гледам каква разруха е на любимата ни Витоша и ми е мъчно ,че живея на 5 минути от кабината ,а не ходя да карам горе!Не е приятно  да гледаш Планината/имам предвид ски центровте в нея/, на която си израстнал да в такова безобразно състояние.........а да се сипят купища инвестиции /къде оправдани,къде не/.......... "у  БанскУ"
Автор: vorwarts

Изпратено: 26-02-2008 21:00:13
Търпение другари, играеме в един отбор! Витоша е нашата първа любов и не може да бъде забравена, затова някои ги боли, а други ръсят проклятия, защото също ги боли от мизерията. Дайте да не се хващаме за гушите още преди да сме качили върха.. колко ми е познато.. Вместо да се заяждаме, да напишем ей тука някои препоръки към ски зоната и към парка Витоша. Аз знам, че отговорните хора четат, ако не лично, то техните подчинени, които докладват..

Та, да започнем от някъде с препоръките..  този сезон вероятно няма да се сбъднат, но за следващия, дано..

Първо, маркировката, като се почне от подстъпите на Хладилника, Студентски град, Младост, че дори булевард България, после на Кабината, Драгалевци, Алеко и по самите писти.

Второ, да се реши дали да се допускат автомобили или ще има само шатъли и кабина.

Ако ще се допускат автомобили, то поне да се използва качествена роторна снегопочистваща машина, която да не прави пътя на тест полигон за танкове на Нато.

Трето тоалетните! На Алеко освен на 5та станция няма друга свестна WC. На Лалето няма нито една, дори и химическа!?

Лифтовете ще бъдат обновени съмнение няма, но трябва да бъде направено увеличение на капацитета на кабината! При бъдещата инвестиция освен инсталирането на кабина Бай Кръстьо ще бъде подходящо и подмяната на старите кабинки на Симеоновския лифт с нови, които освен увеличен капацитет да имат държачи за съвременните ски и сноуборд дъските.

Паркингът - тежък въпрос. Препоръчително е да има шатъли от Младост, Хладилника и Овча купел.

Осветление - на Лале 1 да стане двустранно, така ще може да се прави и нощен ФИС старт. Заека също може да се освети - ще бъде много вълнуващо!

... продължете и вие
Автор: parapiteka

Изпратено: 26-02-2008 20:27:01
пп ти сигурен ли си че в твоята работа с по добър от австрийци и германци.....
ако това не е така нямаш право да съдиш.... защото само съдбата е предопределила един да е магазинер а друг да кара ратрак на Витоша
Автор: parapiteka

Изпратено: 26-02-2008 20:22:10
Знаеш ли; когато нещо не ти харесва; просто не го правиш. Не караш ски на Витоша; не живееш в държавата в която си роден и  не работиш и заминаваш.
Аз работя тук и съм не по малко добър от който е да било скиор или каквото и да е там на запад.
Отричайки всичко родно ние отричаме себе си. Нали знаеш поговорката.... каквито ни са инженерите такива са и лекарите и курортите и ски пистите и т.н."
Какво направихме аз и Ти приятелю за да подобрим нещичко........и още по важно какво ще направим от тук нататък......
ами основи дружество за "защита на природата и напредък на ски курортите"
...или всички ще махаме с ръка и ще викаме майната му
Автор: BBB

Изпратено: 26-02-2008 15:37:26
Знаеш ли какво, и най розавите очила да си сложа и в свръх настроение да съм, няма как да не забележа, скърцащия Романски, постоянно неработещите влекове,порутените сгради, необработените писти, навалицата, и всички други неуредици които са предостатъчни за да не ми стъпи крака там. А ти щом от всичко това си щастлив и лесно може да бъдеш убеден че черното е бяло, то тогава давай смело.

И най важното, проблема не е че няма пари и че не може нищо да се направи по въпроса, напротив просто за момента на някой така му е изгодно. И докато не се оправят нещата аз на ШМЕКЕРИ пари не давам!!!! 
Автор: parapiteka

Изпратено: 26-02-2008 15:01:35
Стига с това българско черногледие.
Човек вижда само това ;което иска.
Ами прекръстете се Jon; JAni; или каквото си искате ;спрете да говорите на български; не пишете в този форум на кирилица; и си карайте по скапаните алпийски курорти с надутите немски перфекционисти; може Мерцедес да е техен ......но parapiteka  е българин и ако за теб или вас това не е важно........ си е е ваш проблем ...а аз ще си карам на сакапаната Витоша.....защото е написана на кирилица
Автор: BBB

Изпратено: 26-02-2008 11:49:52
Аз бих категоризирал БГ курортите по следния начин:

1 Най малко зле - Банско
2. Зле - Боровец
3. Много зле - Пампорово
4. Отвратително - Витоша

За добре,много добре и отлично може да се говори зад граница.


2  Следваща страница

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре