SKI.BG
     Вторник, 16 Април 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: vorwarts

Изпратено: 14-10-2008 19:36:31
ПОДКРЕПЕТЕ "ВИТОША СКИ" АД

Позволявам си да открия тази тема, защото явно никой в тази смотана страна няма да защити най-смисления проект за ски спорт и туризъм в България.

След като се начетох, нагледах и наслушах на глупости публикувани по разни медии реших, че трябва да се дигне глас срещу некомпетентните и безумни опити да се очерни най-доброто начинание което може да се случи в планината Витоша от края на социализъма насам.

Изтупанени еколози, природозащитници и видни държавни администратори на които кракът им не стъпвал по-далеч от кебабчиницата на Романски или Златните мостове "изведнъж" хукнаха да броят камъните и да установяват как бройката не била 19, а нещо друго си... и като резултат блокираха дейности след които нашата планина щеше да стане най-голямата приказка на България!

Същевременно никой от тези "достойни" радетели на българската природа не каза нищо когато багери и самосфали разораха платото на Конярника заедно с приказния път от Кумата до платото за да се "ремонтира" уж водохващането от вододайната зона. Същите "умове" пет пари не дават за "пълзящите" по склоновете дворци и вили от всички посоки на Витоша, то Княжево ли, Бояна, Драгалевци, Кладница, Бистрица и т.н. скоро ще стигнат до Алеко. Никой от "великите" природозащитници не излезе с позиция по сечта на "корояда". Същите "човечета" дори и не видяха как беше унищожен пътят между Златни мостове и Офелиите и изчезна цялата гора между базата на ПСС и Конярника. Същите "българи" не си спомнят как бяха взривени "морените" от Конярника до Ветровала през 80те. Никой от тях и дума не обелва за ерозиращата част на магистралата под Романски, която им е пред очите от над 20 години. Никой не си мръдна и молекула от тялото за да помогне с кампания или доброволен труд да се почистят пътеките и гората, никой за толкова години .... И т.н., и т.н. имам да допълня още много факти, които като фон ще обезличат 300тате разбутани камака под Резена. По-важно е, че българчетата са скотове и това се доказа още веднъж с този случай.

Колко ще потъне България тепърва ще видите, а като една от причините е малоумното отношение към смислени проекти, като този за пистите и туризма на Витоша.

Автор: vorwarts

Изпратено: 11-12-2008 15:48:26
Ето на, радвам се, че това издание поде инициативата за Подкрепа на работата на Витоша ски в района на Алеко!

Само така с помощ от медиите може да се налее акъл на заблудените и да се противопостави на отрицаващите човечета.

Надявам се хората да разберат, че в случая с облагородяването на Витошките писти и подмяната на старите лифтове с модерни, водещото е ентусиазма, а бизнеса ще трябва доста да почака за да излезе поне на нула.

На Витоша в милиони пъти повече вреди увеличения самолетен трафик през последните 2 години, отколкото 5-те лифта и преместените триста камъка. Витоша е парк и ще остане такъв, но хората няма да станат по-добри, ако не го посещават. Отношението към самите нас ни задължава да развиваме Витоша, като място за спорт и единение с природата. А това може да стане само с модерно мислене и технологии. ПОДКРЕПЕТЕ "ВИТОША СКИ" !
Автор: vorwarts

Изпратено: 14-11-2008 19:49:46
Няма как, ще има против, ще има и за, но ... винаги има едно НО, който е против знае ли против какво точно е.. ?

В случая няма особено значение кой стои зад проекта, важно е, че горе не се убиват животинки, не се изсичат защитени видове и цели масиви от иглолистни дървета /както горското направи с гората над Офелиите/, а се местят камъни, камъни които остават там горе на същото място където са се зародили /за разлика от скалите по Черноморието, които безвъзвратно биват натрошени, извозени и засипани с бетон/.

Та, какво ще кажете за това, драги противници, правите ли разлика между ски писта, магистрала, петролопровод и ж.к. !?
Автор: carvirai

Изпратено: 28-10-2008 02:39:49
EVALA PI4OVE,samo 4e tezi komentari ste si ostanat tuk v neta i izobsto nema da stigne do onia pederasi ekolozite deto po cel den sa 4udat kvo da izmislat 4e da pritisnat nekoi za da si plati.V BG si varvegen ako zeme6 edin bairak i go vei6 iz ulicite,4e ako i TV te snima si zabelezan na 100%,Tai 4e na6ta rabota e ku4eto si lae kervana si varvi.Ami osven tazi godina ako ima meropriatie kato minalata na papa na Sofia/za NOKIA big air/da hva6ame bairacite i da gi veem barem sa setat tia gazove 4e nema stolica v sveta na kojato za 30 min dasi tam gore na1840m,Nemoge da nema leko stroitelstvo,tezi novi liftove iskat i te svoeto,dolna,gorna stancia.Nemoge6 da zabie6 stalba na novia lift na fundamenta na mstotona Romanski ili bai krastjo,tozi beton i tazi armatura v nego ne sa ve4ni,eto ima VIAS da pitat.4ao pi4ove,mnogo me e jad na ti pre4e6tite pedali.Starite hora sa go kazali KATO NEMOGE6 DA POMOGNE6 NEDEI DA PRE4I6,a tia momci Vitosha SKI si razbirat ot igrata
Автор: харитон

Изпратено: 24-10-2008 18:59:41
Приветствам  апела  за  подкрепа на "Витоша  ски"- до  тогава  докато  всички  тези  умници  които  съсипват  Българските плани,всички тези  наглеци с  откраднатите  пари,не бъдат  сложени  на въжето!До  тогава ще подкрепям  дръвника да непадне!
Автор: parapiteka

Изпратено: 19-10-2008 19:23:24
Какво да говорим; нали знаете приказката за щрауса и главата под пясъка; той си мислел че се е скрил горкия.
Липсва глобалното; дългосрочно стратегическо мислене; просто защото всичко в Бг е на парче. А според мен най лошите са митингаджиите критикари; ;които дигат лозунги и реват а практически не вършат нищо.Скиора е на пистата; лекаря в болницата а Еколога в планината при багерите и резачките това е
Автор: ого

Изпратено: 16-10-2008 22:28:05
Не бива с толкова лека ръка и болшевишки устрем да се говори така за еколозите,защото има еколози и "еколози".Естествено,че ще е добре и на Витоша да има нещо наистина кадърно за ски и туризъм,но съм абсолютно сигурен,безкрайно абсолютно сигурен,че това се прави единствено и само за още повече пари,мъни,денги и т.н.в полза на онези "хора от народа".На тях не им дреме нито за екология,нито за биологично равновесие,нито за животински видове,нито за скиори и туристи ,за нищо,само и единствено повече пари,мъни и денги.Не забравяйте и още нещо преди да громите еколозите като вредни твари,както чичко Сталин е гонил и громил инакомислещите.Какъв е техния статус?Истинските еколози са в гражданските сдружения,макар че и там може би има такива които обслужват икономически интереси.Тези които са на държавната баница,не съм ги чувал много да вадят аргументи срещу съсипията на природата в царство ни,ама как да ги извадят,като това е държавна политика.Как може въобще да сравнявате силата на едни сдружения с мощта на държавата.Но както и да е.Дано има сняг,много сняг и да се изкефите по пистите.И още нещо.Забелязъл съм,че един пич във форума с инициали на голф,се държи като върховен жрец  и последна инстанция.Пожелавам му да стане още по върховен жрец и още по висока последна инстанция.
Автор: Dunbar

Изпратено: 14-10-2008 23:37:03
Не мога да разбера защо изобщо някой вярва още на тези еколози. Преди 1-2 месеца ходих в Габровския балкан - не можете да си представите такава сеч. Оказа се че горите са под управлението на Казанлъшкото "Горско". По мои груби изчисления поне 10000-13000 декара 30-50 годишна гора са изсечени. Не стига това, ами за да се извозят трупите се правят пътища, които явно се използват и когато е валяло и коловозите са станали половин метър дълбоки. Резултатът е че се прокарват нови пътища за да не спира работата. Тези пътища са с дължина поне 30км (само в района на връх Мазалат). Ами уважаеми НЕЗАВИСИМИ еколози само площа на тези пътища се равнява на площа на половината писти в Банско. Тези дето не могат да направят  100 км магистрала да дойдат да видят за какво става въпрос. Абсолютно същото се случва и в Троянския балкан. Имам снимки и от двете места. Ако някой истински еколог се интересува мога лично да го заведа! Ще му платя всички разноски, ако ще да е от Брюксел. А иначе като се направи писта  дълга 3-4 км и широка 20-30 м, което всъщност в най-лошия случай е 70-80 декара(понеже пистите се правят високо, където почти няма растителност) веднага се изписват една камара простотии във вестниците.
Да не говорим за проблемите с биодизела и етанола....

Автор: HEAD

Изпратено: 14-10-2008 21:09:14
            Адски си прав..........и на мен ми дотегна да слушам глупавите публикации за планината,на която съм израснал и да гледам как я затриват,кичейки комплесарските си вилички..........Дано се вземе решение за проект подобен на курортите в Алпите и по възможност при реализирането му да се "отклоняват по малко средства"  :-))))))))
Автор: skibum121

Изпратено: 14-10-2008 20:38:28
bravo VW.
triabva da se napravi neshto za da se prevurne Vitosha v  Raisko miasto kakto za peshehodci taka i za liubiteli na zimnite sportove.
Ot tova vsichki shte spechelim.
Rezbira se triabva da se pipa mnogo vnimatelno postoianno pod nadzor  za da ima stabilen rezultat.


 

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре