SKI.BG
     Събота, 20 Април 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: miro_vl

Изпратено: 28-10-2008 14:51:55
SALOMON ili NORDICA

Zdraveite,
Izpraven sum pred dilemata za zakupuvane na ski ekipirovka. Ne sum mn mn dobur skior no karam otvratitelno burzo i nerazumno. Sega se kolebaq mejdu nordica ili salomon za ski i za ski-obuvki. reshil sum da pohar4a dosta dobra suma , t.e. za model predi sustezatelniq i obuvki s flexindex 100, no se 4udq koq ot dvete marki da si vzema . probvah obuvki Nordica Speedmachine 8, no me ubivat ot strani na kokal4etata t.k. sum s shiroko stupalo. Molq za adekvaten suvet?
Mnogo vi blagodarq predvaritelno, priqteli!

Автор: qazwsxed_1

Изпратено: 07-11-2008 08:17:20
Здравей, Миро, малко късно ти пиша, но все пак ако още не си избрал марка за ските, аз с две ръце гласувам за SALOMON. Вече три сезона карам тази марка, първо salomon thruster, сега съм със salomon foil модел 2008 и мога да ти кажа, че няма толкова стабилни и здрави ски. Основно карам извън пистата, леки скоци а ако съм по пистата карам изключително бързо. Все още не съм счупил ските а това е много показателно. Успех при избора на ски!
Автор: bobsn

Изпратено: 03-11-2008 21:43:36
Аз бих ти препоръчал Саломон, по няколко немного съществени причини: - като фирми Саломон е самостоятелна структура, която сама си разработва всички продукти, само накрая дето наследниците на Адолф Даслер (адидас) им бъркат в кошничката. Докато Нордика са собственост на ТЕКНИКА и като цяло поне на мене ми се струват като продукти, ориентирани към ловенето на маймуни (демек хора които не разбират толкова,а се хвърлят на лъскавото). Аз се хързулкам с обувки на Текника и в един и същи, ценови и технически клас Нордиките само по фасон са по-добри, иначе мама Текника не им позволява да са по-качествени, надеждни и други квалитетни определения. Да не говорим че като цяло ми се струва, че в Българско май- на Нордика им турят по-големи надценки от на Саломон. А за неудобството кво да ти кажа, ами нали идеята е да ти стегнат така крака, че дори като ти настрънхат косъмчетата и да предадат трептенето към ската. А и от доста години почти всички фирми произвеждат обувките вътре с пълнеж, който за два три дена от температурата се оформя към индивидуалното ходило. Аз бих ти препоръчал друга марка, която лично смятам за върха: LANGE, пък конкретния модел е без значение, всичките им са върха на сладоледа, не случайно и в световната купа който се е откачил от рекламен договор, задължаващ с кви трандафорки да се хързулка се е обул в синьо LANGE.
Автор: Georgo

Изпратено: 29-10-2008 18:57:19
:)))Тук вече е вьпрос на лични предпочитания, и двете марки са много добри,ако избeреш Salomon препорьчвам ти следните модели XW Tornado ti + автомат Z 14 All mountain,AERO X+Z 12 или  Crossmax W 12 + Z 12.Успех от мен каквото и да избереш
Автор: miro_vl

Изпратено: 29-10-2008 13:20:11
Blagodarq mom4eta, a kakvo shte kajete za skite --- Nordica ili Salomon?!?
Автор: Georgo

Изпратено: 29-10-2008 09:37:22
Здравей,
можеш да пробваш сьщо обувка SALOMON X-WAVE с флекс 100,много са удобни,но зависи много от крака ти,така че пробвай  няколко модела обувки.мисля че този модел го има в магазина на Salomon до Семинарията.Успех
Автор: Dunbar

Изпратено: 28-10-2008 21:27:24
Пробвай Speedmachine 10, ако не свършат работа давай 14 :-). Те със сигурност няма да ти стягат. Флекс индекса им е 120-130. На мен ми е малко зор да ги карам, ама при високи скорости се чувстваш стабилен като в BMW.


 

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре