SKI.BG
     Четвъртък, 28 Март 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: zimona

Изпратено: 30-11-2008 17:53:07
uvex vs roxy

хей хора даите малко помощ относно скиорските каски на "uvex" i тези на "roxy" среден клас, цената е между 130-180лв. и незнам кои са по добри моля даите малко информация много 6те сам ви благодарна!

Автор: bobsn

Изпратено: 09-12-2008 16:31:09
Че тя и моята не тежи и ми е много удобна, не разбирам що трябва да се набутам за Ферари, ако и Фиатче ми върши същата работа. Идеята ми беше, че рекламата и имиджа на масовите продукти отдавна са повече заблуждаващи, отколкото информиращи, щото се правят от хора, които не ползват точно тези продукти.
Автор: nyonkov

Изпратено: 07-12-2008 21:37:25
п.с. боб.. ами порачай си с карбонова структура ..мойте и 1-те са такива .. :) е излиза ти по-дебело но .. ако се занимаваш с това .. :) да не говорим че и по магазините има такива .. но не е гаранция че ше ти бъде удобна .. :) и няма да ти тежи .. ;)
Автор: nyonkov

Изпратено: 07-12-2008 21:33:14
Аз личбо карам с рейс моделите и на брико и на росиньол .. и ще подкрепя 2-рото мнението на боб.. че трябва да мериш и да прецениш в коя се чувства главата ти най-добре и най-комфортно .. аз лично като започна да карам минимум по 3 часа не си свалям каската от главата и затова даржа тя освен всичко друго да ми е максимално удобна, да не ми притеснява ушите когато стои повече време на главата ми .. и т.н. затова .. ходи обикаляй .. харесвай си на външен вид .. и преценявай кояти е най-удобна .. а колкото до поста относно алпина .. моето мнение е че сва много некачествени .. и като полимери които ползват .. за очила да не говорим .. пръскал сам на парчета такава каска ( уж висок клас ) .. но няма значение ..
Автор: bobsn

Изпратено: 04-12-2008 22:03:14
Zimona,
от всичко написано дотук следва сама да предположиш, че е най-важно коя каска ти е по-удобна. Всички модели са направени предостатъчно надеждни като здравина за любителски условия, пък дори и за фрирайд, и стига да се експлоатират правилно, демек да са винаги закопчани и достатъчно пристегнати поне при спускане ще ти спасят черепа да не си загуби сивото вътре. Тъй че слагаш и двете на главата и сама ще почустваш твоя модел, а по въпроса ти: има стотици марки и модели и стотици техни привърженици. Просто ЮВЕКС са по-полупярни в БГ, докато в началото на 90-те доминираха сред спортистите марки като КАРЕРА и БРИКО (Алберто Томба), то след неговата ера и особено след като Австрийците изкараха женския си отбор с Ал.Майсницер, Ренате Гьотчел и Мики Дорфмайстер, които караха с техните шлемове, те се утвърждават като съвременен лидер, поне в рекламирането и маркетинга на ски екипировка. Макар че за мене са марка за зидаро-кофражисти, не мога да си избия първите впечатления за техните продукти.
Хубаво е да знаеш, че в цената която ще платиш е включен и част от хонорара на някоя от десетките спортни звезди, които карат с тяхното лого само защото им се плаща.
Автор: erikson

Изпратено: 03-12-2008 08:34:51
Май от това да препорьчваме марки каски и да даваме мнение,се отплеснахме  в сьвсем друга посока zimona има вьпрос "uvex" или "roxy" не пита за Алпина,Карера,Скот  или  БРИКО ,в крайна сметка тя избира и се е спряла на определени марки.Така че давайте мнения по вьпроса,защото колкото скиори има толква и мнения има т.е. мнението е като задника всеки си го има:))))
Автор: vorwarts

Изпратено: 02-12-2008 23:21:22
Защо не пробвате Алпина, според мене е най-доброто на пазара в България.

И ако не знаете Алпина всъщност е собственост на Увекс-Германия, т.е. проектантите са едни и същи и на двете марки очила и каски!
Автор: bobsn

Изпратено: 01-12-2008 18:22:01
На моята глава нито Ювекса нико Карерата, нито Скот ми стояха удобно, накрая си взех БРИКО от магазина на Саломон и съм доволен. Увекс в последните години се опитват чрез цените си да се вкарат във "висшата лига", но за мене не са нещо заслужаващо. За каските като цяло ще кажа две неща: за всяка кратуна си има каска, моята на твоята глава едва ли ще е удобна; и второ - това кой състезател с каква екипировка се състезава е въпрос на рекламен договор, а не на качество на масовата им продукция. За пример Боде и Бени Райх карат с подобен модел на моя, но техните са правени по калъп от техните кратуни, а и в материалите няма нищо общо, техните са с въгле или карбонова структура, а моята е от "легенна" пластмаса.
Автор: Sati

Изпратено: 01-12-2008 12:01:56
UVEX естествено!
Автор: carvirai

Изпратено: 30-11-2008 19:28:43
виж в Саломон,аз карам с тяхна от 5год.,доволен сам,не спарва,уветрена е добре,а там има и Briko,а с тях кара Боде Милар и други от свет.купа,та сигурно са добри.Заслужава си да провериш
Автор: Georgo

Изпратено: 30-11-2008 18:23:49
Здравей,
Аз лично сьщо ти препорьчвам UVEX,като марка са едни от най-добрите на пазара,лично аз карам вече 20 години само с uvex и до сега не сьм имал проблеми и сьм доволен.


2  Следваща страница

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре