SKI.BG
     Четвъртък, 28 Март 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: dpetrov

Изпратено: 16-12-2008 00:15:32
Екипировката ми смърди?

Здавейте,
незнам какво се е случило, но като извадих екипировката си от чувалите (които държах в мазе поради липса на място) и сега смърди та се не трае дори след изпиране (30с с течен сапун заради gore-tex материята). Дайте някакви идеи с какво да пръскам та да убия тази миризма?

Автор: dpetrov

Изпратено: 24-12-2008 10:19:20
vorwarts:
Колега не знам какво се разбира под оригинална екипировка, но съм я купувал от Америка. Колкото до това, че съм я съхранявал в мазето - ами така, когато сме принудени да живеем в "апартаменти" от по 35-40кв/м.

carvir: Много ти благодаря за изчерпателния и полезен отговор! За щастие обаче няколко дни на балкона ми решиха проблема. И все пак получих доста ценна информация която ще ми бъде полезна както на мен, така и на другите участници във форума!

Още веднъж благодаря и на всички останали, и пожелавам весели празници!
Автор: carvirai

Изпратено: 17-12-2008 20:03:07
ПИ4,остави ги тиа лимони,те са за риба,а препарата за gore-tex,тои си е за мембраната.аз го бих този тупан миналата год.,с едно долнище дето не го бех барал сезон и нещо,мири6е6е като гъба,нафталин и горчив бадем микс миризма.РЕЦЕПТА:те4ен прах за пране 200мл.+една капа4ка омекотител за предпо4итане 4ерния ленор,и има препарат един италиански оган е 4ове4е за петна за вси4ко що е 4истотия немаш грижи,казва се NEUTRAL DELICANDIA,слагаш 50-100мл,вси4кото в един леген,+вода около40-50 градуса,нема се плашиш 4е на етикета пише 30градуса,топиш и през 15-20 мин.разбъркваш в рамките на 1час,след това вадиш от легена и шибаш екипа в пералната и пускаш на наи-далгата програма,със същата перилна смес,но на градусите на екипа,переш,сушиш и си оган бий.Ако много мирише сложи от италианската игра в шише с пръскалка и ръси дирекно върху най-преебаните места,и цялото да го оръсиш не е проблем,но така го даржиш мах.15-20мин и го праскаш легена.Италиянката химия е биоразтворима и е на базата на кислородни съединения,нема се плашиш за мембраните,аз също съм с нортфеис,само незабравяи течен прах за пране не от другия,той е гаден за мембр.,другото нема проблем.Итал.препарат си го купувам от плевен,но на етикета има и софийски тел.номер 02/9625448,званни и те ще те светнат от каде да си го купиш,тази фирма се казва ДОЛИ ООД е Плевенска,квото сам купил от тях е шестак.4ао
Автор: Ivo_nitchev

Изпратено: 17-12-2008 17:42:13
Купи си препарат за пране на Gore-tex. Продава се в SLS. Успех!
Автор: vorwarts

Изпратено: 17-12-2008 10:24:49
Е, човече как може такива неща!? Ако tNFa ти е бил оригинален да си пъхнеш екипа в "мазата":) ... няма оправия, да знаеш. Потърси в алпийските спортни магазини препарат за почистване и пране на  ГореТекс. Опитите с всякакви други агенти ще ти развалят екипа.
Автор: dpetrov

Изпратено: 16-12-2008 22:13:53
:(  Дори не искам да си помисля, че ще заменя чисто нова екипировка на "The North Face". Миризмата е в долната част на десния крачол на гащеризона. Пръсках с разни дезодоранти - и сега съм го оставил на балкона. Надявам се, че до няколко дни ще се поизмирише. Имам съмнения, че може да е било напикано от котка - но това са само предположения. 
Автор: jas

Изпратено: 16-12-2008 18:39:25
Nepopravimoto se e sluchilo. Ako stava duma za ski obuvki tryabva da izvadite chorapa i da se opitate da go kisnete v koncentriran voden raztvor na prah za prane za cvetni drehi. Sled koeto da go ostavite da se izcedi i izsushi na otkrito.

Drehite moje da ostavite na otkrito /na balkona/ nyakolko dni da se provetryavat, no nyama garanciya, che polojenieto shte se podobri. Veroyatno bakteriite sa navlezli dalboko v takanite i ako ne badat izvareni, koeto e nevazmojno, nyama kak da badat otstraneni. Po-dobre pomislete za nov ekip!
Автор: dpetrov

Изпратено: 16-12-2008 08:14:32
какво имаш в предвид? Да изтискам няколко лимона върху миризливите места ли?

П.п. (Това нали не е някаква шега? :))
Автор: joreiko

Изпратено: 16-12-2008 00:59:18
АМИ ПРОБВАЙ С ЛИМОНИ! ПОМАГАТ!


 

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре