SKI.BG
     Петък, 19 Април 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: dpetrov

Изпратено: 12-01-2009 20:16:26
Съвет за ръкавици

Здравейте,
потърсих из форума и попаднах на тази тема:

http://www.xtdev.com/ski/mbstart_bg.php?fir=view&cl_thnr=0&mb_trn=1&viewreply=ok&id=3225&id_re=3225

Аз имам абсолютно същият проблем - ужасно много ми се запотяват ръцете. Можете ли да ме посъветвате какви ръкавици да си купя, че хем да ми е топло, хем да не ми се запотяват ръцете. Днес ходих до Alpin Sport и много ми харесаха едни ръкавици на марката Reusch. Бяха изключително удобни, меки и топли. За съжаление не си записах моделът, и сега немога да ги намеря в интернет, но бяха на цена 65лв.

Това тук са текущите ми ръкавици:
(http://outersports.com/head%C2%AE-outlast-waterproof-ski-gloves-p-2952.html)

Мога да Ви кажа, че не са WaterProof, нито комфортни, още повече пък Breathable - глупости!

Та, моля ви за Вашият коментар, мнение и съвети!

Поздрави,
Данаил Петров

Автор: quentin

Изпратено: 26-01-2009 15:09:59
Благодаря ти vorwarts! Благодаря ти Georgo!
Отивам за LEKI...
Автор: Georgo

Изпратено: 23-01-2009 20:23:57
Здравей
лично аз карам ски с рькавици HESTRA  RSL Comp Vertical Cut и сьм много доволен.Можеш да видиш моделите на ето този сайт:  www.hestragloves.com
Автор: vorwarts

Изпратено: 20-01-2009 18:39:15
Препоръчвам ти Leki EQUIPE S. Великолепни ръкавици. Имам и едни COMPETITION S, но с equipe'a ми е по-удобно, с тях винаги ръцете ми са топли и сухи.
Автор: quentin

Изпратено: 15-01-2009 16:52:36
VORWARTS, не става пич(проблема с измръзването), не опира до това...
Напълно съм съгласен с тебе за скъпото, точно и това купувам - най - скъпите от дадена марка - пробвах с Росиньол и Reusch - няма резултат.
Просто трябва да избера някоя друга марка но не знам коя, но ако ми кажеш със сигурност ще отида и изобщо няма да се оглеждам в ниските цени, бъди сигурен! :)

Благодаря ти предварително!
Автор: snejko

Изпратено: 15-01-2009 12:01:40
Нещата не опират до непременно до евтино и скъпо. Аз също карам с ръкавици на Spyder, но това не означава, че ръцете не се изпотяват. Аз също като bobsn се потя много и прилагам същата тактика като него - широки ръкавици, по-често сваляне и т.н. Ако не си като нас няма да имаш проблеми и в ръкавици за 25 кинта. Специално от гледна точка на потенето кожените ръкавици не са добър избор точно защото не дишат, а и освен това трудно и бавно съхнат. За сметка на това обаче определено издаржат по-дълго.
Автор: vorwarts

Изпратено: 14-01-2009 14:54:42
Когато купувате евтини модели резултатът е този, ръцете ви измръзват, потят се без спир и смърдят.

Винаги съм казвал, като ще караш ски взимай ново, а за облеклото ново и най-скъпото.

За да нямате, драги, неприятности ръкавиците трябва да са кожени, с мембрана на Gore и да са най-скъпия модел на дадената марка.

Аз използвам кожени горетексови модели на Спайдър и на Леки, как пък нито веднъж не ми измръзнаха ръцете, а пък да не говорим, че не са ми се изпотявали въобще. Затова работете, печелете и купувайте най-скъпото. Ще ви се отплати хилядократно!
Автор: bobsn

Изпратено: 14-01-2009 12:03:28
И аз имам проблем със запотяване на ръцете, даже при мен проблема е с цялото тяло. И при -20С на пистата аз се потя като в сауна, само да ми се наложи да кача и 10 метра нагоре със ските и съм целия в собстен сос. По отношение на ръкавиците: купих си СКОТ Т32 - много широки  в областта на дланта и най-вече пръстите и са с доста приятна материя отвътре, нещо подобно на гюдерийка. Старите ми няколко модела бяха уж топли, ама едвам си навирах кебапчетата в тях, а бяха XL, с по-дълги от моите пръсти. Та се надявам точно заради въздуха вътре по-малко да се потят ръцете, а и препоръчвам често да се свалят за да могат и ръцете да съхнат, и ръкавиците да дишат, аз поне досега така практикувах.
Автор: quentin

Изпратено: 13-01-2009 11:51:00
Здравейте, аз пък имам обратният проблем! :)

Не аз, а приятелката ми - няма ръкавици, с които да и е топло, с всички видове ръкавици и измръзват ръцете. Дали някой може да ми даде съвет - кои са най - топлите ръкавици? Купих миналата година от Reusch някакъв модел SUB ZERO, който бил за минус 20 и пак не стават!

Относно изпотяването - бих препоръчал Rossignol или Dakine(от BAS), които да са с вътрешни ръкавици. Знам, че звучи странно, но ако се ползват само външните, без вътрешните ръкавици, мисля че няма да имате проблем с изпотяването защото те са предвидени дори и с двата чифта да не се изпотяват, поне не много.

Поздрави и само шус.
Автор: snejko

Изпратено: 13-01-2009 09:20:51
Здрасти,
най-добре е да си купиш най-обикновени плетени вълнени рзкавици. Това е в случай, че не се въргаляш много по снега. Като алтернатива ако си повече фешън ориентиран си потърси soft shell ръкавици. Нещо от този вид: http://www.wildtrak.com/product.asp?ID=2428
Понеже имам същия проблем съм забелязал, че повечето производители си правят ръкавиците като за северния полюс, което значи че в нормални БГ ски условия ръкавиците се мокрят от изпотяване и в резултат после ти става студено. Моето решение е да имам два чифта ръкавици - softshells и нормални скиорски, които си сменям според времето и условията. Такова нещо като waterprof & breatheble няма, независимо от рекламите на gore-tex и други компании. Когато си купуваш ръкавици или каквото и да било друго "дишащо" оборудване първо провери дали можеш да прекараш въздух с уста през материята. Ако не можеш, гарантирам ти че потта ти никога няма да успее да излезе през т.нар. мембрана. За сметка на това обаче няма гаранция че вода отвън няма да проникне. 


 

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре