SKI.BG
     Петък, 19 Април 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: KISSfan

Изпратено: 13-01-2009 17:34:51
70 км ски-писти на Банско? ИЗМАМА!!!

Здравейте!
Дали някой се е сетил да сметне общата дължина на пистите в Банско? В официалния им сайт www.banskoski.com гордо стои числото 70 км! Обаче в графата "дължина" на съответната писта НЯМА НИЩО! Сещате ли се защо? След доста труд, ровене по сайтове, сравнения и справки, включително и сравнение с общата дължина на лифтовете, по мои изчисления общата дължина на пистите(включително и ски-пътя) е около 30 км!!!
      Какво ще кажете по въпроса? Интересно ми е! Ако не съм прав - поправете ме! Но за мен това е живо обирджийство - все пак това е ТУРИСТИЧЕСКИ ПРОДУКТ!  За да се получат общо 70 км писти, всички 16 писти трябва да са с дължина средно по 4,3 км!!! Къде там има толкова дълги писти? За сведение - за Световната купа трасето е дълго 2,9 км(!!!) и включва "Бъндерица", "Тодорка" (не цялата) и "Томба"! Айде сега сравнете с дугите писти...
    P.S. За информация ползвах и сайта www.bansko-online.com - там е дадена дължината на ски-пистите. На тази справка там липсва единствено писта "Стражите" с дължина около 1000 м, а писта "Бъндерица" също липсва, но нейната дължина е прибавена към "Томба".

Автор: quentin

Изпратено: 02-02-2009 10:28:18
БРАВО bravo1 ! :)))))  Няма що !
Едвам излезнахме от безмисленото мрънкане и взаимно заяждане и ти сега искаш да свириш начало на втори рунд !
Е хайде стига толкова !!!  :)

KISSfan, това си е за нова тема и наистина е много добра едия(Асоциацията), но не ми е много ясно как трябва да бъде организирана, регламентирана и т.н.
kiki обаче е много прав - трябва да участват хора, които няма да защитават чужди интереси, а само на любителите на ските и сноуборда.
Нека някой по просветен в тези неща отвори нова тема !

п.с. между другото в събота бях на Банско и въпреки хилядите туристи беше уникално, като пистите издържаха до 14:30(докато не заваля кек сняг) в перфектно състояние - идеално подготвени!

Поздрави и само шус!
Автор: bravo1

Изпратено: 30-01-2009 23:09:00
здравейте всички. тука много неща се разискваха ама никой не извади факти и доказателства за истинската дължина на пистите в банско. верно че дължината на пистите не е дадена поотделно, което и мен ме озадачава в сайта на юлен. защитниците на банско да дадат конкретните факти. кисфен много добре го е обяснил, а христо_скисф ви е дал реалните дължини, вие само защитавате селото ама никой не го опроверга христо и не каза ето тая писта е дълга например 2 километра, а не 1. значи се лъже.............. :)))
Автор: kiki

Изпратено: 30-01-2009 21:28:36
Kissfan, идеята ти ми харесва, ама да участваме само хора, коите сме независими от разни заинтересовани организации. Т.е. хора, които не получаваме заплата или някакви облаги от министерства, комисии, федерация, концесионери и т.н.
BBB, в известен смисъл съм съгласен с теб, но не си съвсем прав, че само в Банско нещо се прави. За последните години в Боровец има направени няколко нови лифта. В Пампорово имаше система за изкуствен сняг, но някой си присвои язовира и т.н. Това разбира не е достатъчно. Банско обаче беше "планирано" на чисто. Там можеше да се избегнат много от глупостите, стига да не се беше развихрила отровната комбинация от алчност и невежество. Историята е факт. Сега се правят опити това да се прикрива с някакъв наивитет и откровени лъжи. На мен лично щеше да ми е приятно да карам там заради терена, природата и т.н. Но тези които съсипаха това място, да ми правят някакви кампании, че едва ли не това е единственото място е просто тъпотия.
Аз много се надявам Боровец, Добринище, Мальовица, Витоша и т.н. да станат хубави ски зони, като се избегнат голяма част от глупостите в Банско.
Автор: KISSfan

Изпратено: 30-01-2009 20:18:59
Ей, хора, не вярвах, че тази тема така ще "взриви" форума! Радвам се, че всички вие сте загрижени за ски-туризма у нас! Аз пак ще отправя едно предложение, за което вече споменах малко по-рано тук във форума - според мен е необходимо да се основе от всички нас АСОЦИАЦИЯ НА СКИ/СНОУБОРД-ЛЮБИТЕЛИТЕ В БЪЛГАРИЯ. Така ще може по-ясно да се чува и нашият глас по отношение на всички тези проблеми в ски-туризма. Иначе по форумите само си говорим и после...нищо! Ако трябва ще отворим нова тема за това. Quentin, vorwarts, parapiteka, BBB, kiki, ogo, HEAD и всички други - интелигентни хора сте и явно не ви е безразлично какво се случва в БГ. Трябва да направим нещо!!!
  VORWARTS - ти си един компетентен, добронамерен, добре информиран човек, явно доста пътувал и видял. БРАВО за това! Ето ти сега една прекрасна възможност да излезеш най-накрая от ситуацията на ПОСТОЯННА ВИНОВНОСТ, в която доброволно си се поставил относно всичко лошо, случващо се в България???!!! ......:)))))))))))
Автор: quentin

Изпратено: 30-01-2009 16:03:08
kiki, така е пич...дано да има кой да прегледа тази тема, за да не остане това "глас в пустиня", защото все повече и повече хора в БГ се чустват измамени и излъгани...за съжаление vorwarts много правилно го каза - ние сме си виновни...
Автор: BBB

Изпратено: 30-01-2009 16:02:58
Здравейте и от мен,

Така като гледам само аз не съм се включвал тук но нещо ме досърбяха ръцете и реших да участвам.
Моето мнение е, че темата трябва рязко да завие към въпроса, кога и останалите ни ски зони ще заприличат на тази в Банско????
Подкачам този въпрос защото в прехода ни от социализъм към демокрация като че ли проблема със зимния ни туризъм убегна от мирогледа на измъченото ни ежедневие. Защо ли? Ами защото хорицата се бореха повече за насъщния и здравето си, а за удоволствията намаше пари. Всяка криза дава своите жертви!!!! Дотук нищо фрапиращо, защото прехода се заплаща със социална цена. И сега, когато платихме цената и се раздвижихме напред назад  и  поразгледахме туй и унуй си даваме равносметка че нещо доста изоставаме в посока зимен туризъм. 
И как не, при положение че от легендарната 1989г насам боричкането по планините е, кой концесионер ще вземе курортите и ще "благодетелства" в името на туристите. Но нека да хвърлим по един поглед на всеки курорт по отделно:
Боровец - от построяването на курорта до ден днешен, никаква промяна в посока развитие, разширяване, модернизиране, потдръжка и какво ли още не, но за сметка на това много хора станаха доста богати. Естествено на наш гръб!!! Ние това последното си го плащаме и като гледам ще продължаваме да го правим. Там още няколко правителства могат да крадат от нас, защото ние ще им позволим.
Витоша - или по точно казано Софийската мечта, превърната в разруха пак в този легендарен период на прехода. Печеливши има, губещите пак ние.
Пампорово - без никакви скрупули го включваме към горните два "курорта". Тук обаче дабавяме и редовната липса на сняг.
Банско - Първото хубаво нещо случило се в живота на скьора в измъчената ни родина. И там има кусури но те са от онези, латентните с които може без проблем.
Та от взичкото казано датук мога само да си пожелая всички зимни курорти в БГ да станат като Банско, защото тогава да търсиме кусур за дължината на пистите, за снежната покривка дали е 120см или е 118,5см. Дали скоростта на вятъра е 10м.с или 12,5. Дали девойката на касата ни е погледнала без да ни се усмихне и т.н.
Казвам всичките тези неща с ръка на сърцето и ги споделям като лично мое впечатление и убеждение.
Развитието на зимния туризъм трябва да става чрез концесионеране на зимните ни ризорти. По подобие на Банско. Като казвам концесионер говоря за дългосрочен инвеститор. Такъв който идва да печели но преди това да инвестира и то да инвестира по договорна програма с ясното съзнание че неизпълнените ангажименти ще му струват отнемане на концесията и плащане на неустойки. Различни концесионери в различните курорти; ще разруши монопола и ще подобри качеството на услугата. За всичките тези неща обаче ще трябва да се борим ние, защото управнвиците ни се борят сама да вземат властта и после да крадат като за последно. Моят пример в това отношение е че повече на такива люде аз пари няма да давам!!!!

Бъдете здрави и дано скоро да огрее слънце в тая част на двора ни
Автор: kiki

Изпратено: 30-01-2009 15:50:41
Да бе Quentin, за общото положение ОК. Само че в Банско хората си плащат за нещо, а получават много по-различно нещо. Плащат прекалено скъпо за това което получават.  Банско се рекламира по изключително нагъл начин. Това, което се представя от там е базирано на откровени лъжи.  В това участват и медиите и Правителството и т.н. /Правителството ще дава пари за осребряване на карти. В момента зимните ни курорти са във война по този въпрос/. Сега и от това ли трябва да сме доволни, че концесионерите ще получат КЕШ от нас като данъкоплатци, въпреки, че голяма част от нас няма да карат ски точно в тези курорти.
Много неща са направени, но въпросът е как са направени, колко струват и кой има интерес от ИЗМАМАТА в Банско.
Аз съм от хората, които мразят измамата във всякакъв формат. Не ме интересува Правителството, концесионерите, платени те публикации, някакви сервилни организации и т.н. Измамата е долна и нагла и трябва да се бие по главата. Във всичко което написах в тази тема стоят реални факти!
Ако някой иска, да ги прочете. Форума е за изразяване на лично мнение, а не за писане на оди на тема как някой се постарал, пък не бил виновен, пък с какво сме му помогнали /да не би пък да сме му длъжни/, та до международното положение. Нещата са прости  - пазарът ще определи, а Банско не си стои зад офертата!
Автор: quentin

Изпратено: 30-01-2009 11:04:42
Тази тема така като гледам трябва да бъде със заглавие БЪЛГАРИЯ - НАШАТА СОБСТВЕНА КОЧИНА, а не Банско - измама!
Дайте да не го отнася ски центъра за това че както казва vorwarts, НИЕ НЕ СМЕ НАПРАВИЛИ НИЩО, когато е трябвало за да не сме в това положение сега.
Автор: kiki

Изпратено: 29-01-2009 21:23:01
Специално за Vorwarts - за чистотата и лайната си прав. Незнам защо мислиш, че не правим нищо бе пич /или просто си обзет да се заяждаш/.  По-спокойно, концентрирай се върху темата. Банско е част от всичката тази измама, за която говориш. Това означава ли, че ти харесва? Цялото Банско за мен е една преекспонирана селяния, граничеща с цигания, бълваща помия, кичозна чалгия и скъпотия. Като гледам форума, повечето сме на подобно мнение.  Явно не сме свикнали с калта, ама ти нещо недовиждаш, щом твърдиш, че Банско е изключение. Ако искаш нещо да се заяждаш, дай да си отворим една тема за нас, да оставиме тази тема и за другите хора.
Автор: vorwarts

Изпратено: 29-01-2009 19:33:59
Измамени сте всички дето живеете в тази страна. Взимат ви таксата смет, а газите лайна, кал и гаден боклук, но нищо не казвате, защото явно сами си правите боклука и лайната, а с калта сте си свикнали - нали си е "като на село"...


2  3  4  5  6  7  8  Следваща страница

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре