SKI.BG
     Четвъртък, 25 Април 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: KISSfan

Изпратено: 23-01-2009 18:36:05
Въпрос към WORVARTS за Конярника и развитие на ски-зона Алеко

  Vorwarts, искам да те питам нещо относно КОНЯРНИКА /ВЕТРОВАЛА/, сериозно този път. Явно си доста информиран, та би ли ми разяснил какво става с там - кой е собственик, защо не работи, какви са плановете за бъдеще? Карал съм ски там много, много отдавна като малък и си спомням, че можеше да се слезе със ски от Конярника към Ветровала. Би ли ми разяснил нещо повече? И евентуално не би ли могло да се свържат двете писти, които са буквално една под друга в тази част на Витоша и да се получи една хубава дълга писта? Според мен там е едно страхотно място за каране на ски, ако се направи както трябва!
                      Благодаря ти предварително!

Автор: KISSfan

Изпратено: 28-01-2009 19:36:13
  Мисля, че беше 14.00 лв за деня и 10.00 лв за половин ден.
Автор: Skior4o

Изпратено: 28-01-2009 19:10:02
А колко е картата за половин и цял ден на Ветровала?
Автор: KISSfan

Изпратено: 28-01-2009 13:25:56
  Здравейте, отново!
  Тази карта я намерих на сайта на т.нар. "природозащитници": www.forthenature.org/documents/365
    Vorwarts, дай си и ти мнението. Нещо пак ми се губиш в последните дни...
                   
                                        Enjoy the SNOW! :)))
                                       
Автор: quentin

Изпратено: 28-01-2009 12:51:35
KISSfan, прати и на мене тоя план :)
k.uluchev@yellow333.com
Дано да се случи по - скоро...

Поздрави и се подготвяйте за уикенда, че ще има МНОООГО СНЯГ !!! :)
Автор: KISSfan

Изпратено: 28-01-2009 11:41:55
  Здравейте, yasho, Skior4o!
  Относно Конярника - там някакви дела се водиха, но какво става в момента и аз не знам. Това, което съм чул (и чел в интернет) е, че "Витоша ски" имат мераци и към тази част на Витоша... Даже имало проект да се изгради кабинков лифт Княжево-Копитото-Ветровала-Конярника-Черни връх! Това бил втория етап от модернизирането на Витоша...
  Skior4o, ще ти изпратя един фаил на мейла - концепция за развитие на ски-зона Алеко. Там ще видиш как трябва да изглежда зоната до 2012 г. Освен новите писти (вкл. и такава до Драгалевци) се предвижда кабинката да бъде до Лалето и да бъде продължена със седалков лифт някъде до под Черни връх, да се подмени Романски, да се направи кабинка на мястото на Драгалевския лифт, която да стига до Алеко. Това е единствената скица, на която попаднах в интернет. Всичко друго са само коментари, пресконференции на "Витоша ски" и догатки на ски-феновете. Мисля, че този план беше изложен на долната станция на Симеоновския лифт за обществено обсъждане, но аз лично не съм ходил да го гледам. Това е всичко, което знам.
  Да си пожелаем всичко това да стане по-бързо!
                                            Поздрави! :)
Автор: Skior4o

Изпратено: 27-01-2009 18:47:31
KISSfan къде си ги гледал тези  проекти за разширение на ски-зоната на Алеко?
Автор: yasho751

Изпратено: 27-01-2009 14:03:05
и сега сигурно няма желаещи да вземат конярника на концесия и да въстановят влека или да заменят стария с нов?:)
Автор: KISSfan

Изпратено: 24-01-2009 10:45:59
  Благодаря ти, vorwarts!
  Попитах те, защото наистина ме интересува какво става в тази част. Аз лично съм "проходил" на ски именно на Ветровала.  А Конярника наистина е с най-хубавия терен за каране на ски на Витоша, въпреки неголемия наклон! Но си мисля, че за обучение на даца е идеалното място! Сигурно си спомняш, че имаше масово спускане със ски от Черни връх, през Конярника, Ветровала, Златни мостове та чак до Княжево! Какъв купон беше... Да не говорим, че до Ветровала и Конярника се ходеше пеша от Златните - със ските на рамо и обувките в раницата! Като за тази цел трябваше да се стане сутрин в 6.00, да отидеш до Овча Купел, да хванеш автобуса до Златните, защото с коли не пускаха на Витоша в събота и неделя... Важна беше идеята, ентусиазма и тръпката!!!
  По отношение на "За да остане..." - не знам защо ме подозираш? Нищо общо нямам! Не членувам в никакви организации. Заради техните глупости, а също така и заради държавно и общинско безхаберие виждаш колко иглолистини гори на Витоша загинаха заради корояда - огромни масиви!
  А иначе за инициативата на "Витоша ски" - гледах някакви проекти за разширение на ски-зоната на Алеко и това, което видях съвпада и с моето виждане - два нови ръкава на Лалето + връзка на долна Романски с долна Лалето! Повече не е и нужно. Както казваш - ще поживеем, ще видим... Дано да стане по-бързо, обаче!
                      С пожелание за повече snow adventures! :)))
Автор: vorwarts

Изпратено: 23-01-2009 22:51:06
Младежо, бъркаш в раната, недей. Начина по който го правиш ми се вижда тенденциозен и е възможно да имаш допирни точки с кликата на "за да остане.."

Но по въпроса, не съм аз човекът който да ти отговори на питането. Конярника и сега се използва за спуснаия от Черни връх. Пистата беше развита в началото на 80те и престана да функционира през 2003 година, когато влекът /двигателите/ бяха непоправимо окрадени. За мене това е най-добрата писта на Витоша. Ски пътят от Конярника до Ветровала беше направен към 1986г. Тогава беше направена и просеката за проекто лифта от Ветровала до Конярника. Така че връзка между двете писти има. Самият Ветровал също е уникално нещо. Пистата се нарича така на преминалия в средата на 60те смерч /торнадо/ над Витоша, който отнася гората точно на това място. Там е построен и първият ски влек Помагалски в България, който функционира 40 години безупречно и до момента. Само заради влека си заслужава да покарате на тази писта. Дано да се запази това съоръжение, като паметник на българския ски спорт! Аз лично смятам, че сега тази част на Витоша трябва да се запази. По-добре да се развият лифтовете и пистите от страната на Алеко, а западна Витоша да стане център на бекънтри ските и алпийския туризъм. Там е идеалното място. Ще поживеем ще видим.


 

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре