SKI.BG
     Сряда, 17 Април 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: cdmb

Изпратено: 04-02-2009 07:18:41
Условия на Добринище

Как са пистите и каква е цената на децкият влек на пистата преди начална станциа на лифта

Автор: quentin

Изпратено: 11-02-2009 14:12:41
bezbog, чест ти прави че си откровен.
Ще чакаме следващия сняг да го тестваме Добринище.
Би било чудесно ако можеш(bezbog) да подаваш по често информация за състоянието там.

Поздрави и само шус!
Автор: bezbog

Изпратено: 09-02-2009 18:18:10
Здрасти!
В момента на х."Г.Делчев" няма достатъчно сняг и детската писта е доста оголена, както и всички писти от Междинна надолу. Става за каране само до Междинна. Цената на детския влек е 15 лв. за деца и 20 лв. за възрастни. Картата е една и съща, както за лифта, така и за детските влекове на Безбог и Начална станция.
.
.
http://bezbog.com
.
Автор: red.hot

Изпратено: 06-02-2009 21:11:18
ами какво да ти кажа,няма ништо общто с банско и боровец. ако мн искаш да караш там го направи през седмицата ,събота и неделя не  ти препоръ4вам.Като природа си за заслужава да се види , но за ски не е рай със сигорност.а и като цена 20 лв ми се струва твърде мн за 5км писта,ако може така да се каже и лифт от преди 50 години.ако ти се кара иди на банско а за излет става
Автор: quentin

Изпратено: 06-02-2009 19:35:28
red.hot, пич какво по - точно имаш в предвид...?
Дай малко повече инфо, сравнение с Банско, Боровец, Мальовица, Витоша...

Предварително благодаря
Автор: red.hot

Изпратено: 06-02-2009 19:21:00
quentin не прави тая грешка.ще си изгубиш времето само.
Автор: quentin

Изпратено: 06-02-2009 17:16:14
Оооо, гората на Банско е дълга тема, освен това е доста трудно да се обаркаш, защото повечето е "междупистова", тоест накрая излизаш на писта. Има само едно място, което може да те изненада(катерил съм се там около 3 часа :).

Утре отивам да тествам Добринище, та се чудя:
-дали някой има свежа информация за условията???
-Voina, дали можеш да ми дадеш малко инфо къде да НЕ карам, и къде да избягвам, за да бутам после до лифта?

Предварително благодаря
Автор: Voinata

Изпратено: 05-02-2009 12:37:30
В интерес на истината на Банско не съм пускал през гората,защото наистина е мноого обширна:) и не знам къде ще изляза - да не бия пеша после до лифта! На Безбог има много каране офпист! Има няколок варианта. Може да се качиш по билото до върха(по десния склон) и от там надолу.... мн каране,на моменти минаваш през пистата,ако искаш разбира се! Може и направо от хижата надолу и вдясно,но после задължително трябва да коригираш за да излезеш под междинна близо до Стената! При денивелация 750м има доста за каране :) ! От междинна надолу е мн добро,има мн бабуни в гората ! Трябва да отидеш и да пробваш:)! Вместо до Банско ,скокни за един ден до Добринище - не губиш нищо ! А сняг има достатъчно , поне1.5 метра е горе ! Ааа да - и под лифта се кара :)! Приятно
Автор: quentin

Изпратено: 05-02-2009 12:08:01
Да ти кажа и аз се пренаситих на шусове и спиращи дъха спускания по пистите. Предпочитам да карам ОСНОВНО в гората. Но на Банско гората е мнооооого обширна - има много различни места за минаване, ама наистина много - мога да карам цял ден без да мина през един и същ маршрут. Затова питам за гората - мене само това ме интересува(като говорим за Добринище). Предполагам че си карал и достатъчно на Банско през гората и знаеш че там се кара: отдясно на 10-ката, отляво на 5-цата (под лифта+през гората, до под другия лифт), между 5 и 10 също; гората на Балканиада; отляво на Томба през клековете; гората между Тодорка и 5-цата... Та затова питам - дали гората на Добринище си заслужава или е прекалено малко карането спрямо Банско.

Предварително благодаря.
С пожелания за мнооого сняг!
Автор: kalata_n

Изпратено: 05-02-2009 11:19:56
Не съм пропускал сезон да не покарам над Добринище. Лифта е наистина трагедия (още повече, че ако има много хора долния го товарят през една седалка и става мазало). Карам само на стената. Факт е, че за толкова години май само веднъж я уцелих обработена. От друга страна когато не я обработват ми е още по приятна, защото трудността скача двойно. Веднъж имаше бабуни от по метър или малко по-малки. Такива бабуни и такъв наклон трудно ще намерите другаде. За съжаление стената е много къса. Често ми се е случвало да съм единственият който се врътка на долния лифт. Горе се качвам само за да се присъединя за малко към останалата част от компанията, да се попека малко на лифта и да се порадвам на гледката (а тая природа там е наистина уникална).
Условията не са мръднали от много време, само цените на картите се качват постепенно.
Автор: Voinata

Изпратено: 05-02-2009 10:37:59
Quentin,така е - фен съм на това прекрасно място:)! ого мн точно е описал пистата там. По принцип `писта` е наистина малко пресилено да се каже ,с изключение на няколко участъка:), но ако ти харесва да караш в гора,то това е мястото! Ние точно заради това ходим да караме там. Голяма компания сме-10-15 човека, от които само аз съм скиор :) и почти всеки уикенд сме на Безбог ! На Банско и Боровец също ходим,но... не е същото,там си е въртележка - качваш се с лифта, пускаш си по широките писти как можеш и айде пак нагоре:), а на Безбог винаги можеш да кривнеш в гората! Има доста пътечки и разни шорткъти,които излизат пак на пистата. Общо взето там е за разнообразно каране,а не за пускане! То и омръзва само да пускаш шус-поне при мен е така:). Като пуснеш от х-жа Безбог през клековете,после през борова гора и излизаш чак на междинна станция, а от там надолу вече прилича на истинска писта. Въпрос на предпочитания. Ако ти харесва офроуд карането просто трябва да отидеш до там! Самата местност е уникална! Има страхотен изглед към цялата долина на р.Места и Рила,а при по-ясно време и Родопи! Заслужава си! Ето тук можеш да видиш някои наши снимки  от там - http://picasaweb.google.com/vasil.tomayanev Мисля,че ще ти хареса:)
P.S.    Лифта наистина може да те изнерви,но по-добре да не обръщаш внимание на такива неща като скорост:) ,все пак си там да се откъснеш от града и ежедневието  -  ENJOY !


2  Следваща страница

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре