SKI.BG
     Петък, 29 Март 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: Penelope

Изпратено: 29-04-2009 19:41:42
На къде отива българският ски спорт?????

Тази сутрин в предаването Здравей България на Нова Телевизия съобщиха, че освобождават от мъжкият национален отбор по ски алпийски Стефан Георгиев, Деян Тодоров и Михаил Седянков - та питам се аз като освобождавате тези момчета уважаеми г-н Минев какви резултати очаквате да имате за напред? Дали така наречените ви "млади надежди" въобще ще могат да постигнат част от успехите на тези мъже?
Моля отговорете ми какво е Вашето основание да ги освободите от националният отбор? И защо за тях дълги години никой не направи дори една Пр акция а сега само се чудите как да изкарате на светло момчета, които не могат да покажат сносен резултат?
Вътре в себе си аз зная отговора на въпроса "На къде върви българският ски спорт" - но по-важното е какво възнамерявате да направите Вие по случая. И искренно се надявам да не продължавате в същия дух!

Автор: furiextrski

Изпратено: 13-05-2009 14:59:09
eh bate Raho kolko sme si govorili za tezi neshta!!!!!!!!! Za sajalenia istoriata ne e ot dnes ili vchera, samo shte kaja che na vremeto kogato biah chast ot otbora na CSKA  Didi Salcheva za onezi koito ia poznavat na 19 godini be obiavena za stara i neperespektivna i be svalena ot nacionalnia otbor! Sashtia sezon tia stana nositelka na togavashnata kupa Otechestven Front i ako ne se laja i Republikanska Shampionka!!!!!!!! Tova beshe niakade 77 ili 78 godina. Problemat e mnogo star! Da ne govorim kak proticha trenirovachnia proces po klubovete i kakvo kachestvoto na rabota i vseki e razbirach i nishto ne mojesh da mu kajesh! Na edni deca se obrashta poveche vnimanie na drugi izobshto ili da mine nomera! I posle kvo decata vzimat medali tuka shtoto niama konkurencia i kato otida na sastezania po evropa onezi tam gi machkat!!!!! Sami da si napravim izvoda! Pojelavam na vsichki momcheta v i izvan Nacionalnia sportno dalgoletie i nai-veche zdrave shtoto to e nai-vajnoto!
Автор: skier_pro

Изпратено: 09-05-2009 20:03:09
no_remorse...Priatel za sujalenie kvoto i da govorim kolkoto i da obsujdame fakta si e fakt.Izgonixa mom4etata i tova e nadqvam se da se da suberat sili i da se borqt sami!!!Kolkoto do sredstvata koito budat davani ot Gospoja Vesela Le4eva i ot durjavata za BFSki sa tvurde malko...Iskam samo da vi pripomnq momenta v koito Bulgaria kandidadsva za Olimpiadata 2014...Togava durjavata otdeli 100000lv za tazi cel koeto  ne e sme6no a tragi4no na fona na togava6niq Ruski prezident Putin koito dade 2miliarda evro za da moje da se realizirat tezi igri taka4e prosto nqma kakvo da komentirame sami moje da precenite kakvo se dava za sporta v Bg.
Автор: no_remorse

Изпратено: 09-05-2009 14:50:54
ОК, Олимпиадата е важна цел и много неща от подготовката на какъвто и да е национален отбор по какъвто и да е спорт зависят от нея, бюджетите и подкрепата от държавата също. За нея и агенцията на Весела Лечева олимпиадата е най-важна може би. Но все пак в ските имаме ежегодна Световна купа, световни първенства през 2 години, Европейска купа и ред FIS-състезания, които дават възможност за прогрес, печелене на призове и FIS-точки. Не съм съгласен, че една олимпиада трябва да решава съдбите на група от най-изградените ни и прогресиращи все още скиори, само защото няма квоти. Дори да няма място за всички във Ванкувър, има достатъчно други цели, които могат да гонят и в което федерацията да ги подкрепи!!!!
Относно мълчанието на федерацията ни за промените в регламентите на световното и олимпиадата наистина не е хубаво, че не взимат отношение и не отстояват необходимото. Единствено Стефан си каза мнението в ефира на БНТ1.
Надявам се клубовете да вземат отношение към промените в националния отбор в рамките на това, което позволява устава на федерацията, за да се преразгледа решението.
Трябва да е ясно предварително как се влиза и излиза от национален отбор и да има ясен на всички регламент. Да се съберат, да предизвикат обсъждане, гласуване, да изразят официално несъгласие към по-висши инстанции и медии ако трябва. Трябва защото утре може и някой техен състезател да изхвърчи оттам с цел "подмладяване", "освежаване", "разкрасяване" или както искате го наречете това неудачно решение.
Автор: 123^

Изпратено: 08-05-2009 22:10:18
И уточнение........това, разбира се, не са окончателните квоти.......те са на този етап........имаме някакъв минимален шанс да вземем още една квота - трябва Килиан Албрехт ( може и друг наш скиор) да влезе в първите 30 на ранглистата на ФИС към януари 2010 (мисля че това е последната ранглиста, по която се определят окончателните квоти). Това означава, че Албрехт трябва да направи поне 2 старта под 6 ФИС точки. Това обаче ще стане много трудно, вярно че е близо до тези точки - в момента има 7,34 и е 43 на слалом в ранглистата, но до 6 точки е по-лесно, да слезеш под тях обаче е вече трудно. Вярно, има шанс, но е малък. Ако успее ще можем да пратим трима скиори при мъжете.
Автор: 123^

Изпратено: 08-05-2009 21:56:56
Ами точно така е....имаме 2 квоти за мъже...това означава, че едната е за Албрехт, който ще кара само слалом.......и за другата ще се бори целият отбор и само един ще отиде.......затова беше по добре Стефан Георгиев да отиде, щото може да кара всичко и може когато трябва да завърши( видяхме на световното как се развиха нещата), а пък и на комбинация щеше да се справи добре. Между другото и на сноуборд са ни поорязали квотите - ако не стане чудо само Александра Жекова ще отиде на олимпиадата.....ама лошото че никой не протестира от федерации...говоря за някакъв по мащабен протест, разбира се, който да се чуе и от ФИС, а и от МОК.
Квотите ги има в сайта на ФИС: http://www.fis-ski.com/data/document/quota-090401.pdf
Автор: rescue_raho

Изпратено: 08-05-2009 21:32:02
чакай малко123,дай малко информация Така както разбирам,имаме право на 2 квоти общо,а не във всяка дисциплина??Да,но ако знаеш Килиан кара само слалом! Това означава ли че блокира квотата за спускане,супер г.и гигантски слалом! При положение че за другата квота се намери скиор,който да кара и в 5-те дисциплини,щото забравих и комбинацията?? Е,тогава е наистина купон!! Щото Чонгаров има резултати на слалом,Гого на спускане,а пъкМанолов,който е добър на гигански слалом,има нещастието да хване хепатит Б и няма да може да тренира пълноценно до игрите.Ще е жалко и смешно ако неуспехите бъдат замаскирани с "младия отбор се обиграва"
Автор: 123^

Изпратено: 08-05-2009 18:29:37
Да.....и нещо друго ми се иска да засегна, което пак е в ущърб на нашата федерация....добре, организираха световна купа.....обаче защо толкова се стремят да се харесат на международната федерация по ски, която през последната година сътвори куп глупости - два примера - скиорите след 30-то място да не стартират във втория манш на световните първенства и второ,  отряза квотите за Олимпийските игри на държавите от средна величина като България, Русия, Япония, Полша, Сърбия и др.
По първия въпрос, едно наистина несправедливо решение - на световното тази година, а и на следващите във втория манш на гигантски слалом и на слалом, ще стартират само първите 30 от първи манш, а също и да има квалификация за истинското състезание. Когато разни африканци, мексиканци, белгийският отбор и други изказаха своят протест, не чух от нашата федерация и главно президента й да кажат че не са доволни и не са съгласни. Ама нали им предстоеше да организират Световна купа.....!?!
Второ и по важно......от ФИС отрязаха квотите на държавите от средно ниво за олимпиадата. Защо стана това? Ами защото от МОК поискаха да се намалят състезателите на олимпиадата от една страна, и, от друга, искаха да знаят предварително точният брой на скиорите, които ще карат на олимпийските игри във Ванкувър. Всъщност това е мотивът на нашата федерация да извади Стефан, Деян Тодоров и Седянков, тъй като не просто ни изрязаха квотите, а направо ни ги отнеха по най-грубия начин. Не може в началото на олимпийския цикъл да обявиш една система за квотите и една година и половина преди игрите да я смениш с нова ощетяваща една определена група страни. По старата система имахме право на 4 скиори само на слалом при мъжете, а при новата на 2 скиори, които да пратим изобщо на игрите и вече те самите, на които дисциплини имат необходимото класиране в ранглистата на ФИС на тези именно дисциплини да участват. Така излиза, че по старата система можехме да пратим даже 10 скиори, които да участват на различни дисциплини(максимим по 4 на дисциплина), а сега само 2 за всички дисциплини( като на спускане примерно може да се пусне само единият от тях, стига да има необходимия минимум наказателни ФИС точки, но едва ли някой освен Стефан би се пуснал на спускането).
Така, България има право да изпрати 2-ма мъже и една жена на олимпиадата. Защо казвам, че тази система ощетява определена група страни......ами големите не са много ощетени...Австрия може да прати 22 скиори....като разбира се повечето могат да карат по няколко дисциплини....така дали ще пратят двама скиори като единият кара слалом, а другия гигантски или само 1 и той кара и двете не е толкова важно.......големите страни пак така ще си направят отборите че ще имат по 4 скиори във всяка дисциплина. Хърватите пък имат право да заведат 8 скиори......тук идва въпроса откъде ще вземат цели 8 скиора? Малките държави също не са ощетени - те така или иначе си запазват минимума от 2 скиори. Така Кипър, Беларус, Бразилия имат право на по 2 скиори, които те така или иначе си ги имаха винаги. Например Иран след като организираха едни много интересни състезания в Дизин тази година ще имат също трима скиори, впрочем ако бяха пратили Стефан, Деян Тодоров и Седянков да карат в Иран наистинаха щяха да изпълнят целите и да слязат на около 10 точки. Ама никой не гледа явно, че всичките стартове в Иран бяха Free accommodation for good points.
Ама като и да е......та връзката с темата е, че затова извадиха тримата най-добри скиори от отбора......просто квотите бяха отрязани от ФИС и можем да пратим само 2-ма мъже (единият е Албрехт със сигурност ама той ще кара само слалом, а другия ме съмнява че ще е Георги Георгиев, макар че има някаква надежда да се вразумят и да пратят поне Чонгаров) и една жена - Мария Киркова..........това е........просто няма място.........а и другата причина била че неизпълнили целите - Стефан трябвало да слезе под 10 точки на слалом - ами ако го бяха пратили на подходящите състезания щеше да слезе със сигурност, макар да няма качества за това, ама тея ФИС точки са една математика, която не дава най-реалната представа за качествата на скиорите.
Стига толкова засега...........
Автор: no_remorse

Изпратено: 05-05-2009 16:33:52
skier_pro - "Шанс за всички", това звучи правилно!
В крайна сметка всички се борят и е ужасно, че някой друг който не е слагал номер на гърдите си решава вместо теб, въпреки успехите ти и това, за което си се преборил. Мисля, че това да отпишеш някой поради възрастта му е същото, като да отпишеш и някой много млад скиор, за когото отрано е сметнато, че не е достатъчно обещаващ и не постига резултати. Мисля, че има и достатъчно подобни случаи, млади скиори да бъдат отписвани преди да им бъде даден достатъчно шанс. В крайна сметка аз лично мисля, че един ясен предварителен регламент за влизане в национален отбор е най-коректното нещо - примерно на база резултати и отделно с определена бройка за юноши, ако ще и с А, Б и C отбор да има вече отделно. Понеже ръководствата на БФСки се опитва да работи по стандартите на най-добрите отбори в света, да наема чужди треньори и т.н, им препъръчвам да се поинтересуват внимателно как се определя националния отбор на най-силната ски-нация и модел за всички останали - Австрия. Ако няма ясни критерии и решението се взима по лични преценки, това е много демотивиращо за всички скиори - днес са Стефан, Мишо и Деян, догодина ще са някои от младежите, обявени като неперспективни, въпреки резултатите.
Цялата тази работа ми изглежда като орязване на средства и се оставя тези, които може би все пак ще карат по-дълго време за в бъдеще.  Но това в ските не е проблем да се случи явно. Ските не са толкова обществено значими като други спортове. Ако тове се случи във футбола примерно, тая федерация щеше да бъде разкостена от всички посоки - медии, клубове, спортни деятели.....
Автор: skier_pro

Изпратено: 04-05-2009 19:38:45
Zdr mom4eta...Az sum profesionalen skior ne iskam da si kazvam imeto.....Iskam da vi kaja nqkoi ne6ta po temata koqto zasqgate!!Purvo az sum mn dobur priatel sus Stefan Mi6o i Deqn za tqx iskam da kaja 4e sa mn dobri skiori nikakuv spor nqma.
Az su6to ne sum suglasen s tqxnoto otstranqvane purvo za6toto ve4e vlizme v olimpiiski period votro tezi xora sa polagali ysiliq za da mogat da vzemat kvota za Olimpiadata prez tezi 3 godini ako tolkova sa iskali da gi maxnat pone da be6e stanalo sled olimpiadata vupreki 4e tova otnovo e golqma gre6ka za6toto po mladite gonim tqx vse pak...
Drugo ne6to koeto iskam da vi kaja v za6tita na po Mladite skiori ne deite da prenebregvate truda na vsi4ki v nacionalniq otbor bili stari ili mladi vseki se bori i trenira....Za olipiadata kvotata se spe4elva a ne se dava i ne se opredelq koi da xodi kato na Svetovno purvenstvo taka4e koito si spe4eli kvotata zn nai mn se  e boril i sam si go e postignal taka4e moje da e vseki moje da e Stefan moje da e 4ongara Gogo i taka na tatuk.Kazvam vi tezi ne6ta za6toto sum vutre v tozi sport ot dosta vreme i znam kak stoqt ne6tata.
Problema na BFSki e 4e polovinata ot xorata koito sa tam prosto ne znaqt daje kak se kara ski pravilno da ne govorim 4e nikoga ne sa slagali nomer na gurdite si! I za tova se vizmat takiva re6eniq...Problema ne e samo v Nacionalniq otbor problema e absolutno na vsqkude po kubovete ta daje i ski y4ili6tata prosto pove4eto xora koito rabotqt xaber si nqmat ot tova a samo vizmat pari i se biqt v gurdite kato nqkoi postigne ne6to!
Taka4e o6te vednuj iskam da kaja 4e nikoi ot nacionalniq otbor pone do tozi moment ne trqbva da bude gonen ne zavisimo na kolko godini e i kakvo ima zad gurba si trqbva da se dava 6ans na vsi4ki!!!!!
Автор: rescue_raho

Изпратено: 01-05-2009 12:08:09
Даа, нищо ново под слънцето в Бг Някой да си спомня за Л.Попов? А за Г.Марков? всъщност така нареченото











Даа,нищо ново под слънцето!Някой сеща ли се защо бяха освободени Л.Попов?А ГМарков? Те също бяха обявени за стари! Но всъщност това е начин да си осигурят безметежен живот поне още 4-5 години некадърни треньори и безхаберни управители! Иначе ,в конкурс за красота трябва да има подмладяване,но в спорта има можещи и неможещи!А в ските погледнете биографията на Джорджо Рока!
До 26г.еот италианската "масовка"!Но да се откажеш от спортисти които се изграждат с много труд и средства,ми намирисва на задкулисни игри!






6


2  Следваща страница

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре