SKI.BG
     Събота, 20 Април 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: koloz

Изпратено: 10-11-2009 12:02:09
Проблемче

Здравейте!
Взех си ски обаче имам проблем:
Когато си ги зимах ми казаха спокойно автоматите се отварят достатъчно, обаче се оказа, че не е така :(  Въпроса ми се състой в това, че при обувки номер 40.5 312 мм. остава малко място, но моите май 44 номер са 350мм доста старички и не влизат. При разглеждане на обяви обаче попаднах на обява за убувки номер 27.5/43 който били 319 мм. Та въпроса ми е наистина ли има такива разлики в различните обувки, защото ако има може и да не се наложи да продавам ските които току що си взех.
Благодаря!
Noob in ski sport
.

Автор: koloz

Изпратено: 14-11-2009 12:29:10
Хората се пробват пари няма :D А че аз съм се минал си е за моя сметка, как реших, че там са ми добре не знам, като и знам, че нося номер 42/43 поне на маратонките и кънките за лед са ми толкова, а и на тия обувки никаде не пише номер. А за ските те са 160 см. поне около толкова разбрах че трябва да си взема.
Както казах другия път в магазина, а сега има кой да кара поне ските :) Благодаря на всички за вниманието и полезните съвети отново.
Noob in ski sport
.
Автор: carvirai

Изпратено: 13-11-2009 21:29:04
Приятелю КОЛОЗ,яд ме е на такива търговци,злоупотребяващи с некомпетентността на клиенти /да не използ. и по остри думи/.Бе мама му стара,човек отишъл да си купи нещо да го ползва през малкото свободно време и да зареди положително,ония кавали го дялкат.При твоя височина 170,каква дължина ски ти продадоха?Ако сега си си взел и обувките ходи му ги върни и търси твоя номер.Измери си крака,както ти го описах по долу,отиваш при тоо с обувките и почваш вадиш вътрешната стелка и тя трябва да е същата дължина,по номерацията на САЛОМОН /имам орг.табл./ ном.42-27,42.5-27.5,43-28см,44-28.5,44.5-29,45-29.5,сравнявай,мери и не ги слушаи тея които ще те ''съветват'' да си вземеш с 1 номер по големи,после да се чудиш защо си стегнал обувката до посиняване и тя пак ти лопка /най-вече на петата/,и като намериш твоите,тогава е стъпка автоматите на ските.
Автор: koloz

Изпратено: 13-11-2009 17:48:42
Ами и аз усетих в последствие, че тези от пазарчето при Васил Левски ме врътнаха нещо.
Мерих 43 но ме убиваха, дадоха ми 44 уж и са са ми малко големички. Иначе съм висок около 170 :)
Noob in ski sport
.
Автор: Dunbar

Изпратено: 13-11-2009 11:32:49
Ами 350 си е направо 45 или 46 номер. Това означава че ти си висок поне 180 см. Предполагам че са ти продали стари ски за каране извън писта - в смисъл че са предназначени за по-ниски хора и с по-малък крак. Продали са ти ги за карвинг, а всъщност са широки и с много голям радиус.  И според мен е най-добре да ги върнеш или продадеш на по-нисък човек, ако трябва и на загуба. Върви и си купи нови - все още мисля че има намаления от миналата и по-миналата година.
Автор: kalata_n

Изпратено: 12-11-2009 12:52:46
Да караш с обувки, които не са ти таман е според мен най-голямата грешка. Тоест не се опитвай да оправяш автоматите, а си намери точни обувки и чак тогава мести автомати (ако се налага, защото може и да не се наложи). От поста ти не разбрах какъв всъщност номер обувки носиш.
Автор: koloz

Изпратено: 10-11-2009 18:16:16
carvirai - Благодаря отново за точния съвет!
Не знам какво представлява тази пластина, но или ще се възползвам от съвета ти да отида в магазин Спортакс или най вероятно ще зарадвам една моя по млада братовчедка със ски пък обувките ще хващат прах :D
Автор: carvirai

Изпратено: 10-11-2009 17:42:15
Пич,верно са те сапунисали,НО:Сега,аз съм 29,5 и 330,а твойте 44-350мм,нещо не се връзва,освен ако не са модел от времето на Октомврийската революция.Второ:казваш,че тези които имаш са ти големи-ГРЕШКА ГООЛЯМА,Значи най-сигурната мярка за мен за обувка е следната/и никога не ме е лъгало,и не само за ски обувки,а и за ежедневието,/ Стъпваш на хартия,драскаш отпред,драскаш отзад и мериш с линията и търсиш по това какво показва линията,обуваш,стягаш и разхождаш 10-15 мин.,след това постягаш щраймерите още малко,ако се наложи,и ако не ти обиват и не ти опират пръстите отпред,Т'ва са твоите чипици.Що се отнася до ските,ако имат пластина свалят се автоматите и се правят по обувките,но ако си взел некои дърти модели без пластина,става кофти,ако са дупчени веднъж,т.е за тез автомати по става за 2-ро дупчене,имайки впредвид че си начинаещ и няма да има душманско отношение към ската,т.е таз година компромис за да не се набутваш още повече,пък догодина събираш кинти и като си му е реда.НО рокадото по автоматите само в сервиз,че ако нямаш пластина да ти запълнят старите-сегашните дупки ,но се моли да са дупчени 1 път,има ли и други от предишен монтаж,пиши ги в графата лоши инвестиции.Ако искаш сподели марката и модела,автоматите маркер ясно,можем да измислим нещо,т.е ще викаме неволята,или отивай в магазин Спортакс в ски сервиза и ще ти дадат максимално решение на проблема,но носиш всичко,ски и обувки.Успех.
Автор: koloz

Изпратено: 10-11-2009 14:54:47
Благодаря за съветите!
Автор: BBB

Изпратено: 10-11-2009 14:32:55
Друже,

Добре си я втасал. И както виждаш евтиното излиза два пъти по скъпо. Затова ако искаш ходи при този амбулантен търговец  и му върни ските, като си искаш парите и му дай като бонус старите си обувки.  След това право в магазина и си купи нещо читаво
Автор: koloz

Изпратено: 10-11-2009 14:01:19
Идиота съм си аз. Забравих да кажа но ги взех 2-ра ръка и няма как да ги върна. Когато говорих за ските момчето каза, че и 42 номер са влизали, а и отидох с познат дето уж разбира и той ми каза, че автоматите маркер се разширявали още и няма проблем. Обувките който имам са стари тях ще ги прежаля, а и са ми малко големички. Предполагам 42 до 43 ще ми станат., за това питах под стандарт ли са или мога да намеря такива дето ще влязат в автоматите, защото моите не влизат за 2 сантиметра някаде.
Дадоха ми някъкав варянт на ново да се дупчат ските, но пък срещнах и мнения, че не е хубаво.
Много съм бос в тая работа, трябваше да си купя и нови ски и обувки,ама пуста глава да не ги сасипя, защото съм карал 2 пати си взех стари.
Noob in ski sport
.


2  Следваща страница

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре