SKI.BG
     Събота, 20 Април 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: peppita

Изпратено: 12-12-2009 19:14:49
Препоръки за ски екипировка!

Здравейте!
Страхотен форум.Много неща има и най -вече полезна и практична информация, човек не може да я изчете...
Интересувам се има ли магазини за ски и екипировка втора ръка из софийските дебри...
Сестра ми заминава да работи като детска ски учителка някъде в австрийските Алпи, ама грам понятие си няма от марки и цени. Едвам я удържах да не хукне на този бит-пазар при метрото.
Можете ли да ме ориентирате поне няколко марки да рагледаме за ски и най-вече за обувките, в които краката й ще стоят по цял ден.
И доколкото разбрах, има проблем при скиорите с цайси, когато слагат нехубави очила. А при носене на лещи дали се отразява? Някаква подходяща марка и за каска/нали е задължителна- да не греша нещо/.

Автор: vorwarts

Изпратено: 14-12-2009 13:27:45
О(А)утлети .. :) това е решението

За оптичните лещи.. както запознатите знаят това улеснение за замяна на обикновенните очила е мана небесна, но не се приема от всеки еднакво. Някои хора дори въобще не могат да носят лещи, независимо от капките, разтворите и разните медикаменти за свикване. По тази причина има и хора на които при определни условия и най-качествените лещи просто им изпадат.. :) примерите друг път :) Аз съм привърженик на месечните лещи с най-висока кислородизация.
Автор: svasileva

Изпратено: 14-12-2009 10:47:57
Здравей,можете да видите в Outlet на Fischer( на България и Околовръстното) има по-стари модели на Fischer на малко по-ниски цени(без облеклото),поне за обувки(втора употреба е по-неприятно при тях )
Автор: quentin

Изпратено: 14-12-2009 01:31:48
хаха...я дайте коефициент дали peppita ще пита пак нещо във форума...бих се обзаложил... че няма...:))))
Автор: peppita

Изпратено: 13-12-2009 22:54:20
Форумът наистина е готин, не съм целяла да баламосвам някого или да създавам подобие на форум мама.
Относно лещите- аз съм с висок диоптър, нося ги от около година, искам да се кача на ски и ми се искаше, някой който кара с лещи да сподели нещо за тях. Мерси на тези, които са коментирали.
Сестра ми има такава ISIA карта, преди 4 години  работи зимата в Германия /пак с деца и се надявам , че се е справила/.
Да и на мен не ми хареса после като прочетох начина, по който съм се изразила 'грам понятие си няма от марки и цени'. Има стари ски Росиньол. Исках да и помогна за нов екипировка и да види,че има избор и предполагам доста добри неща.
Мерси на тези,които са коментирали и в случай, че пиша пак ще гледам да са конкретни въпросите!
Лека вечер на всички.
Автор: Bgduck

Изпратено: 13-12-2009 19:21:23
Моля не споменавайте за "вторъ ръкъ" оборудване,че онзи ще се запали форума.При всяко споменаване на "вторъ ръкъ" оборудване,си носете пожарогасител.
Автор: carvirai

Изпратено: 13-12-2009 18:44:32
Г-н ПЕПИТА,ако те интересува втората употреба,ето ти адресче www.ski-secondhand.com./човек като се разрови из шумата може да намери и някое свежо листо/,НО vorwarts e абсолютно прав,как сестра ти няма проблем със ски обучението като тя неможе да си окомплектова екипировката?Ако това е само повод да събереш инфо за екипировка ОК,но знай че малко ни хвърли в групата на балъците. За да работиш в Австрия трябва да си с ISIA /най-високата ски учителска категория /,а за работа пък в Щатите е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. В Австрия като ски-учител неможеш да се появиш с к'ва да е екипировка,повярвай ми.Що се отнася до очилата,това ви е най-малкия проблем,едното решение/по доброто/ е това което изложи vorwarts,а сестра ти ще учи деца,така че няма да лети с 200,и ако си вземе ски маска хубава няма да има проблем.Има маски за хора с очила,т.е в 2-та края е прекъсната за рамките на очилата./мой приятел кара с такива/,има  CARRERA,BOLLE,SCOTT такива модели,може и други марки да имат,просто казваш маска за човек с очила.УСПЕХ.
Автор: skiman

Изпратено: 13-12-2009 18:33:43
vorwarts, това с лещите не го схванах.
Карам ски( и колело) с лещи от 20 години.  До сега никога не ми е изпадала леща. Никога не съм проявявал, някакво специално внимание, че съм с лещи. Горещ противник съм на каране с очила под маската. За мен това е пряк път към слепота. Имам си вече перфектен белег на клепача от тази комбинация(от едно време, когато нямаше лещи) и от тогава спортувам само с лещи. Купуваш си едногодишни на OMEGA 38(имат и UV филтър) и заспиваш. Струват 48 лв двете.

Колкото до оборудване 2-ра ръка(5-6-та на битака) купуването е бесзмислено и ВРЕДНО! При тези цени в СЛС, Саломон и другите мгазини, за колекции от мин. година е престъпление да се хранят тия от пазара. Да мрат.
Автор: vorwarts

Изпратено: 13-12-2009 16:02:02
Ехааа, харесва ми! Диалога си заслужава, защото трябва да направим ясно разграничаване от писането на Пеппита, което много прилича на безумния форум бгмама или там както е..

От всичко до сега става ясно, че Пеппита иска да мине "по-тънко", за да удовлетвори мераците на някой, в случая нейната сестра, като за целта търси съвет, за да се почувства по-сигурна при разделянето и с толкова ценната сума парични знаци. Дрън-дрън.. не усещате ли..

И аз пиша тези глупости, защото се поставя, въпреки всичко, въпросът за карането с "цайси" върху "цайски". Лично за мене проблем с използването на лещите няма. Само трябва скиора да бъде крайно внимателен при падане и резки движения, защото лещата просто си изхвръква, а и ако падне в снега, край. Не, че ми се свидят, но 50лв на ден за нови месечни е леко излишно. Не съм привърженик на спортните лещи за еднократна употреба, затова има и друг вариант - титанови рамки, аз ти препоръчвам Silhouette /Силует/, австрийски титанови оптични рамки, които влизат дори в обикновенна ски маска. Супер са ми удобни, когато ги ползвам. Но не знам къде в България ги продават. Във Виена има много магазини.. Това го казвам, защото трябва да се целите в най-високото, иначе се случва българската история..
Автор: J3k0

Изпратено: 13-12-2009 15:11:03
peppita не виждам как няма проблем сестра ти като по думите ти от 1-я пост "грам понятие си няма от марки и цени". и как ще е ски учителка...., съжалявам децата.... vorwarts е прав има предостатъчно теми за екипировка + че незнам дали осъзнаваш кви глупости говориш. "има проблем при скиорите с цайси, когато слагат нехубави очила." задаваш отговори разбираш ли? Не мисли че се заяждам или някой ти мисли лошото, но моля те мисли преди да пишеш. като цяло във форума на всеки му е през хуя за другия, но биха ти помогнали стига да питаш нещо смислено. въпроси от сорта на "колко струват вафлите от 25 стотинки" не очаквай добър отговор.
Автор: peppita

Изпратено: 13-12-2009 01:20:30
Хехехех, то сестринка няма проблем със ските/обучение и т.н./, а с парите. И понеже ще ги давам аз искам да е за нещо, което си заслужава. Лесно е да влезем в магазина и хайде от щанда с готините ценички, ама не ми е много голям фонда!
Но мерси все пак за отговора:)


2  Следваща страница

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре