SKI.BG
     Четвъртък, 28 Март 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: RaceTiger

Изпратено: 16-12-2009 11:46:07
ски вакса

и така... въпросът ми е относно ски ваксите и по конкретно  предпочитан марка и съвет какъв тип вакса е най-подходяща за наште писти?

Автор: svasileva

Изпратено: 23-12-2009 13:44:47
Благодаря много,"лекцията"беше доста полезна за мен :)!
Автор: carvirai

Изпратено: 22-12-2009 21:55:34
SVASILEVA,нещо не те схванах на 100%,но разбира се че караш така докато падне.Ти сама ще забележиш,че ската с тази вакса базата е мазно-лъскава.Издържа поне 7-8 дни при 5ч.каране на ден.Просто следиш икато почне да изчезва,базта да е суха слагай пак.Може да се пробваш и сама да си я поставяш,една дърта ютия БЕЗ ДУПКИ отдолу,загряваш опираш ваксата тя започва да капе в/у ската,накпваш по дължина и почваш да разтърваш капките гладейки но БЕЗ НАТИСКАНЕ И БЕЗ ДА ЗАДЪРЖАШ НА ЕДНО МЯСТО.Оставяш за поне 12 часа,взимаш циклата,ако нямаш може и с линийка и започваш да сваляш излишната вакса,движението е само от върха към опашката и после тъй като едва ли имаш специализираните четки,взимаш вълнен по грубичък плат и излъскваш до блясък с малко повече натискане тук обаче,почистваш кантовете от ваксата хубаво и подкарваш.Успех,не е сложно,иначе в SLS има набор за сервиз на ски.Лекцията за запълване на драскотини и точене на кантове друг път.Чао
Автор: svasileva

Изпратено: 22-12-2009 10:31:03
Здравейте,Carvirai,значи доколкото разбирам в сервиз ми слагат топла вакса,само не разбрах после така ли си карам ,ако на места няма вакса докато имам време за следващо ходене в сервиз или трябва да я махам някакси..??
Автор: carvirai

Изпратено: 21-12-2009 18:51:06
swasilewa,пълен сервиз машинен,т.е запълване на деруги,точене на кантове,структора и вакса е достатъчно по 1-2 пъти на сезон,но ваксата без значение и следенето на състоянието на кантовете се проверява след всяко каране и ако е нужно се полага вакса и заглаждат кантовете /специални пили/,ако не си рендосвала камъни упражнението с кантовете го прескачаш,но базата на ските не е хубаво да остава суха.Аз предпочитам топлата вакса и само такава полагам.След края на сезона ги оливам и седят така до следващия сезон.За мен ваксата не за да търсим скорост,а да се поддържа базата в изрядност.Всеки си има предпочитания и ''теории'',моята е тази-топла вакса,нанесена по друг начин е пунта-мара.
Автор: svasileva

Изпратено: 21-12-2009 17:27:55
Ако не се използва постоянно вакса ските по-бързо ще се амортизират?!?Или е достатъчно от време на време ако се оправят в сервиз..?
Автор: carvirai

Изпратено: 21-12-2009 13:39:23
Ваксата не е само за подобряване на триенето,ако не сте състезатели в някой /к'ъв да е/ формат,и на ютията парафинова свещ да сложите и да размажете е същото.Ако не сте били в близките години състезател.50% от ролята на ваксата в/у ската е,че и подхранва базата на ската и тя не съхне,за да не сам голословен вземете една ска гардеробна и ще ви се изясни за какво говоря.Ваксата е един вид козметика.Не слагаш ли вакса /или парафин,но не течен/ базата побелява/като гардеробните/.ПРАВИЛО от учебниците:Чисто нови ски също се обработват с топла-вакса,въпреки фабричната /състезателите трябва да го знаят/,а ако искате перфектното плъзгане ползвайте специалните за това така наречени ускорители,но имайте впредвид,че ако не сте добре подготвен в повечето случай ските изпреварват скиора и от там нататък гледката е синьо бяло синьо бяло.Успехи
Автор: quentin

Изпратено: 17-12-2009 12:44:47
Най - просто - ваксата прави така, че ските се пързалят по - бързо. Когато искаш да се движиш по - бързо и да не ти спират ските в мокрия сняг - ползваш вакса. Нанасянето - ръчно - не е толкова трудно все пак... или даваш някой дребен лев и ти я нанасят в сервиз.
"Махането" на ваксата е доста по - лесно отколкото ни се иска на всички скиори, щото се изтърква(аз си мажа ските 2-3 пъти на каране, така че това не го мисли.

Поздрави
Автор: svasileva

Изпратено: 17-12-2009 12:15:46
Здравейте,като по-неразбираща искам да попитам какво точно се цели с поставянето на вакса,доколкото съм чувала при по-стръмни писти не е мн необходима?И не е толко просто нанасянето и махането й?
Автор: quentin

Изпратено: 17-12-2009 11:43:37
Да, за писта е...можеш да я намериш в магазин BAS в лозенец, или на Черни връх в един магазин, изглеждащ като малка къщичка. Той се намира като тръгнеш от бар КО или Кошарите към Драгалевци, след Нордиката - 150 - 250 м, горе долу срещу завод Витоша, малко преди него отдясно.
"Токо"-то го взимах от Росиньол на Черни връх, а който много го кефи "Токо", подарявам - твърда, течна и вакса на мокри кърпи... :)))
Автор: quentin

Изпратено: 17-12-2009 10:03:18
Пробвал съм всички видове вакси на Токо, и със сигурност мога да кажа, че бъртъна е 1000 пъти по - добър.
Г-н параноя..., Трудно ми е да правя "сноубордистки рекламни глупости", по простата причина, че не карам сноуборд, и нямам никаква причина да рекламирам нещо такова... :))))))
Благодаря ти иначе относно Холменкола - не съм пробвал, информацията в сайта им изглежда добре, ще я пробвам.

Поздрави


2  Следваща страница

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре