SKI.BG
     Четвъртък, 28 Март 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: lichinko

Изпратено: 13-02-2010 19:06:02
Freeride

Имам един въпрос, на който се надявам да получа няколко мнения за да мога да ги сравня с мойто.
Как се избират ски за freeride, абе с две думи ски за пудра (дълбок сняг)? Дължина, ширина и прочей спрямо ръст и т.н. Всяка рямо ръст и т.н. Всяка информация ще ми бъде от полза.

Предварително благодаря?

Автор: dimcho

Изпратено: 18-02-2010 20:30:35
Орионките са за фристайл, т.е. скокове и трикове. За твоя ръст - дължина около 180 см.
Автор: vorwarts

Изпратено: 18-02-2010 15:32:03
"Италианецо", какво не ми харесваш :))))) ..... очевидно си от "по-жабарската" част, след като не знаеш какво значи "името" ми :)

Младежо личинко... колко тежиш и какъв опит за каране в мекото имаш? Действително универсални ски за каране в пудра няма. То е като с много други неща в живота. Или правиш компромис с геометрията на ската и се примиряваш със случаите когато просто не върви... или си купуваш 5-6 разлини модела и размери, и ги караш когато е подходящо за някои от тях.

Виж какво подкарах тази зима и съм много доволен...
POWDER EQUIPMENT Ski Typ B Средния размер от този модел е подходящ за леки и по-тежки скиори. Така че аз мога него да го дам за еталон - 180см, 145/101/127мм, 17м радиус. Ските са чувствително много леки и се държат перфектно при изкачване, спускане в пудра и на писта/!!!!!!!!!!!!!/... но си държат цената... мойте дойдоха направо от цеха в Конщтанц, снобарско а... :)))))))))))))))

И на тебе ще ти дам съвет... има едно магазинче на едни ентусиасти които са заредили от канадците G3 ски, дори са им направили уникални цени, щото хората много-много в булгариистания не разбират и не щат да купуват качествена екипировка.. та иди при тях и те ще ти покажат как се избират ски за пудра... Апропо тея широките супер лопати с безумните радиуси над 25 метра просто не ми ги "фалете"...     
Автор: lichinko

Изпратено: 18-02-2010 11:58:55
Така, аз отговори не видях такъв какъвто бих желал да получа, но все пак нека попитам следното:

Не мога да разчитам на ски гардеробите, просто там няма нищо свестно. Чудя се като за начало дали да не си купя едни ски на ORION, модела F.S 10, пък когато се влюбя до уши ще си купя още ски. Все пак въпреки, че не отричам втората ръка, човек като има възможност трябва да взима новото.

Да видим според всчики вас за моя ръст (около 173) каква препоръчвате да е дължината на ската. 
Автор: dimcho

Изпратено: 17-02-2010 23:32:49
Iichinko, като начало си дай данните: кг, ръст..., какъв опит имаш въобще със ски... и какъв бюджет си определил.
Излизането извън пистата носи отговорности и изисква не само широки ски. Автоматите може и да не са панти, това е въпрос на избор, но лавинната екипировка е задължителна. Разбира се, тя не върши работа без познания за снега и лавините.
Автор: quentin

Изпратено: 17-02-2010 23:32:09
Пичове, не е редно така да спамиме темата на lichinko...
Админче...ти пък нали пример требва да даваш, стига СПАМ !!!
Автор: kkikko

Изпратено: 17-02-2010 20:58:03
Той не се дразни, той се опитва да дразни... ето това са истинските комплексари които бях споменал : той и неговия брат по съдба дето нарича себе си "vorwarts" какво ли ще значи "vorwarts" ?Няма значение нещо снобско ще да е.
Автор: jas

Изпратено: 17-02-2010 17:57:58
skiman, разбирам , че се дразниш, но освен негативизъм, до момента не виждам да си публикувал нещо съдържателно. Опитай да си по-конструктивен и дай на публиката част от твоя "безценен" фрийрайд опит :)
Автор: skiman

Изпратено: 17-02-2010 16:47:00
За триене.
Автор: kkikko

Изпратено: 16-02-2010 00:21:49
Никак не ми се иска да мина за професор, но backcountry и freeride са едно и също нещо.  Аз се ядосах само защото ми изтрихте отговора който беше 99% подобен на този на "quentin" . Защо моя беше изтрит?




Колкото до препоръка за екипировка бих казал че за начало е добре нещо по-твърдо, нещо което да ти позволи лека-полека да излезеш от пистата , но да можеш да се връщаш когато си пожелаеш. Такова нещо може да бъде: Voelkl Bridge, Voelkl Gotama, Line Prophet 100 а най-доброто което бих препоръчал, но не занм намира ли се в България е Black Crows Navis i Black Crows Viator. Автоматите би трябвало да са панти
arker Duke , Baron , Diamir etc.), не за друго, ами ако объркаш посоката и ти се налага да се изкачваш или да ходиш в метър пудра... Обувки  DalBello Il Moro !!!нищо друго ! Last but not least : ARVA ,сонда и лопата, не защото ще те спасят в случай на лавина, ами защото евентуално ти можеш да помогнеш на някого ако ги имаш.

Автор: jas

Изпратено: 15-02-2010 22:30:01
Драги kkikko, уважавам мнението ти, но ми се иска да не бъркаш понятията. Фрийрайдът е само част от това за което говориш. Завръщането сред природата или така известното беккънтри е основата. За да изповядваш тази философия не е нужно да си член на някоя асоциация или да социалничиш в разни форуми. По света, дори и в България, има хора които практикуват беккънтри и по никакъв начин не го демонстрират.

Интересно е, ти какво ще препоръчаш при избора на ски за пудра!

Отново призовавам, давайте конкретни съдържателни отговори и не се заяждайте. Благодаря предварително на всички!   


2  Следваща страница

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре