SKI.BG
     Петък, 29 Март 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: parapiteka

Изпратено: 14-02-2010 09:56:48
Взаимопомощ по пистите!!

Вчера се пребих на Лалето; не че ми е за първи път или бе най лошото ми падане.
Това ;което ме изуми бе поведението на повечето скиори по пистата.Понеже бе от тези "хубави" падания с висока скорост на по стръмното и то не полягане по склона;както е най благоприятно; а напред ..понеже едната ми ска попадна на по мек сняг а другата на заледен участък и се усуках.Така или иначе щеките и ските ми ;останаха доста над свободно пребиващото ми се тяло по надолу.Нищо ми нямаше;а и за да се научиш да караш добре ски; май първо трябва да се научиш да падаш; но ме заболя от липсата на всякаква загриженост и човещина от преминаващите по край мен скиори.Поне 20 човека минаха покрай мен без никой да ме попита как съм и да се опита да ми помогне да си събера разпиляната по нагоре екипировка.На 10-20 метра ски учител си провеждаше заниманията с дечицата;добре.....ще ги научи  да карат ски; но мисля че няма да ги научи на много по важни неща в този живот а именно да си помагат и подкрепят взаимно.Все пак имаше  светлинка в тунела; едно малко сноубордисче се опита да ми помогне; за което му Благодаря.Най страшното е; че и синът ми на 12 години след подобно падене; сподели след това; че никой не му е помогнал да си закопчае обувката към ските.Направо съм изумен.
Апела ми към всички съфорумници е:
ПОМАГАЙТЕ НА ВСЕКИ КОЙТО Е В БЕДА НА ПИСТАТА ИЛИ В ПЛАНИНАТА; ЗАЩОТО НА ПЪРВО МЯСТО СМЕ ХОРА И СЛЕД ТОВА СТАВАМЕ СКИОРИ А И СЛЕДВАЩИЯ МОЖЕ ДА СИ ТИ

Автор: panichishte

Изпратено: 15-11-2010 10:02:44
И на мен ми се е случвало да падна лошо и никой да не ми помогне затова в най добрия вариант се оправи сам защото има да си чакаш някоя добра душа да кажа чакай бе тука има човек в беда.
Снегът е като кокаин пристрастиш ли се няма отказване!
.
Автор: svasileva

Изпратено: 23-02-2010 10:54:54
В събота видях как прелетя 1 сноуборд (без сноубордиста) от горния край на Томба почти до там където се съединяват двата ръкава,накрая подскочи на 1 бабуна и се заби!Като по чудо не нацели никой!Това което ме подразни е,че сноубордиста беше много развеселен от случката,след малко и той прелетя но по гъз,казах му че е могъл да убие някой,той каза sorry(май беше грък)!Не е въпрос на възпитание,всеки е бил тинеджър,някои неща са просто яки :)!
Автор: stefanaky

Изпратено: 16-02-2010 17:07:17
Да споделя и моето виждане :) за съжаление тук не става въпрос за озверяване и оскотяване на хората! Тук липсва възпитание и то липсва в младите просто защото го няма в старите. Колко пъти ако направите място на възрастен човек вие или особено ученик се казва благодаря - не повече от 50% което говори само по себе си :) А на пистите почна да се кара както се кара и по пътищата, няма абсолютно никакъв контрол! Ски патрул ако има такъв не съм виждал да действа. Когато отново стане късно, чак тогава на някой идиот ще му светне лампата. Само да не е с цената на човешки живот!  Вече два пъти ме отнесоха миналата година на Витоша и двата пъти бяха добре екипирани хора с каски и протектори казват по едно извиняваи и чао! Да фанеш да го биеш едва ли ще раззбере защо! Затова babak си купуваш каска и гледаш надолу, но и нагоре и се молиш да не те изненада тъпо камикадзе!
Автор: bobsn

Изпратено: 16-02-2010 11:54:44
Приятели, съвсем сте прави. За жалост това е всеобща тенденция не само по пистите, а навсякъде и което е лощото - не е от скоро по нашите земи. Колко хора спират до закъсала кола, аз няколко пъти съм спирал да попитам за нужда от помощ или на непознат пешеходец сред пустоща, и те ме гледат с такова недоверие, все едно ще ги ограбвам. Ей, наистина оскотяваме българите. По пистите почти няма човещина, непознатите освен да се псуват, че се засекли взаймно за друго не си говорят и всеки гледа на другите като че ли той е най-добрия и способен, и те нямат право да делят с него снега и пистите...
Автор: vells

Изпратено: 14-02-2010 18:54:11
В планината  всички трябва да си помгаме,иначе стават неприятни неща.По принцип планината прави хората по-добри,но в BG хората така са се озлобили,че направо е страшно!
Автор: babak

Изпратено: 14-02-2010 15:06:34
Тъй като темата е подходяща искам да ви кажа какво ми се случи преди около седмица на нощно каране на лалето.

Първо да кажа че не съм особено добър скиор но се справям - поне според мен. Гледам да карам така че да съм под контрол и да се забавлявам без да заплашвам другите около мен.

Та на въпросната вечер имаше доста хора но към 21:30 вече всичко се изпразни и аз реших че е удобен момент да поработя върху малко техника. Казаха ми че е последно качване и аз нодолу си карам бавничко правейки широки завой (пистите бяха празни)

Към края вече (там на последното право където се вижда паркинга усештам как някой ме блъска от зад и двамата падаме. Ставам, углеждам се наоколо няма жив човек. Само двамата сме на пистата. Гледам го тоя и го питам "Абе ти не гледаш ли??" И той ми вика "Ми ти зави много рязко".

Сега аз не карам от много време но съм научен че в ските винаги този от горе пази този отдолу......и незнам да има понятие да завиеш твърде рязко. Пък и аз изобщо не съм завивал рязко или тръгвал да спирам, правех си супер бавни кръгли завойчета на средата на пистата.

Та този само погледна на горе и каза "абе ските май са ти там горе" и после си тръгна (беше на сноубоард).

Докато се качих да си взема и докато успея да ги шракна в автоматите взеха да гасят лампите по пистата......Такова нещо не бях учаквал. Знам че навсякъде по света преди да се затвори писта минава патрола и проверява дали няма останали хора?? Тук не е ли така?

Забравих да спомена че този който ме блъсна имаше яке на което пишеше Витоша ски. Беше или сноубоард инструктор или евентуално той е бил патрола за последно спускане......

Незнам ама идиотска работа.
Автор: jas

Изпратено: 14-02-2010 14:08:30
Само ще потвърдя това което казва доктора, в България хората са загубили човешките си качества. Загриженост, състрадание, жертвоготовност, са отминали понятия, които преди бяха характерни почти за всеки българин.

Не съм го казал аз, но човек се вижда какъв е в действителност в планината, при критични ситуации, когато трябва да помогне.

Първо правило в планината, сред природата и в морето е > ПОМОГНИ НА ВСЕКИ КОЙТО Е В БЕДА ! И то безкористно. Затова ще "поправя" parapiteka, :) за заглавието на темата му - "взаимопомощ". Хората трябва да помагат без значение дали човека насреща ще им отвърне с отплата. Една благодарност с добри думи е достатъчна. Но както вече масово се вижда и млади и стари нямат подобни отношения, но имат претенции. Затова се присъединявам към призива на доктора, за безкористната помощ в планината!


 

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре