SKI.BG
     Петък, 19 Април 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: bright

Изпратено: 23-02-2010 09:15:12
Застраховка за ски в чужбина

Не знам каква точно застраховка трябва да сключа, така че ако нещо пострадам на пистата да имам застрахователно покритие. И при кой застраховател...Благодаря предварително

Автор: BBB

Изпратено: 25-02-2010 13:57:44
Автор: quentin

Изпратено: 25-02-2010 12:06:44

А крака оправи ли се? Защото усукване и оток ми се струва сериозно. А снимката неадекватна диагностика при положение че на рентген не се виждат сухожилия и менискус. Защо не отидеш и на спортен травматолог да те погледне !! А застраховката майната и важното е ти да си жив и здрав.

Успех
Автор: quentin

Изпратено: 25-02-2010 12:06:44
Един пресен пример за в БГ:
Имам планинска застраховка в Уника.
Карам ски на Банско - следва усукване на коляно, после оток. Отивам при доктора, който се намира в хотел Лион, в който съм отседнал(което е грешка, защото не се знае дали този хотел има необходимите отношения със съответните институции.Правилно е да се отиде в мед. център на ски зоната). Лекаря прави преглед и ме кара на снимка в Разлог.
Прави ми се рентген на коляното, след което се връщаме в хотела, където ме бинтова с обикновен бинт. Попълва в неговата си документация, че имам застраховка и ми обявява, че трябва да заплатя 220 лв(60 лв преглед+100 лв рентген+60 лв бинт !!!). Поисках си копие от документа, който да предоставя на застрахователите, плащам си 220 лв като пич и след 1 седмица входирам документите в Уника. След известно чакане и разправии по телефона, Уника погасяват разходите.
С две думи - застраховка задължително, всичко се плаща кеш, след което застрахователя покрива това плащане ако не намери причина да не го направи.

Поздрави
Автор: vorwarts

Изпратено: 25-02-2010 11:28:45
Препоръчвам ви Allianz, Generali и Uniqa, като си правите затраховка задължително изберете тази която включва и травми при ски спорт, защото масово, дори и в Германия хората взимат общи здравни застраховки, които не покриват лечение на травми при злополука по време на ски спорт... и после доплащат за всички дейности по прегледа и лечението..

Иначе, когато направите белята, "не дай боже", и имате застраховка за туризъм и "ъсистънс" :)))) при ски спорт, то не би трябвало да плащате нищо... ако евентуално се докаже, че застраховката ви е невалидна или не покрива направените прегледи и разходи по лечението, то тогава ще получите известие да довнесете необходимата сума за да не ви осъди застрахователя по бързата процедура да си палтите дължимото... вервайте ми дори и в булгарландия си намират длъжниците... затова гледайте какво купувате, за да ви е мирна главата след това... 
Автор: BBB

Изпратено: 23-02-2010 15:22:48
Има и друг аспект в цялата тази технологична линия и  той е как като цяло е организирано обезщетението на пациента при настъпване на застрахователното събитие. В БГ мисля че няма директно реимбурсиране на разходите от болночно лечение и оказмане на извънболнична медицинска помощ срещу застраховка. Тези разходи се изплащат от застрахователя срещу предоставяне на съответните документи от лицата и службите извършили медицинската услуга на пострадалото лице. След това застрахователя води своево рода разследване и накрая преценява дали да реимбурсира или не. Например ако караш пиян и се блъснеш в следствие на което си счупиш нещо и получиш извънболнична и болнична помощ си мисля, че никой няма да ти признае разходите и ще пиеш студена вода, защото ще има акт от КАТ и в епикризата ще пише, че си пил и .т.н.т. Та в общи линии не ми се вярва дори и да си сключил застраховка в чужбина, разходите по извършени интервенции да бъдат покрити с представянето на едно листче, без да има някаква документално бюрократична процедура защото в края на краищата плаща застрахователя а пък той няма сметка да го прави и се старае да направи всичко възможно, като търси причини по клаузите според, които може да не плати. И все пак не мислете за злополука а за положителни неща и се молете да не ни спохожда нещастие и не се затормозявайте в тези неща, че човек може и да полудее
Автор: BBB

Изпратено: 23-02-2010 14:43:56
Според мен трябва да се отчета факта, че застраховката не е само за злополука от каране на ски но по-принцип. Не забравятйе пътуването и каквото и да е случващо се в ежедневието. Слаба Богу на мен не ми се е налагало да я ползвам но става въпрос за застраховка при злополука като цяло. А по отношение на недоверието към нашите застрахователи, мисля, че може да се проучи, кой от чуждите имащи дейност у нас се ползва с добро име зад граница и няма проблем с процедурите по признаване на разходите. Иначе най вероятно ще трябва да се позанимаваш с бюрокрация но в крайна сметка пак ще си вземеш парите.

П.С - Сега се сетих за Алианц, Алико (бивш Ей Ай Джи) и др. защо не проверииш как стоят нещата там, те са световно известни компании с традиции в животозастраховането.
Автор: bobsn

Изпратено: 23-02-2010 14:03:33
Може и да бъркам за тази година, но до миналата навсякъде в Европа при застрахователни събития и злополуки те карат да си платиш всички разходи по спасителни мисии и лечение, а ти дават фактура, която нашите застрахователи да ти осребряват. Това само говори как гледат по света на нашите застрахователни компании, точно каквито са си - измамници. По-добре е на място да си направиш застраховка, да не говорим ,че в повечето ски зони в цената на лифт картите е включена застраховка, а и полиците не покриват щети при забранени зони за ски и сноуборд. С две думи Фрийстайлърите сами си плащат ако пострадат при спускане, ако е при изкачване се смята като алпинизъм или свободен туризъм, където пак си има забранени зони или разрешителни режими с лицензионен характер.
Автор: BBB

Изпратено: 23-02-2010 10:21:11
Аз миналата година сключих такава в ДЗИ.
Тя покрива доста застрахователни събития. Трябва да отидеш на място и там ще ти предложат варианти. Излиза някъде около 10-15 евро на човек за период от 10дни. Покритието е до около 15 000 - 20 000 евро при настъпване на злополука. И мисля, че включваше пълно обслужване. Предполагам, че и доста други застрахователни компании го правят но нямам инфо. 


 

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре