SKI.BG
     Четвъртък, 28 Март 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: rescue_raho

Изпратено: 18-03-2010 08:41:33
Опит за анкета

Според Вас, как оценявате 22 място на  слалом на Олимпиадата на Килиан, и 25то на Стефан? А в личен план на двамата на кой е по ценно?

Автор: vorwarts

Изпратено: 30-03-2010 12:05:54
Рахо, обясним е гнева ти, но по-добре гледай напред.. Деян след отличното представяне в Пампорово смятам, че има голям потенциал да продължи... още повече той не е човек, който да се конфронтира, благодарение на теб е дисциплиниран и има изградена система за принадлежност.. ще се радвам да го видя отново с националния екип!
Автор: rescue_raho

Изпратено: 24-03-2010 15:38:03
Е,моя грешка-20 а не 22ри е Килиан! Но като че ли 123 е налучкал тема-недостиг на средства! Само че да се огледаме-нали болния К Манолов влизаше в бюджета? А защо включват още една жена? Но има един още по опростенчески подход. Да разделим бюджета на Алпийски ски за една година на броя на състезателите и да видим за какви суми става дума. Без да се броят спонсорирането в екипировка и техника!! 
Автор: 123^

Изпратено: 23-03-2010 18:25:17
Здравейте, радвам се, че отново се дискутират въпроси, свързани с националния ни отбор по алпийски ски, който има доста интересен състав, но затова малко по-долу...
За Килиан Албрехт - в никакъв случай не искам да пиша против него, дори напротив и дано не се откаже и да продължи още един сезон. Но за квотата му - тя не е лична!!! България имаше 3 квоти и нито една от тях не е лична. Нещо повече, в алпийските ски на тази Олимпиада за първи път нямаше лични квоти. На предишните олимпийски игри всеки класиран в първите 500 в рамките на до 4-ма скиори за държава можеше да стартира на игрите. За съжаление промениха тази система за Ванкувър. Някой би казал, че все пак Килиан си я е спечелил квотата, макар да не е лична, но и това не е вярно. Щеше да си я спечелил ако беше влязъл в първите 30 в ранглистата на ФИС, макар и пак да нямаше да бъде лична и да можеше да отиде друг скиор на негово място. Който иска да влезе в сайта на ФИС мисля, че още не са изтрили квалификационната система за Ванкувър. Но мисля, че не това е толкова важно. И не разбирайте, че според мен Килиан Албрехт не трябваше да отиде. Мисля, че това беше най-доброто, което пратихме на Олимпийските игри. Иначе една поправка и към пусналия анкетата - Албрехт е не 22, а 20-ти.
Иначе за оценката на представянето.... Стефан Георгиев не се представи добре в комбинацията, но мисля, че направи най-доброто си представяне в кариерата на голямо първенство в слалома. И това е така....нищо, че е 25-ти....а в Нагано беше по-напред....времето, което даде като изоставане беше наистина изключително добро за неговите възможности. Хора, които го побеждаваха последно време като словака Бабусяк, например,са много зад него.  Килиан Албрехт очевидно не се чувстваше много комфортно заради контузията, но и той се представи добре. В крайна сметка България имаше 2-ма скиори в първите 30 във втория манш. Всеки любител на алпийските ски в България мисля, че му е било изкючително интересно да гледа цялото състезание и е бил държан под напрежение заради представянето на нашите. За мен беше удоволствие да гледам и Килиан и Стефан Георгиев на олимпийския слалом и оценката не може да бъде друга, освен положителна!!! За Мария Киркова нещата са ясни....контузията и липсата на състезания този сезон си казаха думата, дано се оправи и да я видим в добра светлина на предстоящите стартове в България.
За националния отбор.....ами аз и преди съм казвал, че това е най-тъпото решение да извадиш от отбора най-добрите си 3-ма скиори. Ето на Европейската купа в Банско се оказа, че няма скиори, с които да си запълним квотата. И в крайна сметка неможаха да съберат 10 скиори, които да пуснат. Ами сега незнам за догодина за Световната купа дали ще съумеят да запълнят квотата? Мястото на Деян Тодоров е определено в отбора. И какво стана след като цяла година водиха подготовка със словенците националите ни? Да, има известен напредък в скоростните дисциплини, но нещата в слалома не са много добре. В момента продължават Стефан Георгиев и Деян Тодоров да са най-добрите на слалом и от трениращите в "нац.отбор" само Чонгаров е на тяхното ниво в тази дисциплина.
Догодина предстои и Световно първенство, за което също ще е интересно какъв състав ще избере федерацията. При положение, че Килиан Албрехт ще остане, Стефан Георгиев също...ще бъде интересно кой ще пратят.....ако, разбира се, има пари за пълен отбор...щото ми се струва, че извадиха Стефан Георгиев, Седянков и Тодоров от отбора, за да спестят някой лев. Все пак и Георги Бобев преди Олимпиадата направи едно за мен много голямо признание, а именно, че федерацията не може да поддържа друг скиор от ранга на Килиан Албрехт...не може да бъде осигурена целогодишна подготовка на сняг... Тогава защо се мъчат другите наши скиори щом така или иначе никога няма да имат нивото да влизат редовно в първите 30 за Световната купа и то поради липсата на средства??? 
Автор: rescue_raho

Изпратено: 19-03-2010 15:37:22
В случая "уловката" на анкетата не е Деян-и той вече е история.няма кой да тича срещу вятъра за едната чест!Тук става дума за многото въпроси към друг герой които витаят в ски обществото но ,никой не смее да ги постави! Ето ви няколко-след като не оправда надеждите за челно представяне,ще има ли доблеста Килиан да отговори например-какви възнаграждения е получил от БФСки,ползва ли личен автомобил пак от БФСки,ще дойде ли да участва на Пампорово и Банско,за да помогне на Българите с добри ФИС точки,кога лъже-когато твърди че е тренирал на Кютай с Българите,или когато твърди пред австрийски вестник че не може да тренира за Световна купа със хора които се готвят за ФИС състезания! Защо пред най отговорното си състезание на Олимпиадата  бе на писта която не бе тренировъчна,а се пързаляше за удоволствие! Има ли лична квота,или взе място на един Българин на Олимпиадата Като представящ интересите на спортистите във ФИС поиска ли мотивите на БФСки за отстраняване на първия,втория и третия по сила в първенството ни,и чия страна взе? Чухме че щял чак догодина на Банско да се сбогува,Да заповяда,ние сме гостоприемни хора но и ще го изпратим подобаващо!!
Автор: vorwarts

Изпратено: 18-03-2010 13:28:11
Какво да кажа Рахо, смятам, че "брадвата" трябва да бъде заровена.

За мене и двамата състезатели, които уважавам неимоверно, са вече история... Няма значение, че Стефан прави още добри точки... И за двете големи имена, Албрехт и Георгиев, участието на Олимпиадата беше въпрос на чест, както казах, като "за последно"... лошо няма, но сега се питам аз коя ще бъде "хрътката" която ще тегли младежите нагоре... За мене Деян има потенциал, но само на лични средства за поготовка до никъде няма да го докара.. Дано да има логично решение!   


 

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре