SKI.BG
     Четвъртък, 18 Април 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: windski

Изпратено: 05-10-2010 13:52:08
vtora kabinka?oshte pisti?razshiriavane kam razlog i dobrinishte?

bansko stoliza na ski tyrizma...nikakav napredak v nai vajnoto - novi pisti,bez zadrastvania na kabinkata.gybime tyristy zavinagy ! praviat se podobrenia,no za nai vajnoto nishto! zarady nazionalnia park i zarady lydite prirodo-zashtitnizi ne mardame napred.austria,france vsika godina praviat novi pisty,probivat tyneli,stroiat hotely.
Kakvo mislyte?
Az napravo sam besen!

Автор: vorwarts

Изпратено: 11-11-2010 11:13:04
Приятелю Уиндски, хубавото в цялата работа е, че обикаляйки света си разбрал какво губи българията от простотията на собственото си население... Да, българските планини безкрайно ми харесват, както и на моите предци, но народът, както някой беше казал, е "калпав" и самосъсипва благодатта която му е дадена от природата строейки блокове навсякъде където може...

Ски центърът над Банско трябва да се увеличи, и към връх Черна могила и към Безбог. Разберете най-накрая, че булгарландия няма друга алтернатива за поминък освен култивирания спортен туризъм.. 
Автор: windski

Изпратено: 08-10-2010 14:59:05
I az veche ne hodia, sled kato chakah s edni tyristy 1 chas na kabinkata!
Ama nali nadejdata ymira posledna...
Yspeh i priatno prekarvane!
Chao!
Автор: skiman

Изпратено: 08-10-2010 14:42:05
Мда, то може да направим целият Пирин една голяма писта. А ако включим и близката Рила и Родопите ще стане супер. И една кабинка от Варна, че моряците са низвергнати от ситуацията.
Иначе ще ходя в Австрия- Гросглокнер. Но чакам други оферти. НА Банско не съм стъпил след "промените". Няма и да стъпя. По-добре да не карам ски, отколкото да пълня гушите на разни псевдо мутри и да гледам съсипията на една планина и едно градче.
А можеше да се направи много добре, но за целта трябва акъл. А черен джиБ акъл нема. 
Автор: windski

Изпратено: 08-10-2010 14:34:57
V obshti linii si prav Skiman!
A sega si predstavi ski zonata pazshirena kam Dobrinishte i Razlog.Okolo 150km.
Vtora kabinka zadaljitelno.
Ima veche Svetovna kupa( za tova EVALA).
Bogatite pak niama da doidat,no shte doidat rysnazi sas sigyrnost. AZ vlizam v mnogo Ruski forumi, za normalnite rusnazi Bansko e 2 miasto sled Avstria.
V momenta Bansko e zle,No moje da stane!
Pojelavam ti dobro vreme.Az rabotia v Obertauern(Avstria), sniag ima, no Slanzeto e problem.
Ti za kade si se zapatil? 
Автор: skiman

Изпратено: 08-10-2010 11:30:13
Конкуренция на Австрия, Франция и Италия...
ХАХАХАХАХАХАХА.....отворете си очите малко момчета.
Банско е една дупка, в която идва измета на Европа. Защо? Защото е евтино. Ама вече освен пиенето друго не е евтино. Таз година ще ида до Австрия. За 700 лв една седмица с карта. Кога ще стане това в Банско? Никога.
Да сравнявате Пирин с Алпите е като да сравнявате слон с тапир. 
Автор: windski

Изпратено: 07-10-2010 17:44:14
Dneska gledah za Darvenata Mafia.Govoreha za tonove Vaglishta iznasiani za Tyrzia i Gurzia, i kolko darveta izsichali na den.Vsichko nelegalno bez darjaven control!
Obache ako niakoi rezne i edno darvo zaradi skite,ili si v Natyra ili v Park.
Bansko e 2 nai evtin dobar ski kyrort v Evropa!
Nie sme preki konkyrenti na Avstria,Franzia,Italia.Razbira se bogatite ne idvat tyka,no vse pak darpame dosta hora.
Prirodozashtitnizite povecheto sa svesni hora, az samia obicham prirodata, AMA ima neshto gnilo v DANIA! 
Автор: frehley

Изпратено: 07-10-2010 17:07:34
... а Осогово май е в Натура 2000...
Автор: Voinata

Изпратено: 07-10-2010 15:43:29
frehley, За Беласица мога да ти кажа защо не става,от Петрич съм ;) ! Значи тук дълго време е било гранична зона,помня и телените огради в планината....вече ги няма,но много дълго време не е развивано нищо в тази планина. Миналата година хижаря на х-жа Конгур закупи един ски влек от "Картала" - Бодрост - с дължина 600м. Обаче....проблем! Беласица е природен парка във високата си част,където има сняг и на всичко отгоре там дето трябваше да е пистата е резерват "Конгуро".  Уж имаше някакви комиси,неща....но така си остана,сега си имаме влек :)  без писта. Иначе билото ни е голо и става за фрийрайд каране(поне ние го правим) ,но много ходене пада. Така че скоро няма да има в Петрич ски туризъм :)  Ще чакаем на другите планини нещо да направят!
Автор: frehley

Изпратено: 07-10-2010 10:31:57
Voina, за това със Стара Планина и аз съм се замислял. В северните и склонове откъм Габрово, Троян, Тетевен, Берковица (там има малка писта) могат да се изградят страхотни по-малки ски-центрове! Ама не! Същото се отнася и за Кюстендил с планината Осогово, защо не и по-екзотичният вариант с Петрич с Беласица до нея? Какво пречи на тези места да се изградят по 2-3 читави писти с по един модерен лифт, който да ги обслужва? И за тези мащаби съвсем няма да бъде необходимо да се хвърлят n-стотин милиони евро, като всичко това може да бъде изградено само за година-две! Но това е въпрос на държавна политика и на действия на местните общини. Иначе България отдавна е на принципа "всички хора у МОЛ-а", т.е. ски да се карат само в Банско, ако може! Затова се пречи на всичко - и на Добринище, и на Витоша...
За мен това е правилната формула - средни по големина ски-центрове, но повече на брой! Да си го пожелаем!
                                                          Поздрави! :) 
Автор: Voinata

Изпратено: 07-10-2010 06:31:26
А добро утро и от мен! Искам да кажа,че аз също съм запален скиор :) ,ските са ми ваксирани,наточени и само чакам снега.... но трябва ли наистина да жертваме единственото хубаво нещо,което имаме - българската природа?! Просто в България наистина е въпрос само и единствено на интереси на разни хора...като се е казало Банско... и давай там да направим 200км писти!А наистина може да се направи много по-добре...и за нас -скиорите и за планината.Всъщност има одобрен проект  за Добринище на стойност 320млн евро! Компанията е ирландска,но го бавят,защото няма да е на .... знаем кой ;) И ако се направи това свързване със ски зоната на Банско,тогава вече става друга историята....повече писти,по-малко чакане по лифтове и селянии разни! Интересно ми е и друго,най-голямата планина в България - Стара планина - няма писти колкото на Банско например?! Ми и там може да се направят много добри курорти,не много големи с 10-15 км писти,но 20-на такива. И тогава вече няма да има съсреодоточаване на писти на едно петно от картата на България! Всъщност,колкото и да си говорим,нещата не зависят от нас....за съжаление. Ще се тъпчем по кабинките и ще се надяваме някой ден да стане като в истинските държави....дай Боже! С пожелание за много,много сняг този сезон и безаварийно каране :) ,пък дано дойде ден да си кажем - Еее,кога ги говорехме тия неща,ей ги сега -случват се се и при нас! Лек ден на всички!
п.с.
"Прекосяването" на Пирин става така - Банско,х-жа Демяница,х-жа Беговица,Сандански - 10 часа ;) 


2  Следваща страница

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре