SKI.BG
     Сряда, 24 Април 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: frehley

Изпратено: 18-11-2010 15:12:25
Ски-зона "Алеко" на Витоша, ПРОЕКТ

30 Април 2010 - 22:08
Съдът пусна проекта на Витоша ски

"Днес, 30 април 2010 г., Върховният административен съд уважи мотивите на „Витоша ски” и върна решението на Министрество на околната среда и водите, което спираше изпълнението на проекта за модернизация на ски и туристическа зона Алеко. Миналата есен МОСВ отхвърли положителната оценка на Регионална инспекция по околната среда и водите (РИОСВ)– София, която даваше зелена светлина на инвестициите на Витоша. "Витоша ски" обжалва пред ВАС и съдът отмени решението, което спираше изграждането на новата ски зона и модернизирането на лифтовите съоръжения..."

Това е информацията, която се появи в медиите преди повече от 6 месеца. Според това решение, вече няма пречка да се започне изпълнението на проекта. Ясно е, че няма как това да стане сега през зимата, но какви в действителност са плановете на "Витоша ски"? От 30 април до сега няма никаква информация как точно ще се случва всичко - кога ще се започне, какви ще са етапите на работа, колко време ще продължи всичко, има ли още административни пречки?...  Борбата беше голяма това нещо да се случи, а сега изведнъж - тишина!? Нека всеки, който има каквато и да е информация, да я сподели. Това вълнува десетки хиляди скиори в София!

 

Автор: frehley

Изпратено: 12-02-2011 20:24:52
Quentin, здравей! И ти се поизгуби някъде - дано да си повече на ски! При мен е ок! Знам, че и ти се вълнуваш какво се случва Витоша, та това което се чува е, че май тая година ще има раздвижване вече. И а дано!
                                                                    Поздрави! :) 
Автор: quentin

Изпратено: 10-02-2011 12:19:15
Браво ! Евала frehley, как я караш пич, не съм те чувал скоро! Кво ново при тебе? :)

Добра новина, може ли някой да внесе повечко яснота по въпроса, някаква идея кога РЕАЛНО ще започне да се случва нещо?

Влади, хелп пич!
Автор: frehley

Изпратено: 09-02-2011 19:28:04
Ето новинка:
http://www.xtdev.com/ski/wmview_bg.php?ArtID=6324&fen=0
Айде нещо да се случва, че ще остареем с мераците по Витоша... :)
Автор: skiman

Изпратено: 30-11-2010 09:05:59
Значи при теб е заетост, при другите е мързел;-))
Приеми, че не бих си хабил коланите, там където мога да ползвам лифт. Коланите си ги хабя напролет, когато всичко спре. 
Автор: vorwarts

Изпратено: 29-11-2010 18:11:45
Не, заетост... , но ще ни изтрият, ако продължаваме...
Автор: skiman

Изпратено: 29-11-2010 15:51:06
Аз ти предложих да сравним техники в едно съвместно каране на Банско(таман да ме просветлиш за качествата му), ти упорито избягваш;-) Мързел?...
Автор: vorwarts

Изпратено: 29-11-2010 13:59:29
Еее скимане, много си инфантилен... не бъди толкова мързелив, освен това май не можеш да караш на хард пак.. нямаш техника.. !? Нужно ли е да се спускаш точно по стената, като се залепиш може да пускаш от където ти е кеф.. към Физкултурник или към Кумата... какво те спира.. мързел... 
Автор: skiman

Изпратено: 29-11-2010 11:52:21
Моите колани са си мой, ама ти май за последно си се качвал на Витоша, когато още си нямал съзнателни спомени. По стената вятъра оставя толкоз пудра, колкото еколог недопушен фас с трева. Не мине ли трак по стената при първия снеговалеж, можеш да кажеш сбогом на снега. А като не работят влековете и никой не кара там, защо да арчат нафтата? 
Автор: vorwarts

Изпратено: 26-11-2010 20:15:57
Скимане, какво те грее тебе влековете, нали си имаш колани.. или нямаш... освен това, така без лифтове по стената пудравото ще е само твое.. или нещо се правиш на ударен... ама айде ти си знаеш...
Автор: BBB

Изпратено: 26-11-2010 16:20:35
Колеги,

Ако нещата стоят така, както ги представяте ще е жалко защото аз имах надежда, че на Витоша ще започне да се случва нещо хубаво. Но си мисля, че не трябва да бъдем крайно конспиративни защото някак си не приляга на г-н Минев да се държи, като господин за един ден т.е не е в негов стил. Връщайки се назад във времето ще констатираме, че той следва някаква постоянна линия по отношение на развитието на ски спорта и тя е в неговото развитие. Сигурно ще има много критики на това ми твърдение но трябва да си признаем, че откакто този спорт не е държавна политика не се е намерил никой, който да работи по-правилно от него.  Не ме разбирайте погрешно, че се опитвам да го защитавам но не върви да се излива казана с помията върху главата на един човек. Моята забележка е че се монополизира този спорт от едно лице но за съжаление в тази страна всички, които се занимават със ски туризъм са абсолютни безхаберници. Вижте какво става на Боровец. След смяна на властта пристига поредния олигарх да "стопанисва" зоната и какво прави освен да прибира едни пари? В Пампорово е абсолютно същото. На Витоша видяхме, какъв стопанин е Държавата. Според мен проблема ще изкочи някъде от неразрешени спорове или взаимоотношения м/у концесионера и държавата, което според мен е логично обяснение.  Естествено е в наш ущърб но нали знаете, че когато се ритат Атовете тогава Магаретата реват. Сигурно и тук случаят е подобен, защото, кой е тоя дето ще строи къща на чужд имот без да има гаранция, че ще може да я ползва. Ако се върнем една година назад ще си спомним, че витоша ски имаха проблем с властта по отношение на това, че бяха възпрепятствани да си изпълняват договора. Най вероятно и тази година песента е същато, но пак повтарям за съжаление е за наша сметка.
Оставам обаче оптимист, че здравият разум ще надделее.


2  Следваща страница

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре