SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. бг ски новини : Делегация от Банско посети ски курорта Шладминг - 24 Октомври 2012 - 15:58

ТУРИСТИЧЕСКА ИНДУСТРИЯ (SKI.BG) --Делегация от Банско посети ски курорта Шладминг, където ежегодно се провеждат състезания за Световната купа по ски. Новината съобщават от Търговския отдел на Австрийското посолство в първото българско издание на бюлетина „Advantage Austria”.


Georgi Ikonomov, the Mayor of Bansko and Jürgen Winter, the Mayor of Schladming, photo © TPA Horwath

В средата на септември 2012 г. делегация от курорта Банско, водена от кмета Георги Икономов, посети австрийския ски курорт Шладминг. Тема на разговорите бяха възможностите за сътрудничество между двата зимни курорта в областта на туризма. Шладминг е един от най-известните региони за зимен туризъм в Австрия, в него ежегодно се отчитат около 400,000 нощувки на туристи. В града от много години насам се провеждат състезания за Световната купа по ски – алпийски дисциплини. През февруари 2013-та именно там ще се състои Световното първенство в тези дисциплини.

Следват подробностите >

Преговори на тема туризъм между домакина на Световното първенство по ски 2013 Шладминг и Банско

Ексклузивни преговори на тема туризъм между две световни ски дестинации - Шладминг и Банско, се проведоха в средата на месец септември т.г. в австрийския топ-курорт, който в момента е в заключителния етап на подготовката си за FIS Световното първенство по ски алпийски дисциплини през февруари 2013 г.

Под ръководството на експертите в туризма от TPA Horwath, делегация от осем души, включваща кмета на Банско г-н Георги Икономов, посети Шладминг на 17 септември 2012, за да обменят опит и обсъдят тенденциите в областта на развитието на туризма с местната власт. Българската делегация беше съставена от общински съветници, проектанти на градска среда, архитекти, експерти в туризма и лекари.


Andreas Vögl (Head of Tourism at TPA Horwath), Georgi Ikonomov (Mayor of Bansko) and Jürgen Winter (Mayor of Schladming), photo © TPA Horwath

Програмата на българската делегация включваше посещение на болницата Diakonissen в Шладминг, обиколка на пистите в ски зоните Планай-Хохвюрцен, изкачване до Шафалм, както и посещение на Конгресния център в Шладминг. Г-н Андреас Фьогл (ръководител туризъм в TPA Horwath) и г-жа Ивона Ашбек (консултант по туризъм в TPA Horwath) бяха модератори на серия интересни разговори, преди всичко между г-н Георги Икономов, кмет на Банско и г-н Юрген Винтер, кмет на Шладминг. По-специално, г-н Винтер представи пред своите гости задачите на общинския съвет на Шладминг по време на основното събитие за 2013 година - ФИС Световното първенство по ски през февруари 2013-та. Председателят на асоциацията по туризъм на Шладминг-Рормос г-н Хансйорг Стокер изнесе сведения за развитието на региона и сподели накои фактори за успех в зимния туризъм.

Шладминг служи като модел за подражание на Банско по отношение на успешното развитие на туризма. По тази причина целта на срещата между двата местни общински съвета не беше само личното запознаване между вземащите решения в двете обшини, но също така получаването на информация и постигането на полезно взаимодействие в развитието на туризма и за двете страни. TPA Horwath, която има свой офис в София, ще предлага консултантски услуги в областта на туризма, както и експертно ноу-хау за развитието на Банско и ориентирани към развитието консултации за съгласуване с общинския съвет в Шладминг по различни проекти в бъдеще.

SKI.BG
24 октомври 2012 г.

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL