SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. световни ски новини : Драматично Парис и Райхелт си поделиха победата в спускането в Бормио, стотна остави Свиндал трети - 29 Декември 2012 - 16:33

АЛПИЙСКИ СКИ, СВЕТОВНА КУПА. Доминик Парис (Италия) и Ханeс Райхелт (Австрия) си поделиха първото място в спускането в Бормио, валидно за Световната купа по ски-алпийски дисциплини. Парис успя да зарадва италианските фенове на зимните спортове с първата победа в кариерата си, докато Райхелт се поздрави с първи успех в спускането и общо шести за Световната купа.

Парис и Райхелт се спуснаха по бързата писта "Стелвио", дълга 3270 метра, за едно и също време от 1.58:62 минута. На трето място е лидерът за Световната купа до момента Аксел Лунд Свиндал. Норвежецът остана само на една стотна след победителите. Австриецът Клаус Крьол завърши с време 1.58:64 минута и не успя да постигне призово класиране в престижното състезание в Италия.

Това беше първи старт за Световната купа за мъже, в който челната четворка е разделена от само две стотни. За общо 11-и път в състезание за Големия кристален глобус победителите са повече от един. През 2006 година в Норвегия имаше подобен случай в старт за Световната купа за жени, когато победителките с еднакво време бяха три.

В генералното класиране води Свиндал с 674 точки, пред носителя на Световната купа за миналия сезон Марсел Хиршер (Австрия) с 560 точки и Тед Лигети (САЩ) с 537 точки. Хиршер и Лигети не участваха в днешното състезание. В класирането за малкия кристален глобус в спускането лидер е Аксел Лунд Свиндал с 285 точки.

Състезанията за Световната купа за мъже продължават с паралелен слалом в олимпийския парк в Мюнхен във вторник.

БТА
29 декември 2012 г.

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL