SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. бг ски новини : ОТПРАЗНУВАХМЕ СВЕТОВНИЯ ДЕН НА СНЕГА 2013 НА ПИСТА СЛАВИЯ В СОФИЯ - 20 Януари 2013 - 15:35
Очаквайте тук още фотография и видео от деня!

СВЕТОВЕН ДЕН НА СНЕГА (SKI.BG) -- 20 януари 2013 г., неделя. Докато хиляди столичани се подготвяха за топла и слънчева следобедна разходка в парковете на София, с почти пролетно време, малка група ентусиасти се събраха на ски пистата „Бялото скиорче” до стадион „Славия”, за да отпразнуват Световния ден на снега - World Snow Day на истински естествен сняг.

Днес за втора поредна година SKI.BG представи в София инициативата на Световната федерация по ски FIS – „Световен ден на снега”. SKI.BG и Ски клуб “Славия”, със съдействието на Българска федерация по ски, организираха този малък ски празник за деца и възрастни по случай World Snow Day и честванията на 100-годишнината на Ски Клуб “Славия”.

Програмата включваше безплатни уроци по алпийски ски за деца от ски инструктори на Ски клуб “Славия” и свободно спускане за всички, които не участват в групите за ски уроци. От сутринта до обяд през пистата преминаха десетки деца. Независимо от положителните температури, навалелият предишния ден и бързо топящ се сняг беше достатъчен за заниманията. Децата бяха радостни и въодушевени, а възрастните имаха възможност да им се порадват и да направят снимки. Зимната атмосфера наистина беше налице. В ранния следобяд най-запалените скиорчета се събраха за обща снимка пред обектива на SKI.BG. Като подарък всички участници в ски уроците и техните родители получиха копия от архива на списание СКИ&БОРД.

С този малък зимен празник освен, че изведохме децата навън сред снега, постигнахме една много важна цел, да покажем, че съществува градска ски писта, която привлича деца и родители за ски спорт в града през цялата зима. София заслужава да има тази писта и да я поддържа, не само, като традиция на Ски клуб „Славия”, но и като ценна даденост за хармоничното европейско спортно развитие на обществото.

Искрена благодарност отправяме към г-н Борис Златарев – живата легенда на Ски клуб „Славия”, г-н Стефан Златарев – председател на Ски клуб „Славия”, както и към целия състав на Ски клуб „Славия”, с чийто ентусиазъм осъществихме това толкова вълнуващо ски отпразнуване на Световния ден на снега в градска среда.

Пистатата „Бялото скиорче” се намира от северната страна на залата за кънки на лед „Славия” до стадион „Славия” на ъгъла на ул.”Славия” и ул.”Хайдушко изворче” в София.

Апелираме към всички държавни институции и организации, корпорации и заинтересовани частни лица да обърнат внимание и да подпомогнат финансово проекта на Ски клуб „Славия” за полагане на изкуствена настилка на пистата, което ще създаде условия за целогодишното и използване. Предварително благодарим на всички отзовали се!

SKI.BG
20 януари 2013 г.

ВИЖТЕ ФОТОГАЛЕРИЯ 1 и ФОТОГАЛЕРИЯ 2 ОТ ПРАЗНИКА ПО СЛУЧАЙ СВЕТОВНИЯ ДЕН НА СНЕГА 2013 НА ПИСТА СЛАВИЯ В СОФИЯ !!!

ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ ФОТОГРАФИИ НА SKI.BG ОТ ДЕНЯ !!!

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL