SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. бг ски новини : 15000 атакуваха Банско за празниците - 09 Септември 2013 - 19:15

Тенденцията Банско вече да се пълни до дупка и през лятото, а не само през зимата, се потвърди и през последния дълъг уикенд. Да почиват в курорта за три дни бяха дошли повече от 15 000 туристи.

Всички работещи хотели и гости за къщи се пукаха по шефовете. От чуждите туристи най-много бяха македонците, които не пестяха пари, за да се чувстват комфортно. За целта те бяха заели повечето места в хотелите с най-много звезди.

Напливът на туристите затвърждава мнението, че с всяка изминала година Банско става вече курорт, който е пълен през всички сезони, а не само през зимата.

Многото атракции на Бъндеришка поляна пък събраха там няколко хиляди туристи през трите почивни дни. Най-голям кеф за децата бе тюбинга (пързаляне със специална надуваема гума по пластмасов улей). Още от сутринта опашката за тази атракция, която се практикува единствено в този водещ български курорт, бе доста сериозна. Повечето от заведенията в туристическата зона обявиха, че в събота е неделя са били рекордите по посещаемост за лятото. Очаква се и идния уикенд напливът в Банско да е сериозен.

Пламен Петров
Стандарт нюз
08.09.2013, 21:21

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL