SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. световни ски новини : Херминатора се цели в пета Световна купа - 28 Октомври 2006 - 01:05
Херман Майер в интервю за SkiRacing

Противно на очакванията на конкурентите си най-успешният алпиец за последното десетилетие Херман Майер - Херминатора (34 г.) се готви с пълни сили за първите стартове. В интервю за списание "Ски Рейсинг" гениалният скиор разкри подробности за формата си и за очакванията си за новия сезон.


Austrian skiers Hermann Maier and Benjamin Raich (L-R) pose during a photo session in Innsbruck, October 25, 2006. The team of the Austrian Ski Federation received their new team clothes for the upcoming winter season. REUTERS/Dominic Ebenbichler (AUSTRIA)

- Как е животът Херман?
- Добре. Отпочинал съм и съм в добра кондиция.

- Какво прави от края на сезона досега и какво ти предстои?
- Нищо специално не съм правил. Дадох си голяма почивка през април, а след това започнах да се грижа за физическата си форма. Занимавах се с обичайните за този период от годината тренировки. Разбира се, наблягах най-вече на колоезденето. Навъртях доста обиколки около езерото Атер (б.р. в близост до имението му). Покарах и водни ски, защото целта ми беше да се забавлявам, докато тренирам. През август се присъединих към тренировките на националния тим в Нова Зеландия. Условията там бяха чудесни за подготовка и без да крия ще кажа, че в момента се чувствам перфектно. Забавлявах се много по време на тренировките, но това не ми пречи сега да съм максимално мотивиран. В последните седмици наблегнах най-вече на техниката на каране, за да съм готов за началото на сезона.

- Това значи ли, че формата ти сега е най-добрата след свирепата катастрофа с мотор, която направи през лятото на 2001 г.? Какво е твоето усещане?
- Каква точно е формата ми ще проличи в следващите седмици. Все още има време до истинския старт на сезона и всичко може да се случи. Както казах, лятната ми подготовка бе на ниво и вярвам, че ще ми помогне да съм на висота през целия сезон.

- Имаш ли някакви специални мечти за този сезон, като например повече медали от световното в Оре или пети голям кристален глобус, за да се изравниш с Марк Жирардели?
- За мен винаги е било важно да карам за победата, а успехите ме карат да съм максимално мотивиран. Надявам се по време на стартовете в Северна Америка през ноември и декември да намеря моя най-добър състезателен ритъм. Сигурен съм, че ако това стане, то през януари и февруари, когато са най-големите състезания, ще е пикът в моята форма. Да спечеля пета Световна купа наистина ще е много хубаво. С тези нови суперкомбинации, които вкараха в програмата обаче ще трябва да съм в перфектна форма през целия сезон, за да имам сили да се боря с фаворити като Бени Райх. В момента той е най-комплексният скиор в белия керван. Ако все пак дам най-доброто от себе си в спускането, супергигантския слалом и гигантския слалом може и да взема големия кристален глобус.

- Мислиш ли, че Боде Милър може да се завърне и да направи нещо запомнящо се?
- Напълно е възможно. Той е талантлив скиор и ще направи възможното, за да кара отново най-бързо. Тази зима Боде вероятно ще е по-мотивиран и може да покаже добри резултати във всички стартове. Разбира се, ще бъде хубаво да видим и нови лица в кервана, които да се борят за победата, както направи през миналия сезон Ханес Рейхалт.

- Правиш ли планове за бъдещето и всъщност още колко години мислиш да се състезаваш?
- Засега мисля само за първия старт, който ми престои. Нека да видим как ще тръгне сезонът. Във всеки случай не съм уморен, за да се отказвам от ските. Докато се чувствам мотивиран да печеля, не виждам защо трябва да спирам да се състезавам.

в-к Стандарт, 27 Октомври 2006

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL