SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. световни ски новини : Лара Гут победи на спускането в Ленцерхайде - 12 Март 2014 - 16:55
Фенингер оглави генералното класиране

АЛПИЙСКИ СКИ, СВЕТОВНА КУПА. Лара Гут (Швейцария) спечели спускането за жени пред своя публика в швейцарския зимен център Ленцерхайде, валидно за Световната купа по ски-алпийски дисциплини. Гут бе най-бърза с време 1:32.31 минута. Втора на 0,5 секунди остана австрийката Елизабет Гьоргъл, а Франци Ауфденблатен (Швейцария) допълни призовата тройка с време 1:32.88.

Любопитно е, че в топ 6 на спускането в Ленцерхайде намериха място три швейцарки и три австрийки. Австрийката Анна Фенингер финишира шеста, което бе достатъчно, за да оглави генералното класиране за Световната купа. Другата претендентка за първото място в генералното класиране - Мария Хьофл-Рийш (Германия) не завърши, след като падна и се удари в предпазните мрежи, с което загуби ценни точки в борбата за Големия кристален глобус. Рийш вече си гарантира малката Световна купа в спускането. Фенингер е начело в генералното класиране с 1191 точки, Хьофл-Рийш е втора с 1180, а Лара Гут - трета с 956 точки.

Стартът при жените се проведе два часа след мъжкото спускане на същата 2,3-километрова писта Силвано Белтрамети. Интересно е, че времето на победителката Лара Гут е с 2.32 секунди по-бавно от това на победителя при мъжете Матиас Майер (Австрия). Постижението на швейцарката е общо 18-о за деня при мъжете и жените.

Класиране спускане, жени:
1. Лара Гут (Швейцария) 1:32.31
2. Елизабет Гьоргъл (Австрия) 1:32.36
3. Франци Ауфденблатен (Швейцария) 1:32.88
4. Фабиен Зутер (Швейцария) 1:33.15
5. Андреа Фишбахер (Австрия) 1:33.27
6. Анна Фенингер (Австрия) 1:33.38

 

Сезонът приключи за Мария Хьофъл-Рийш, Световната купа е в ръцете на Анна Фенингер

Германката Мария Хьофъл-Рийш, която падна при днешното спускане в Ленцерхайде и се контузи, няма да участва в оставащите три състезания за Световната купа по ски-алпийски дисциплини. Това съобщиха от германската федерация по ски. Мария Хьофъл-Рийш днес падна и се удари в предпазните мрежи, а след инцидента бе закарана с хеликоптер в болница, където бе установено, че германската скиорка има разкъсан мускул на лявото бедро и сериозни охлузвания на лявата ръка.

Преждевременният завършек на сезона за трикратната олимпийска шампионка Мария Хьофъл-Рийш означава, че австрийката Анна Фенингер печели Световната купа по ски-алпийски дисциплини за този сезон. Фенингер е начело в генералното класиране с 1191 точки, а Хьофъл-Рийш е на второ място с 1180 точки. На трето място е швейцарката Лара Гут, но с много по-малко точки от Фенингер - 956.

sportal.bg

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL