SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. бг ски новини : Над 250 биатлонисти на Европейското първенство в Банско - 23 Януари 2007 - 17:15

От 18 до 26 февруари Банско ще е домакин на Европейското първенство по биатлон. Участие са заявили 154 мъже и 112 жени от 26 държави, съобщиха днес в Пресклуб "България" от Българска федерация по биатлон.

Амбицията на организаторите е да се представят отлично, за да може в страната ни в бъдеще да се състои старт от веригата за Световната купа. Сред отборите на шампионата в Банско ще видим представители на водещите страни в биатлона - Русия, Украйна, Германия, Норвегия, Полша.

Щафетните бягания при силния пол ще са между 28 и 30, а при дамите - 23. Евроспорт ще излъчи 8 от състезанията директно, като 4 при жените и още толкова при мъжете. Националните ни състезателки Павлина Филипова и Ирина Никулчина са преодолели здравословните си проблеми, Нина Кадева и Радка Попова също са в добро състояние и старши треньорът Боран Хаджиев очаква възпитаничките му да се класират в 6-ицата на еврошампионата. При мъжете най-добрият ни биатлонист Виталий Руденчик, двадесет и първи на миналогодишната Олимпиада в Торино, също има шанс да се нареди сред първите 6.

Председателят на БФ Биатлон Васил Тончев изрази загриженост и съжаление за случилото се след операцията на рамото на Екатерина Дафовска, което може да й коства край на спортната кариера. Тончев заяви, че федерацията е платила всички необходими разходи за лечението на олимпийската ни шампионка в Щутгарт, но грешката е изцяло на нашите рехабилитатори, които очевидно "разбират от коляно, не толкова от рамо, защото работят с футболисти".

Прессъобщение
Пресклуб България
23 януари 2007 г.

снимки: www.biathlon-bansko.com

Канят Сергей Станишев да открие Евро 2007 по биатлон

София. Министър-председателят на България Сергей Станишев е поканен да открие Европейското първенство по биатлон за жени, мъже, младежи и девойки в Банско, предаде репортер на Агенция Фокус. Това обяви президентът на Българската федерация по биатлон Васил Тончев на пресконференцията в Пресклуб “България”. Шампионатът ще бъде открит официално на 19 февруари в 19.15 ч. на централния площад в Банско. Състезанията започват на 20-и и продължават до 25 февруари. “Не сме притеснени от топлото време и липсата на сняг, защото синоптиците предвиждат настъпване на истинската зима дотогава. В Банско разполагаме и с 57 оръдия за сняг, които могат да влязат в употреба веднага след стартовете за Европейската купа по ски алпийски дисциплини през другата седмица. Шзградихме стадион за биатлон, който получи лиценз “Б” и на него могат да се провеждат състезания до ранг на световни първенства за младежи, както и стартове за Европейската купа”, обяви Васил Тончев.

ВЛАДИМИР НИКОЛОВ
Агенция "Фокус", 23 януари 2007

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL