SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. бг ски новини : Прекрасни условия за ски предлагат големите ни курорти - 30 Декември 2014 - 09:19

Около 30 см е новата снежна покривка в курорта Банско, като за Нова година се очаква да заработят стопроцентово всички писти и съоръжения,съобщи Иван Обрейков - маркетинг-мениджър на скицентъра.

Паднаха 30 см, при минусовите температури работят и оръдията за изкуствен сняг, което прави условията за ски отлични в скизоната на курорта. Снежната покривка на различните места е между 50 и 80 см.

В момента са обработени и отворени почти всички писти с изключение на "Тодорка", "Балканиада", "Чалин валог", както и ски-пътят, който свързва "Бъндеришка поляна" и Банско.

Очаква се днес и за Нова година да бъдат пуснати и те, както и да започнат да работят стопроцентово и всички съоръжения, които ги обслужват, каза Обрейков. Днес е слънчево, но мразовито.

Температурите в района под връх Тодорка и на Платото са около минус 10 градуса, около минус 5 - на "Бъндеришка поляна" и "Шилигарника", а в Банско - около минус 3 градуса. Духа и вятър, който вчера е бил доста силен и е станал причина да бъдат спрени временно съоръжения в най-горната част на скизоната.

10 см нов сняг наваля в Пампорово, информират от Планинската спасителна служба. Условията за ски са добри, отворени са седем писти в курорта. Слаб сняг продължава да вали, а метеорологичните условия позволяват да работят и съоръженията за изкуствен сняг.

Празничният афиш в Пампорово се допълва от вечерни парти програми в новооткрития Open Air party center, уточняват от "Пампорово" АД. Парти центърът на открито предлага много музика, забавления и барове за освежителни напитки.

Купоните на свеж въздух ще продължат през целия зимен сезон, а парти центърът ще работи от 19 до 22 часа. Open Air party center е разположен на мястото на бившата ледена площадка между хотелите "Перелик" и "Мургавец".

На Боровец има 40-сантиметрова снежна покривка, а от днес стартира нощното каране на пистите Рила, Ротата, Иглика, Мартинови бараки 1 до разклона с Мартинови бараки 2, Мартинови бараки 2 и 3.

Снежната покривка на Чепеларе също е 40 см, но за момента там нито една писта не е отворена за любителите на зимни спортове.

Столичани пък засега също се разминават със ските и сноуборда, тъй като няма достатъчно сняг на Витоша, но пък малчуганите могат да извадят шейните и да се позабавляват в парковете.

Автор: Ивайло Кючуков
Kmeta.bg
Вторник, 30 декември 2014 г. 8:14 ч

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL