SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. бг ски новини : Зимен празник на Витоша за Световния ден на снега - 18 Януари 2015 - 21:16

WORLD SNOW DAY. По повод четвъртото издание на Световния ден на снега "Витоша ски", "Витоша ски училище" и БФСки организираха днес от 10:00 до 12:00 ч. безплатни уроци и демонстрации по алпийски ски на писта "Витошко лале", в района на Меча поляна. Безплатните уроци бяха водени от професионални ски инструктори на "Витоша ски училище", а в демонстрационните спускания се включиха и младите състезатели от отбора на "Витоша ски клуб".


фото: "Витоша ски"

По-късно, от 12:00 до 14:00 ч., SKI.BG с подкрепата на фирма SIVEN, Сдружение "Маратон" и доброволци организираха безплатни уроци и демонстрации по ски бягане за деца и възрастни на пистата за ски бягане при хижа Сълзица.

Празничните мероприятия преврнаха любимата на софиянци планина Витоша в прекрасното място, където тази неделя столичани и гости на столицата отпразнувха Световният ден на снега! Инициативата получи допълнителна подкрепа с обявената от "Витоша ски" цена на дневната лифт карта в събота и неделя от само един лев за деца до 12-годишна възраст.

SKI.BG
18 януари 2015 г.

ОЧАКВАЙТЕ ФОТОГАЛЕРИЯТА НА SKI.BG ОТ ПРАЗНИКА НА МЕЧА ПОЛЯНА ПО СЛУЧАЙ СВЕТОВНИЯ ДНЕ НА СНЕГА 2015 !

***

Празникът на снега на Витоша
през погледа на Monna J Winter, един от експертите на SKI.BG

18 януари 2015 г. - за някои обикновена неделя, за други празник на снега. Денят бе посрещнат с много позитивизъм, емоции и усмивки, въпреки не толкова приветливото време. Облаците и липсата на слънчевите лъчи не спряха младите фенове да се насладят на снежните емоционални преживявания. За някои малчугани денят преминаваше в начални стъпки и навлизане в основите на ски спорта, за други усъвършенстване, а за трети повод за игри.

Витоша ски предостави намаление на картите за всички малчугани, а на местността "Меча поляна" имаше организирано озвучаване, слалом, по който да се спускат новообучилите се, и не само.

Голямо впечатление ми направи едно диво хлапе на 5 годинки, което бе заедно с баща си, който циркулираше негоре-надолу по пистичката, докато детето се спускаше по слалома, макар и това да е третия му ден на ски.

Две момиченца на по 10 години се възползваха от съветите на екипа на Витоша ски, а именно от моите. Те заявиха че до сега не са били с инструктор, но от напредъка след днешния ден промениха възгледите си, както и тези на техните родители.

Емоциите и настроението бяха на ниво. Затова помагахме колегите и аз. Децата се стряскаха от микрофона, но въпреди това успях да измъкна няколко положителни думи.

От казаното заключих, че ски спортът е много завладяващ за малчуганите.

текст и фотография: Monna J Winter
ски инструктор на "Витоша ски училище"
специално за SKI.BG

***

Празникът на снега събра любители на Витоша

Почитатели на ските отбелязаха Световния ден на снега на Витоша. Мнозина софиянци и гости на града избраха в неделния ден да се отдадат на любимия спорт, въпреки неблагосклонното време.

Предвид вятъра и липсата на слънце, празникът събра много хора, заяви пред Topnovini.bg Радослав Пеев, началник "Ски писти и лифтови съоръжения" във "Витоша ски".

Най-важни на пистите днес бяха най-малките. Лифт картите за децата до 12 г. са намалени на 1 лев. Много малчугани се възползваха и от помощта на ски учителите, които даваха уроци безплатно.

От "Витоша ски" обявиха, че за четвърта поредна година отбелязват Празника на снега. В честването на снежния ден се включват над 40 държави с над 620 зимни курорта. Празник на Витоша ще има и през 2016 г.

Автор: Topnovini.bg
Неделя, 18.01.2015 | 16:19

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL