SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. бг ски новини : Наградиха бронзовите медалисти от Световното по ски за военни - 04 Май 2015 - 19:36

В Министерството на отбраната днес бяха отличени тримата бронзови медалисти от 53-ото Световно първенство по ски за военни Красимир Анев, Веселин Цинзов и Станимир Беломъжев. Награда получи и треньорът им и ваксмайстор на отбора – Иван Беломъжев.

През март българските военни спортисти завоюваха общо три бронзови медала в трите дисциплини, в които участваха на състезанието, проведено в шведския зимен курорт Боден по линия на Международния съвет за военен спорт (CISM).

Със заповед на министъра на отбраната, с награден знак „За отлична служба“ - втора степен бяха отличени редник Красимир Анев, бронзов медалист в дисциплината „биатлон“ и редник Веселин Цинзов, бронзов медалист в дисциплината „ски-бягане“.

С награден знак „За принос към Министерството на отбраната“ беше отличен Станимир Беломъжев, бронзов медалист в дисциплината „ски-ориентиране“. Тримата са от военно формирование 22 980 – София. Треньорът и ваксмайстор на отбора Иван Беломъжев получи „Плакет на Министерството на отбраната“. Призовете бяха връчени от Орхан Исмаилов, заместник-министър на отбраната.

Цялата българска делегация на първенството в Боден е от седем души, а са спечелени три медала. Това нарежда страната ни на 6-то място в крайното класиране по нации, от 25 страни-участнички. „Екипът е малък, но качествен“, подчертават участниците в първенството. И са категорични, че ролята на отбора е огромна.

„Взаимоотношенията ни са - когато трябва приятелски, когато трябва – служебни“, допълва Веселин Цинзов, който е и държавен шампион в ски-бягането.

„Интересно беше, че в Боден българското знаме не слизаше от третото място. Другите флагове се разменяха, а българското знаме стоеше все на стълбичката. Другите бяха малко изненадани. И когато се разминавахме, виждахме уважението в очите на конкуренцията“ – разказва трикратният ни европейски шампион в ски ориентирането Станимир Беломъжев.

„На Световното първенство в Боден за трети пореден път преживях огромно вълнение, затова с чувство на отговорност и благодарност се обръщам към колектива, който успяхме да изградим с останалата част ръководители в групата; успяхме да създадем благоприятен микроклимат, за да могат състезателите да се чувстват комфортно. Благодаря на тези именити наши спортисти, които благодарение на високия си национален и боен дух, успяха да дадат над сто процента от себе си, и постигнаха невероятен резултат. С особено вълнение чувахме имената им и думата „България“ по време на бяганията и след състезанието, когато излязоха официалните резултати. Ръководителите и треньорите на други отбори, далеч по-многолюдни от нас, с особена симпатия ни поздравяваха за тези резултати“ – заяви Иван Беломъжев, треньор и ваксмайстор на отбора.

Sportal.bg
04 май 2015 | 19:05

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL