SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. бг ски новини : Състезание по фрийрайд на Безбог през уикенда - 23 Февруари 2007 - 10:33
Mad Goat Ride 2007

Над 40 скиори и сноубордисти ще вземат участие през уикенда в традиционното републиканско състезание по фрийрайд "Mad Goat Ride 2007", което се организира всяка година от от Българската асоциация по ски свободен и екстремен стил (БАССЕС).

За първи път състезанието ще се проведе на склоновете под връх Безбог в Пирин. Състезанието се провежда според правилата на Международната Асоциация на Свободните Скиори (IFSA), в която БАССЕС членува.

Това ще е едно от малкото подобно събития в Европа тази зима, тъй като заради недостатъчна снежна покривка повечето състезания по екстремни ски бяха отменени. Въпреки лошата зима българските екстремни скиори и сноубордисти ще могат да тестват извънпистовите си умения този уикенд, спускайки се по трасе с над 400 м денивелация.

Стартът ще бъде от връх Безбог (2645 м), а финалът на Безбожко езеро (2236 м). При подобни състезания всеки участник сам избира маршрута си, т.нар "линия", като оценяването на спускането зависи най-много от сложността на избраното трасе.

Главен съдия на "Mad Goat Ride" ще бъде Илиян Петров, миналогодишен победител в провелото се на Рилски езера международно фрийрайд състезание. Той е и 48-ми в света според класацията на IFSA. Организаторите са взели всички мерки за безопасност, като специален екип предварително ще тества лавиноопасността на склона. За сигурността на участниците ще се грижи екип от лекари и ПСС.

БАССЕС
www.befsa.com

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL