SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. бг ски новини : СВЕТОВЕН ДЕН НА СНЕГА 2016 СОФИЯ - 17 Януари 2016 - 21:43

#WSD2016 #WSD2016BG #WSD2016SOFIA (SKI.BG) -- Днес, 17.01.2016 г., SKI.BG отпразнувахме блестящо и снежно СВЕТОВНИЯ ДЕН НА СНЕГА 2016 / WORLD SNOW DAY 2016 в истински градски условия, в самия център на София! Специално благодарим за подкрепата на GREAT WALL Bulgaria, на Сдружение Marathon.bg и лично на г-н Петър Панков и г-н Иво Петков, както и на SIVEN Siven Active Sport и на всички останали доброволци, включили се в празника. Честит Световен ден на снега !!!

ВИЖТЕ ТУК ВИДЕО РЕПОРТАЖА от СВЕТОВНИЯ ДЕН НА СНЕГА В СОФИЯ 2016!

ВИЖТЕ ФОТОГАЛЕРИИТЕ от СВЕТОВНИЯ ДЕН НА СНЕГА В СОФИЯ 2016 !!!

В неделната сутрин столицата София, както и цялата страна, осъмна облечена в нова бяла премяна! Като по поръчка точно за деня, в който целият свят официално празнува СВЕТОВНИЯ ДЕН НА СНЕГА! Прясно навалелия, дебел, пухкав, изскрящо бял сняг беше покрил улиците, тротоарите, колите, къщите, дърветата, парковете, буквално всичко... Времето беше чудесно, а настроението - прекрасно и много снежно! Имено в такава обстановка за пета поредна година отново отбелязахме подобаващо СВЕТОВНИЯ ДЕН НА СНЕГА / WORLD SNOW DAY !

Поради обилния снеговалеж през последното денонощие и невъзможността на отговорните служби да се справят с почистването му, пътищата в Природен парк Витоша временно бяха затворени. Снегът обаче нас не ни плаши. Разбираемо, ограниченият достъп до Витоша в този ден не позволи провеждането на празника по случай Световния ден на снега 2016 на пистата за ски бягане при хижа "Сълзица" на Витоша съгласно предварителната ни програма. Затова пък, благодарение на обилния снеговалеж, Световният ден на снега отбелязахме за пети пореден път, отново в истински градски условия, в самия център на София, със свободна програма през целия следобед.

Мястото беше наистина символично - точно там, където преди 4 години, през 2012 г., се състоя организираният от WWW.SKI.BG и БФСки за първи път в България празник посветен на снега - на хълмчетата в столичния парк, зад CCS и зад музея „Земята и хората” до НДК.

Предвид невероятния снежен ден - този чудесен подарък - призовахме всички - деца и родители, млади хора и техните баби и дядовци - да вземат шейните, ските, бордовете или каквато там друга зимна екипировка имат и независимо къде навън - в парка, в кварталната градинка, пред блока, или някъде по-далече сред природата, да излязат и да се насладят и забавляват безкрай на прясно навалелия сняг!

И за наша голяма радост, хората наистина бяха навън, на снега! Още докато разпъвахме рекламните транспаранти и голямата червена шатра на WORLD SNOW DAY в средата на снежната поляна в парка, стотици деца и техните родители вече се радваха на снега, пързаляйки се по околните хълмчета, кой с каквото има. Паркът ехтеше от радостните емоции на малки и големи. Празникът на снега беше започнал!

Ние, екипът на SKI.BG, заедно с неуморимите г-н Петър Панков и г-н Иво Петков от Сдружение "Маратон", предложихме на всички желаещи ценни съвети и безплатни практически уроци за първи стъпки в ски бягането. Освен това в характерния си стил Пепи Панков демонстрира основни ходове в класически и свободен стил.

Не е случайно, че за втора поредна година обръщаме внимание към ски бягането - доказано е, че този снежен спорт, който има сериозни традиции у нас, но за съжаление губи известни позиции през последните десетилетия, е едно от най-увлекателните зимни занимания и е най-добрата основа за всяка ски дисциплина! Затова е жалко и тъжно, че не се прави достатъчно много от отговорните институции за подпомагане и развиване на този спорт и за насочване на масов интерес към него. Надаваме се да сме дали добрия пример и в бъдеще това да се промени!

За всеобща радост интересът към ски бягането по време на СВЕТОВНИЯ ДЕН НА СНЕГА СОФИЯ 2016 беше наистина голям! През цялия ден десетки деца, а и големи, едни след други се възползвха от възможността да опитат за първи път какво е това "да караш ски писалки" и всички те останаха видимо доволни и щастливи. Надяваме се и вярваме, че мнозина от тях занапред ще проявят по-голям интерес към този полезен спорт и ще започнат да се занимават с него. Не е нужно да гонят професионално ниво, не е нужно да са постоянно на ските. Достатъчно е да им носи удоволствие и редовно да са навън, да спортуват, да са на въздух и сред природата. Нека се вслушаме в мъдрите думи на легендарния български ски бегач и първи наш медалист от Зимни Олимпийски игри г-н Иван Лебанов: „Ски бягането е спорт за достойни хора. Този спорт изисква воля, умения и сила. Пожелавам ви радостта, удоволствието и красотата, която носи спорта, да ви съпътства винаги и навсякъде.”

Освен осигурената безплатна екипировка за ски бягане и вкусните сладки, за всички учасници в празника в София по случай СВЕТОВНИЯ ДЕН НА СНЕГА 2016 имаше също така като подарък и копия от най-новия NO26 на списание СКИ&БОРД - единственото по рода си печатно издание за ски и борд спорт, активен мултиспорт начин на живот и индустрия на български език.

Тук е мястото да споменем още една Добра новина! На фона на факта, че е трудно да се намери екипировка за ски бягане по спортните магазини в страната. Разбира се, има възможности за онлайн пазаруване или за присъединяване към някои от немногото спортни клубове, които се занимават със ски бягане. Затова е радостно, че тази зима Ски клуб "Бояна", съвместно със Сдружение "Маратон", планират да предложат на столичани специализиран ски гардероб за ски бягане. Очаквайте и следете новините на WWW.SKI.BG за подробности във връзка с възможностите за наемане на екипировка за ски бягане тази зима!

Днес Световният ден на снега можеше да бъде отбелязан и на единствената ски писта в градски условия в София - "Бялото скиорче", която е подходяща за начално обучение на най-малките бъдещи скиори и се намира точно до ледената парзалка при Стадион "Славия". Именно там SKI.BG съвместно със Ски клуб "Славия" отбелязахме Световния ден на снега през 2013 г.

За финал отново благодарим за подкрепата на GREAT WALL Bulgaria, на Сдружение Marathon.bg и лично на г-н Петър Панков и г-н Иво Петков, както и на SIVEN Siven Active Sport и на всички останали доброволци, включили се в празника. Честит Световен ден на снега !!!

SKI.BG
17 януари 2016 г.

ВИЖТЕ ТУК ВИДЕО РЕПОРТАЖА от СВЕТОВНИЯ ДЕН НА СНЕГА В СОФИЯ 2016!

ВИЖТЕ ТУК СУПЕР ФОТОГАЛЕРИИТЕ от СВЕТОВНИЯ ДЕН НА СНЕГА В СОФИЯ 2016 !!!

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL