SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. световни ски новини : Еберхартер стана Световен шампион на super G в Сент Мориц - 03 Февруари 2003 - 01:39

Щефан Еберхартер спечели титлата в Супер-Г на световното първенство в Сент Мориц (Швейцария). Австриецът, който финишира с време 1:38.800 минути, изпревари сънародника си Херман Майер и американеца Боде Милър. Състезанието се разви много драматично. Еберхартер стартира под номер 30 и преди трета контрола изоставаше от Херминатора и Милър, които имаха едно и също време - 01:39.570 минути, но с чудесно каране в последната част на трасето успя да постигне най-доброто време.

На четвърто място в класирането остана представителят на домакините Амброси Хофман, следван от норвежеца Киетил-Андре Аамод. 

ТопСпорт, 02.02.2003 


Щефан Еберхартер

Това е втора световна титла в супергигантския слалом за Щефан Еберхартер. Австриецът повтори успеха си от световната купа в Заалбах отпреди дванадесет години, припомнят статистици. Коментатори похвалиха Еберхартер за перфектното каране по трасето, следствие от добрия избор на траектория и динамика на спускането.

 Еберхартер

"Моята победа и второто място на Херман Майер в супергигантския слалом са истински успех за националния отбор на Австрия, отбеляза Щефан Еберхартер в интервю за телевизия "Юроспорт" след финала в състезанието при мъжете. Доволен съм от успеха си, но не смятам, че съм победил Херман. Рано е да се говори за това кой от нас двамата е по-добър. Искам да го поздравя, защото въпреки контузията си направи силно спускане." Еберхартер с надежда отбеляза, че ще се бори за втори златен медал в шампионата в Сен Мориц. Според специалисти той има сериозни шансове за успех в слалома при мъжете и в спускането.

Представянето на Майер получи висока оценка и от коментатора на "Юроспорт" Дейв Клиц, който със задоволството отбеляза, че сребърният медал от мондиала е истински успех за австриеца. "Отсъствието на Херман от пистата през последните седемнадесет месеца се е отразило на неговата физика. Той тръгна добре, но изгуби скорост във втората половина на пистата. Там изгуби и златния медал", обясни Клиц.

Еберхартер се спусна с №30 и мина трасето с дължина 2358 м, денивелация 605 м и общо 48 врати, наредени от норвежкия треньор Мариус Арнесен.

dnevnik.bg, 02.02.2003

Класиране super G за мъже

1. Щефан Еберхартер (Ав)

1:38,8 мин

2. Боди Милър (САЩ)

+0,77 сек

Херман Майер (Ав)

+0,77

4. Амбрози Хофман (Швейц)

+0,81

5. Киетил Андре Ааамод (Нор)

+0,95

6. Ерик Гей (Кан)

+1,08 сек

7. Ян Худек (Кан)

+1,11

8. Бруно Кернен (Швейц)

+1,16

9. Ласе Кюс (Нор)

+1,24

10. Кристоф Грубер (Ав)

+1,259

  [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL