SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. бг ски новини : БОРО ФЪН РЕЙС: Над 100 деца и големи се състезаваха и забавляваха в Боровец - 15 Февруари 2016 - 08:49

В неделя вечерта кк. Боровец предложи снежно забавление за деца и възрастни на възраст от 0 до 70+ години. Традиционното нощно ски състезание БОРО ФЪН РЕЙС, което се провежда за първи път през 2004 г., тази година събра над 100 състезатели от всякаква възраст и пол на осветената писта „Иглика“ в Боровец по време на нощното каране на 14 февруари 2016 г вечерта. Стартът на надпреварата беше даден в 18:30 часа.

Наред с министъра на младежта и спорта Красен Кралев и неговата дъщеря, легендата на българските ски Петър Попангелов, кметa на Община Самоков Владимир Георгиев, председателя на СК „Чамкория“ Мирослав Севлиевски и други от официалните гости, по състезателното трасе се спуснаха също така още над 100 скиори и сноубордисти - преобладаващата част от които бяха най-малките спортни надежди от местните клубове „Чамкория“, „Боровец“, „Рилски скиор“, „Бороборд“.

Включиха се и някои от техните родители и по-пораснали приятели, както и специално или случайно дошли деца и възрастни аматьори обичащи белите спортове.

Домакините на проявата от „Бороспорт“ също не устояха на предизвикателството и се спуснаха по състезателното трасе. Сред участниците бяха изпълнителният директор на “Бороспорт” Георги Кочов и маркетинг директорът на “Бороспорт” Люба Кленова.

Състезанието събра много зрители, които се забавляваха и бурно подкрепяха най-малките скиори и сноубордисти, докато те се спускаха по нареденото трасе на писта „Иглика“. Спонсорът на състезанието, хотел „Рила“ се погрижи всички присъстващи да получат топла напитка.

Дипломите за участие в надпреварата бяха връчени от официалните лица - Красен Кралев, Министър на младежта и спорта, Петър Попангелов, Владимир Георгиев, Кмет на Община Самоков и Мирослав Севлиевски.

Приоритет в дейността на „Бороспорт“ е подкрепата и развитието на на масовия ски спорт. Положителните резултати са видни от многото деца, които участваха в надпреварата.

“И в бъдеще ще подкрепяме подобни инициативи като осигуряваме база и възможности на повече деца да се докоснат до магията на ски спорта. Именно с тази цел през последните десет години целенасочено спонсорираме всички местни детски отбори, даваме възможности на децата от детските градини и училищата да карат безплатно, участваме активно в програми като „Научи се да караш ски“, за да можем да изкараме децата от класните стаи и да ги върнем обратно към ски спорта” - сподели изпълнителният директор на “Бороспорт” Георги Кочов, който е легенда в ски спорта като в миналото е бил национален състезател по ски и дългогодишен треньор на националния отбор по ски алпийски дисциплини.

SKI.BG
по материал на “Бороспорт” АД
15 февруари 2016 г.

ОЧАКВАЙТЕ И СУПЕР ФОТОГАЛЕРИЯТА НА SKI.BG ОТ БОРО ФЪН РЕЙС 2016 !!!

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL