SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. бг ски новини : Банско приема за 7-ми път състезание по ски за дипломати - 11 Март 2016 - 12:16

За VII-ми пореден път Зимната столица на Балканите - Банско приема съреднование по ски-алпийски дисциплини за дипломатическия елит в България през уикенда. На Шилигарника в Пирин планина посланици, служители на посолствата, техни роднини и родни политици ще покажат уменията си в белия спорт.

Състезанието се провежда под патронажа на външния министър Даниел Митов, който ще връчи купана на най-добрия скиор сред дипломатическия корпус. 93 души са дали заявка за участие, което е рекорд, миналата година скиорите бяха 70. Мъжете са разделени в две категории – до 55 години и над 55 години. Ще има отделни класирания при жените и децата. Атрактивното състезание ще започне в 10,00 часа на писта „Юлен", където по традиция се провеждат тези надпревари. „Засега няма потвърждение, че ще кара по пистата и президентът Росен Плевнелиев, който в минали години показа отлични резултати. Целта е не първото място, а дипломатите да се видят в неформална обстановка и да се отдадат на любимия си спорт", заявиха организаторите на събитието.

Кметът на община Банско Георги Икономов, който е домакин на проявата, ще участва в церемониятата по награждаването на победителите. Спортът си е спорт, това е една малка олимпиада за нас, заявиха дипломати. Предишните две години сред действащите у нас дипломати най-бърз бе посланикът на Чехия Павел Вацек. Той доказа, че в спорта няма млади и стари, а можещи и неможещи. Очаква се най-добрият скиор да получи купата лично от външния министър Даниел Митов.

по матереиали на
Стандарт нюз и ТРУД
11 март 2016

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL