SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. бг ски новини : Хиляди на ски в курорта Банско - 13 Март 2016 - 11:36
Сняг и евтини нощувки водят туристи в града под Тодорка

Хиляди туристи атакуваха курорта Банско този уикенд заради по-ниските цени на нощувките и многото сняг в Пирин планина. Снежната покривка на Бъндеришка поляна достигна 95 сантиметра, а на връх Тодорка е метър. Голяма част от гостите са нашенци, които съчетават отдиха с каране на ски в Пирин планина.

„Сигурно има 7000-8000 души в момента в курорта. Идват много от съседната община Разлог, за да практикуват любимия си спорт в Пирин планина. Има и доста хора от Македония, Сърбия, Турция, Румъния, Израел. Добрата новина е, че има достатъчно сняг, за да се отдадат на ските по перфектно обработените писти в ски центъра", заявиха от Съюза на туристическия бизнес в Банско.

Хотелиерите свалиха в началото на този месец цените с 20-30%. В семейните хотели нощувка и закуска не са по-скъпи от 30 лева на човек. В тризвездните хотели двойната стая е между 60 и 70 лева, а в по-луксозните – между 80 и 100 лева. Някъде двойната стая е над 100 лева, но в тези комплекси има много екстри, които се ползват безплатно от клиентите. „Непрекъснато правим промоции, за да привлечем клиенти. Даваме 4 нощувки на цената на 3, 6 на цената на 5", разкриха хотелиери. Най-важно е да се задържи снежната покривка в планината, за да се радваме на добър зимен сезон, който да е по-успешен от миналогодишния, твърдят банскалии.

„Има ли сняг, то напливът на туристи е гарантиран. Карането на ски си остава приоритет в този сезон, за да се предпочете нашият курорт. Има ли сняг, то ще има туристи чак до средата на април месец", твърдят от туристическия бранш.

Владимир Симеонов
Стандарт нюз
13 март 2016 г.

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL