SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. бг алпийски ски новини : Купа ПИБА 2016 в Банско - 24 Март 2016 - 16:00

АЛПИЙСКИ СКИ. Банско беше домакин на Международното състезание за деца по ски алпийски дисциплини в дисциплините гигантски слалом и слалом – купа “ПИБА”. При момчета до 16 години в гигантския слалом Антон Томов от Самоков пребори конкуренцията и се класира на първо място. Треньор на Антон Томов е Георги Маджарски.

Това е втората победа за Антон Томов от календара на ФИС. Той се качи на почетната стълбичка на турнира в Копаоник, Сърбия преди месец. На второ място се класира Калин Златков от Банско.

Антон Томов е възпитаник  на Спортно училище „Никола Велчев“ – Самоков в 8-ми клас. Той е син на Антон Томов, който е общински съветник в Самоков.

В гигантския слалом при децата до 14г. Константин Стоилов от СК "Грийн роуд" спечели безапелационно първото място с преднина 3,91 сек., а неговата съотборничка Ния Василева се класира втора при момичетата в група U14, като пред нея остана единствено представителката на Румъния, на по-малко от секунда.

През втория ден, въпреки дъждовното време и тежкия терен, в Банско се проведе и слаломът за купа "Пиба" 2016.

Състезателите на СК "Грийн роуд" Ния Василева и Константин Стоилов, успяха с много желание и амбиция да се преборят с конкуренцията и отново да завоюват първите места в своите групи
- деца до 14г.

Състезанието в Банско е част от календара на Международната ски федерация и се организира от Българската Федерация по ски. В състезанията в Банско взеха участие общо 118 скиори от България, Босна  Херцеговина, Сърбия, Македония, Ливан, Кипър, Румъния, Гърция, Аржентина, Гърция, Турция и други.

по материали на
Samokovinfo.com
и
СК "Грийн роуд"

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL