SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. OUTDOOR : Росен Лилов и Димитър Михайлов спечелиха Osogovo Run 2016 - 15 Август 2016 - 12:53
54 планински бегачи и колоездачи се включиха в състезателното изкачване до връх Руен

ПЛАНИНСКО БЯГАНЕ И КОЛОЕЗДЕНЕ. Общо 54 участници, от които 24 бегачи и 30 колоездачи, се включиха в лятното аутдоор предизвикателство на Сдружение "Маратон" в Осоговската планина - състезателното изкачване от Кюстендил до връх Руен. Състезанието "Осогово рън 2016" е част от веригата #FiveMountains на Сдружение "Маратон". Партньори на организаторите са Община Кюстендил и Туристическо дружество "Осогово".


Росен Лилов, фотография: Весела Банчева / My Running Trips

Стартът на планинската надпревара беше даден точно в 9:00 ч. на централния кюстендилски площад "Велбъжд" от зам.-кмета Росица Плачкова. За да достигнат финала на връх Руен (2251м), участниците трябваше да се справят с дългото и изморително изкачване с голяма денивелация до първенеца на планината Осогово, съответно 26 км за планинските бегачи и 29 км за планинските колоездачи.


стартът на Осогово рън 2016, фотография: Иво Кирилов / Дарик Кюстендил

За втора поредна година победител при планинските бегачи стана 42-годишният ветеран Росен Лилов от "Театър 199 - София" с време 2:23.25 ч., следван от Ивайло Атанасов (Зелена стъпка) с време 2:30.14 ч. и Ангел Ангелов (2:39.45 ч.).


Призьорите в планинското бягане при мъжете, фотография: Весела Банчева / My Running Trips

Първа от дамите финала пресече Анна Стефанова, спирайки хронометъра на 3:10.59 ч., което е 8-мо време в генералното класиране.


Анна Стефанова, фотография: Весела Банчева / My Running Trips

При планинските колоездачи безапелационният първенец в досегашните два вело старта от веригата #FiveMountains2016 Димитър Михайлов от "Янтра-Исполин" този път беше сравнително отблизо преследван от доста по-младия от него Дончо Михайлов от колоездачен клуб "Левски" и от неуморимия ветеран Фьодор Драголов от "Green Way".


Димитър Михайлов, фотография: Весела Банчева / My Running Trips

В крайна сметка първи на върха все пак финишира Димитър Михайлов с време 2:02.00 ч., второто място остана за Дончо с време 2:05.29 ч., а трети завърши Фьодор с време 2:12.41 ч.


Призьорите при колездачите мъже, фотография: Весела Банчева / My Running Trips

При дамите купата вдигна Ивета Алексиева от "Bulvelo" с време 2:34.07 ч.


Ивета Алексиева, фотография: Весела Банчева / My Running Trips

След финиширането на призьорите, на връх Руен, на самата граница със съседна Македония, се извърши и награждаването. Освен купите за победителите, медали получиха първите трима във всяка категория, а материални награди имаше за първите трима при мъже, жени; младежи до 20г.; както и ветерани над 40г. Всички призьори получиха и копия от брой NO27 на култовото специализирано списание за спорт, лайфстайл и индустрия СКИ&БОРД.

SKI.BG
15 август 2016 г.
използван е текстов материал на Иво Кирилов / Дарик Кюстендил


финалът, фотография: Весела Банчева / My Running Trips


фотография: Весела Банчева / My Running Trips


Great Wall Steed 5 на връх Руен, фотография: Весела Банчева / My Running Trips


фотография: Весела Банчева / My Running Trips


фотография: Весела Банчева / My Running Trips

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL