SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. спорт : Олимпийски медалисти ще бягат на щафетния маратон в София - 23 Август 2016 - 09:39

МАРАТОН. Медалисти от олимпийски игри ще бягат във второто издание на надпреварата по маратон за щафети - "София Екиден Маратон 2016". Състезанието ще бъде под патронажа на японското посолство в Република България.

Едни от най-успешните спортисти на България ще бъдат част от отбора на спортната марка екипировка Mizuno, като организаторите ще разкрият имената им непосредствено преди състезанието. По вътрешна информация на SKI.BG, един от участниците в отбора на спортната Mizuno ще бъде не кой да е, а шампионът ни по маратон и планинско бягане Шабан Мустафа! Седмица по-късно Шабан ще представя България и на Световното първенство по планинско бягане, чийто домакин тази година е Сапарева баня.

Бягането на класическата дистанция от 42 климетра и 195 метра ще се проведе на Националния празник 6 септември 2016 г. от 9:00 часа със старт-финал пред стадион "Васил Левски".

Заявка за участие подадоха вече над 40 отбора, като и през тази година ще има състави от пожарната, армията и полицията.

Участие ще вземат както професионални състезатели, така и любителски тимове. И през тази година се очакват отбори от съседните балкански страни като Македония, Гърция и Румъния.

Всеки любител на бягането може да събере отбор и да се включи в атрактивната надпревара. Всеки отбор ще бъде съставен от шест души, които ще изминат класическата дистанция. Бегачите ще бъдат разпределени на постове, които ще пробягат дистанции от 5 км +10 км + 5 км + 10 км + 5км + 7.195 км. Дисциплината е лицензирана от международната федерация по лека атлетика (IAAF), a трасето в София отговаря на всички стандарти.

Организаторите са предвидили надпревари в шест категории - изцяло мъжка щафета, изцяло женска щафета, смесена щафета (две жени и четирима мъже) и корпоративна (две жени и четирима мъже), смесена за студенти и смесена (свободен брой мъже и жени).

Регистрацията за любителите на бягането е отворена в официалния сайт на маратона www.sofiaekidenmarathon.com.

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL