SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. бг ски новини : Спират свлачища в ски зоната над Банско - 01 Септември 2016 - 14:04

Австрийско дружество укрепва откос край Писта номер 1 в Пирин планина в района на ски зона "Банско". Целта е да се спре свличането на земни маси и камъни в района и да се гарантира безопасността на скиори и туристи, които минават по трасето.

"Става въпрос за ски пътя, където периодично падат камъни. В момента сме направили ново инвестиционно предложение за съседен участък на този, който се укрепва в момента. Целта ни е да получим разрешение и за неговото укрепване, за да може експертите от Австрия да го направят, докато са тук", уточни днес Иван Обрейков, който е маркетинг директор на фирмата-концесионер на ски зоната.

Новото инвестиционно предложение е за укрепване на шкарпа, която е в продължение на източната страна на Писта 1. На места има много стръмни и високи откоси, останали без растителност заради постоянната ерозия. Проектът осигурява покриване на площ от 3304 квадратни метра с анкерирана мрежа за камъни. Ще се изгради и анкерирана подпорна стена с дължина 140 метра, за да се стабилизират увредените габиони в основата на откоса.

Владимир Методиев
БТА
1 септември 2016 / 13:07

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL