SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. бг ски новини : Над 400 деца от Благоевградско се включиха в "Научи се да караш ски" - 24 Януари 2017 - 16:32

НАУЧИ СЕ ДА КАРАШ СКИ. Над 400 деца от различни селища на Благоевградска област са включени в тазгодишното издание на инициативата "Научи се да караш ски", чието обучение ще започне на 27 февруари на пистите в Пирин в скизоната над Банско.

Това е един проект на Българската федерация по ски, в който участваме от неговото начало, поставено преди девет години, разказа пред репортер на БТА директорът на скиучилище "Юлен" в Банско Янко Попов. По традиция в програмата "Научи се да караш ски" са включени ученици от I до IV клас, които в рамките на четири дни безплатно получават обучение по ски от високо квалифицирани инструктори. Целта на проекта е да допринесе за развитието на детско-юношеския спорт, като даде възможност на хиляди начинаещи да станат скиори, да усетят удоволствието от спускането но снежните писти и магията на белите спортове.

"Научи се да караш ски" се осъществява съвместно с Министерството на младежта и спорта и Министерството на образованието и науката чрез Регионалните управления на образованието /РУО/, като в случая наш партньор е РУО - Благоевград, уточни Янко Попов. В тазгодишното обучение в Банско ще участват групи деца от Банско, Разлог, Добринище, Гоце Делчев, Благоевград, Белица, с. Баня, с. Елешница. Обучението ще продължи в четири дни по пет часа, като е напълно безплатно за участниците, благодарение на институциите и на спонсорите, ангажирани в изпълнението на проекта.

През изминалите осем години при нас са обучени над 3500 деца, съобщи Янко Попов. Едно такова обучение, ако се заплаща, би струвало около 360 лева на дете, уточни той. Но най-важното според него е, че благодарение на "Научи се да караш ски" се запалва искрата на любовта към зимните спортове у толкова много подрастващи.

БТА
24 януари 2017 г.

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL