SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. световни ски новини : Лара Гут спечели спускането в Кортина - 28 Януари 2017 - 13:49

АЛПИЙСКИ СКИ. Швейцарката Лара Гут спечели спускането за Световната купа в алпийските дисциплини при жените, а американката Линдзи Вон отново падна на трасето, но за щастие се отърва от сериозни контузии. Времето на Гут е 1:37.08 минути, като изпревари италианката София Годжия, изостанала на 0.05, и словенката Илка Стухец, която остана 3-а с пасив от 0.47.

В двете тренировки в четвъртък и петък Гут все оставаше с второ време, изоставайки на 5 стотни от най-добрия резултат. Днес обаче швейцарката постигна петата си победа през сезона и общо 23-а в кариерата и се доближи на 30 точки от лидерката в генералното класиране Микаела Шифрин. Годжия пропусна да спечели първата си победа в кариерата и то точно пред домашна публика, но пък вече има осем стъпвания на подиума само през този сезон.

Американската звезда Линдзи Вон претърпя инцидент за втори пореден ден на едно и също място от трасето след вчерашната тренировка. Американката, която се върна в Белия керван след дълго лечение на контузии, спечели миналата седмица в Германия. В генералното класиране за Големия кристален глобус води Микаела Шифрин с 1053 точки, пред Лара Гут с 1023. Годжия е на трета позиция със 709. В класирането за дисциплината Илка Стухец води с 437 точки, пред Гут с 360 и Годжия с 300.

Sportal.bg
28 януари 2017 | 13:34

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL