SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. бг ски новини : България остана на 4-о място в класическата смесена щафета на Европейското по биатлон - 29 Януари 2017 - 17:45

БИАТЛОН. Българският отбор остана на 4-о място и се размина с бронзовия медал в класическата смесена щафета на Европейското първенство по биатлон. Нашите в състав Емилия Йорданова, Десислава Стоянова, Димитър Герджиков и Владимир Илиев останаха на 1:16.4 минути от шампиона Русия. Второто място остана за отбора на Норвегия, а бронзовите медали спечели тима на Украйна.

Ирина Старих, Светлана Слепцова, Алексей Волков и Александър Логинов дадоха време от 1 час, 12 минути 26 секунди, като на осемте огневи рубежа трябваше да използват още 6 допълнителни патрона. Специално за Волков това е седми златен медал на Европейските първенства и така се превърна в най-успешния спортист на този форум. Руснаците останаха и първи в крайното неофициално отборно класиране, имайки предвид, че големите отбори в този спорт дадоха шанс на млади състезатели и резерви.

Българският отбор имаше отново сериозни проблеми в точността при стрелбата и се наложи да използват 11 допълнителни патрона, колкото имаше и Чехия, наредила се на 5-а позиция. Реално българите нямаха кой знае какви шансове да се промъкнат по-нагоре, а след единствено доброто каране на Емилия Йорданова, нашите успяха да запазят 4-ото място пред Чехия.

Sportal.bg
29 януари 2017 | 17:35

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL