SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. световни ски новини : Ковалчик с 50-та победа за Световната купа - 04 Февруари 2017 - 12:19
Седов спечели скиатлона при мъжете в Пьончан

СКИ БЯГАНЕ. Двукратната олимпийска и двукратна световна шампионка Юстина Ковалчик постигна победа номер 50 в кариерата си в Световната купа, след като спечели пробния старт в скиатлона на 15 километра при дамите в южнокорейския зимен център Пьончан, който ще приеме Олимпийските игри след година. 33-годишната полякиня беше без конкуренция както в класическия, така и в свободния стил и даде време 43:54.7 минути, като изпревари с 56 секунди втората Елизабет Стивън (САЩ).

На трето място завърши японката Масако Ишида, която изостана на 1:14.8 от победителката. За Стивън и за Ишида това е най-доброто класиране в кариерите им, като трябва да се отбележи, че почти всички от най-добрите състезателки пропуснаха стартовете в Корея.

В класирането за Световната купа водачка е норвежката Хайди Венг с 1531 точки, следвана от финландката Криста Пармакоски с 1215 и Ингвилд Флугстад Йостберг от Норвегия с 1199. В подреждането за Малката световна купа в дистанцовите дисциплини на първо място е Венг със 718 точки, следвана от Йостберг с 631 и Пармакоски с 590. С победата си Ковалчик се изкачи на 18-о място в подреждането със 187 точки.

Седов спечели скиатлона при мъжете в Пьончан

Руснакът Пьотр Седов спечели втора победа в кариерата си в Световната купа по ски бягане, след като триумфира в скиатлона на 30 километра в южнокорейския зимен център Пьончан. Състезанието, което служи като подготовка за предстоящите след година Олимпийски игри, премина без почти всички големи имена от световния елит, което позволи на Седов да разкрие потенциала си и безапелационно да спечели състезанието. Седов даде време 1:18:49.6 часа, като още след 15-ия километър имаше аванс от около половин минута пред най-близките преследвачи.

На втора позиция в крайното класиране остана норвежецът Даниел Сток, който изостана на 22.5 секунди, докато трети на 42.1 секунди завърши сънародникът му Матиас Рудинген, изпреварил с фотофиниш друг русна - Константин Главацких.

В челото на генералното класиране за Световната купа не настъпиха размествания. Водач е Мартин Йонсон Сундби (Норвегия) с 1348 точки, следван от Сергей Устюгов (Русия) с 1004 точки и Мати Хейкинен (Финландия) със 792 точки. В класирането в дистанционните дисциплини първи е Сундби със 778 точки, следван от Хейкинен с 492 и канадеца Алекс Харви с 430. В неделя предстоят отборните спринтове в Пьончан.

БТА
04 февруари 2017

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL