SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. бг ски новини : Лятото вече конкурира ски сезона в Добринище - 31 Юли 2017 - 17:05

Летният туристически сезон вече конкурира зимния в Добринище. Така планинското градче в подножието на Пирин се утвърждава като целогодишна туристическа дестинация, каза пред репортер на БТА кметът на Добринище Китан Галчев. Това стана възможно в последните 3-4 години с използването на минералните извори и развитието на СПА хотелите и комплексите, посочи още той. С кола може да се стигне до хижа „Гоце Делчев“, а от там пеша или с двуседалковия лифт може да се до хижа „Безбог“, от където започват различни екопътеки в Пирин.

Стара черква "Успение на Пресвета Богородица", която е реставрирана и е сред забележителностите, в района. А в околностите на Добринище може да се видят още редица по-малки църкви и параклиси, както и манастирът "Св. Пантелеймон".

Фолклорната поредица „Добринищко лято“ е част от културната програма на града почти през целия летен сезон. Всяка събота от 1 юли до 15 септември различни състави от страната и чужбина изнасят концерти на площада.

Летният сезон ще завърши в градчето с празника на Добринище, отбелязван по традиция на 22 септември - Денят на независимостта на България, каза още кметът Китан Галчев.

Агенция Монитор
понеделник, 31-07-2017 - 15:16

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL