SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. OUTDOOR : Големият финал на Българските даунхил серии е тази неделя на Витоша - 03 Октомври 2017 - 13:47
Трасето при Бай Кръстьо ще определи шампионите по спускане с маунтийнбайк за 2017

ПЛАНИНСКО КОЛОЕЗДЕНЕ. От 6 до 8 октомври 2017 г. ще се проведе петото поредно издание на „Home Mountain Bike Cup”! Събитието се провежда ежегодно в района на Бай Кръстьо и Драгалевския лифт, като всяка година предизвиква някои от най-добрите родни колоездачи в оспорвана битка за призовите места!

Състезанието е решаващо за крайните резултати в Българските Даунхил Серии за 2017, които тази година включваха общо 5 кръга на 5 различни локации. Домакини на сериите до този момент бяха Пампорово, Петрич, Кюстендил и Боровец, а именно Витоша ще определи шампионите за годината.

Водач във временната ранглиста е Стивиан Гатев при мъжете, следван само на 50 точки разлика от основния си опонент за спечелването на титлата – Росен Ковачев. При юношите преднина има Румен Белезирев, но след него само на 20 точки разлика е двукратния национален шампион Йордан Анчев, което прави състезанието още по интересно и решаващо за много неща.

Близо 100 състезатели от цялата страна са записани за участие до момента, а всеки който иска да се включи в състезанието може да го направи, като се регистрира предврително онлайн тук.

Съботния ден, 7.10, ще бъде отреден за тренировки и опознаване на трасето, а в  неделя, 8.10,  ще се проведе самото състезание. По програма в 11:30 ще започнат квалификациите, а в 14:30 ще бъдат финалите. Покрай трасето има възможност да се наблюдават скоростните спускания на участниците, а организаторите подканят повече софиянци да се разходят в планината през уикенда и да споделят част от силните емоции и адреналина.

Друга интересна част от програмата на “Home Mountain Bike Cup 2017” ще бъде традиционната изложба „Най-добрите кадри на сезона“, която ще се проведе в петък, 6.10, от 17:30 в клуб Switch /НДК под Моста на Влюбените/. В нея ще се включат повече от 10 фотографи, успели да уловят незабравими моменти през годината, а вечерта ще продължи с тематично парти за закриването на байк сезона. Входа е свободен и всички са поканени.

Повече за Българските Колоездачни Серии може да намерите на www.race-series.com

прессъобщение
Concept Creative
03 октомври 2017 г.

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL