SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. OUTDOOR : Отличен старт за Шабан Мустафа на Тур де Тирол 2017 - 07 Октомври 2017 - 09:36

ПЛАНИНСКО БЯГАНЕ. Българският шампион Шабан Мустафа и швейцарецът Патрик Вийзер са лидери след снощния пролог на тридневния планински маратон Tour de Tirol в Австрийските Алпи, с обща дистанция 75км и +3500м сборна денивелация. Доста хладно време посрещна 600-те учасници от 30 нации в може би най-престижния международен планински маратон в Австрия, който се провежда за 12-ти път в района на известния ски курорт SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental, провинция Тирол.

Двамата атлети пробягаха рамо до рамо 10-те км на вчерашния вечерен подгряващ първи етап по улиците на селцето Зьол, като с финален спринт Вийзер излезе с 4 секунди преднина, на който Шабан не е отговорил, за да запази сили за днешното решително състезание - планинския 42-км класически Кайзер Маратон.

Заради метео прогнозата организаторите отложиха старта днес с 1 час и Кайзер маратона ще започне в 10:30ч българско време. Освен студа, на финала на връх Хое Салве има пресен сняг, така че се очертава доста тежко и спорно състезание. Патрик Вийзер е победител тук през 2012 г. и 2016 г., но Шабан е в отлична форма и вярваме ще се представи достойно. Време е да пожелаем успех на Шабан Мустафа!

SKI.BG
06 октомври 2017 г.

#TourDeTirol #ShabanMustafa #GoForGold #BULpower
Kitzbüheler Alpen – Ferienregion Hohe Salve

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL