SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. OUTDOOR : Най-добрият ни ултра маратонец Андрей Гридин втори в Кападокия - 22 Октомври 2017 - 15:06

УЛТРА МАРАТОН. Най-добрият състезател на България в бяганията на ултрадълги дистанции Андрей Гридин се класира втори на престижното състезание Salomon Cappadocia Ultra-Trail 2017, Турция.

С резултат 12:21,19 ч той се класира втори при много силна конкуренция на Salomon Cappadocia Ultra-Trail 2017 в Турция.

Състезанието е част от календара с 21 старта от веригата Ultra-Trail World Tour, а това, както и високият стандарт на провеждане, благоприятният период в края на състезателната година и атрактивността на дестинацията, го правят едно от най-популярните състезания сред ултрамаратонците в Европа.

114-километровата дистанция беше спечелена от един от най-добрите ултрабегачи в света - литовеца Гедиминас Гриниус, а трети е не по-малко успешният румънец Раду Милеа.

До 50-ия километър Андрей се движеше с комфортно темпо на 7-а позиция. Трасето е особено с това, че най-трудни и технични са последните 30 километра, което, съчетано с пясъчния и прашен терен, прави бягането изключително трудно.

Резултатът на Андрей е с близо час по-добър от миналогодишния, когато с време 13:18:13 той се класира на трето място.

От 2016 г. Андрей Гридин се състезава като лице на "Маратон Пловдив". Първото му състезание в календара за 2018 г. е ще бъде "Трансгранканария" в края на февруари - още едно от официалните състезания на веригата Ultra-Trail World Tour.

Победителка при жените е най-успешната българка в ултрадългите бягания Мария Митева Николова с време 14:26,16 ч, която само преди 2 месеца се класира на 9 място сред елита на света в най-престижното състезание при планинските ултрамаратони Ultra-Trail de Mont Blanc.

Второто място зае Кристиана Фоладор (ИТА), а трета - рускинята Елена Полякова.

24 часа
22.10.2017 11:45

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL