SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. бг ски бягане новини : Националите по ски бягане на лагер във Финландия - 01 Ноември 2017 - 14:46

СКИ БЯГАНЕ. Водещите ни състезатели по ски бягане Веселин Цинзов, Йордан Чучуганов и Антония Григорова вече тренират в Муонио (Финландия). С тях са и юношеските ни национали. Всички те ще останат на лагера във Финландия до края на ноември и ще участват в първите стартове от календара на Международната федерация по ски.


Антония Григорова и Нанси Окоро в Лапландия, фото: Nancy Okoroh

През септември националите ни бяха на високопланински тренировъчен лагер в Белмекен. Състезателите от олимпийския и юношеския отбор участваха в Държавното първенство по ски бягане, организирано от БФСки със съдействието на ММС.

След височинната подготовка отборът проведе комплексни функционални изследвания, като Цинзов и Чучуганов продължиха с подготовка на сняг в периода (09-29 октомври) в Рамзау (Австрия).


Веселин Цинзов по време на тренировка в Рамзау-ам-Дахщайн (Австрия)


Йордан Чучуганов тренира на сняг на глетчера Дахщайн, фото: Yordan Chuchuganov

За следващите два месеца към отбора се присъедини и Антония Григорова, която ще се опита да покрие олимпийска квалификация за Игрите в Пьончан.


Йордан Чучуганов, Веско Цинзов и Антония Григорова в гондолата към ледника Дахщайн (Австрия), фото: Yordan Chuchuganov

Поради лоши метеорологични условия състезателите удължиха с няколко дни престоя си на глетчера преди да продължат за Муонио (Финландия).


Антония Григорова, Симеон Огнянов, Ноколай Виячев, Нанси Окоро, Ванеса Димитрова и Мартин Пенчев от Българския отбор по ски бягане тренират в залата в Муонио, фото: Nancy Okoroh

по материал на
Пламен Вълков, пресаташе на БФСки
01 ноември 2017 г.

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL