SKI.BG > СКИ в България - http://www.ski.bg

. световни ски новини : Перфектен уикенд за норвежеца Клабо на СК по ски бягане в Рука - 26 Ноември 2017 - 15:22
Шарлоте Кала спечели преследването на 10 км при дамите

СКИ БЯГАНЕ. Норвежецът Йоханес Клабо завърши по перфектен начин първия уикенд за сезона в световната купа по ски-бягане, след като спечели неделното преследване на 10 километра свободен стил. Той спря хронометъра за 36:23.2 минути и беше с 0.4 секунди по-бърз от сънародника си Мартин Йонсруд Сундби, а трети завърши руснакът Александър Болшунов с 0.6 секунди зад втория в класирането.

Клабо имаше чудовищна преднина срещу Сундби в по-голямата част от състезанието, но беше настигнат след изминаването на около 2/3 от дистанцията. Младият норвежец обаче направи чудесен финален спринт и спечели шестата си победа и десети подиум от 15 старта за световната купа.

Клабо спечели спринта в петък и 10-те километра класически стил в събота.

Sportal.bg
26 ноември 2017 | 14:49

Шарлоте Кала спечели преследването на 10 километра в Рука

Шарлоте Кала спечели старта за жени на 10 километра от световната купа по ски-бягане, след като се пребори с легендарната норвежка Марит Бьорген. Шведката направи победното изпреварване два километра преди финала на преследването в свободен стил и завърши с време 25:50.1 минути, с което спечели десети успех за световната купа в кариерата си. Бьорген, която спечели старта в класически стил в събота, финишира на второ място с пасив от 9.7 секунди. Норвежката Ранхилд Хага довърши подиума с трета позиция при изоставане от 33.9 секунди срещу победителката от тридневния фестивал във Финландия.

Шарлоте Кала е на второ място в генералното класиране за световната купа с 12 точки зад Стина Нилсон, която финишира седма в неделния старт в Рука. Тридневните състезания при мъжете завършват по-късно днес с 15 километров старт.

Sportal.bg
26 ноември 2017 | 13:39

 [xt] ski

Обратно

Powered by [xt] , PHP & MySQL